Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η δράση του Ισραήλ στο Σουδάν έχει παρελθόν.Εχει καταγραφεί κατά το παρελθόν επίθεση Ισραηλινών μαχητικών κατά πομπής φορτηγών για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για την Λωρίδα της Γάζας.Ανάλογη επίθεση είχε δεχθεί όχημα κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Port Sudan όπου στην οποία φέρεται να βρήκε τον θάνατο ο παλαιστίνιος Abdel Latif al Ashkar ο οποίος και είχε αντικαταστήσει το ανώτατο στέλεχος της Χαμάς Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ ο οποίος και δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς πράκτορες στο Ντουμπάι. Το εν λόγω στέλεχος φέρεται να ηταν υπεύθυνο στον τομέα προμήθειας πολεμικού εξοπλισμου της Χαμάς. .
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης φέρεται να υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο πυρομαχικών στο Χαρτούμ το οποίο και βομβαρδίστηκε απο Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη (τέσσερα στον αριθμό) σε μια μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση , ανήκε στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και σκοπός της λειτουργίας του ήταν η προμήθεια της Χαμάς με πολεμικό εξοπλισμό και ίσως και με πυραύλους χαμηλής εμβέλειας οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Γάζα και αποτελούν για το Ισραήλ θανάσιμη απειλή.
Εάν αυτό αληθεύει η επίθεση αυτή θα μπορούσε να κλιμακώσει επικίνδυνα την ήδη σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.Αυτά αναφερει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη πηγές της αντιπολίτευσης του Σουδάν,

Σε παράθεση του ο Ιστότοπος Defencepoint.gr επικαλείται δημοσίευμα του Debkafiles σύμφωνα με το οποίο στο συγκεκριμένο στρατο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, οι Σουδανοί φέρονται να κατασκεύαζαν βαλλιστικούς πυραύλους Sehab που ανέπτυξε και κατασκευάζει η ιρανική αμυντική βιομηχανία, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε σχετική άδεια από το καθεστώς των μουλάδων της Τεχεράνης! Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς – εκδοχή, σκοπός των Ιρανών ήταν να δημιουργήσουν μια στρατηγική εφεδρεία των συγκεκριμένων πυραύλων σε περίπτωση που το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ κατόρθωναν να τους εξουδετερώσουν με κάποιο αιφνιδιαστικό πλήγμα. Οι Σουδανοί, ως αντάλλαγμα, θα κρατούσαν έναν αριθμό πυραύλων για το οπλοστάσιό τους.

Όπως αναφέρεται από το «debka» οι Ισραηλινοί έχουν ιστορία σε αυτού του είδους τα προληπτικά πλήγματα, όπως στον πόλεμο του 2006 όταν το 90% των πυραύλων μακρού βεληνεκούς της Χεζμπολάχ καταστράφηκε τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης μετά από σφυροκόπημα της ισραηλινής Αεροπορίας. Αναλυτές του ιστοχώρου, μελετώντας τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, διαπίστωσαν μεγάλο όγκο από φλόγες που προέρχονται από καύση φωσφόρου, δίνοντας την εντύπωση ότι καταστράφηκε μεγάλος αριθμός πυραύλων, μαζί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για τη συναρμολόγησή τους. Κατά πάσα πιθανότητα, όλη η εγκατάσταση όπου συναρμολογούνταν οι πύραυλοι πρέπει να ισοπεδώθηκε, αρχικά από τον βομβαρδισμό, για να αποτελειώσει το έργο η πυρκαγιά.

Το Σουδάν μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων πολλές φορές είχε καταφερθεί εναντίον του Ισραήλ θεωρώντας οτι με τις πρακτικές που ακολουθουσε το Ισραηλινό κράτος το στοχοποιούσε ως κράτος που υποθάλπτει την "τρομοκρατία".

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1448.html#.UIoX9m-XuHc

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top