Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στο διαδίκτυο θα αναρτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα κατάλογος 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για αξιοποίηση.Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Ελευσινιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού.
Όπως σημείωσε ο κ. Ελευσινιώτης, η περιουσία των Ταμείων Εθνικής Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Αμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, ενώ πρωταρχικός σκοπός είναι, σύμφωνα με την ίδιο, η εκμετάλλευση - ενοικίαση των ακινήτων.



Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα οδηγούνται στο ΓΕΣ «και αυτό, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση, να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων», διευκρίνισε ο κ. Ελευσινιώτης. «Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτηρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας», πρόσθεσε.
Ξεκαθάρισε παράλληλα πως «δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η εξαμελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων, αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους δύο υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

«Το σύνολο των ακινήτων ανέρχεται 1.225 κι αυτό που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των τριών ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από ένα μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα, ώστε να μη λέμε μόνο πού βρίσκεται το ακίνητο», επισήμανε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013.

Σημείωσε τέλος ότι για τα κενά στρατόπεδα γίνεται διεργασία και η πρόθεση είναι να δοθεί η χρήση τους έτσι, ώστε ένα μέρος των χρημάτων να το παίρνει και το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (Τα.ΕΘ.Α.).

Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2255462

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top