Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Η Λ Ι Κ Ι Ω Μ Ε Ν Ο ΚΟΜΜΑ είναι το ΑΚΕΛ. Ετών 71 από την ίδρυσή του το 1941. Υπερήλικας 86 χρονών υπερηφανεύεται το ίδιο να προβάλλεται ως διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου τού 1926. Ωστόσο, απ’ όλες αυτές τις 10ετίες των γηρατειών του, κανέναν απ’ τους διατελέσαντες ιστορικούς ηγέτες του ούτε θυμάται, ούτε προβάλλει, για τις ανάγκες τού προεκλογικού του αγώνα.
Ακόμα και τον αείμνηστο Εζεκία, επί 40 χρόνια Γ.Γρ., εκλιπόντα στις 14 Απριλίου 1988, άπαξ και μόνο ετησίως τον θυμάται, μόνο στο μνημόσυνό του. Ζη, όμως, το υπέργηρο ΑΚΕΛ και… καθοδηγείται καθημερινά, εν έτει 2012, από τη μορφή του Αρχηγού της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α. Γεωργίου Γρίβα Διγενή, εκλιπόντος πριν από 38 χρόνια, 27η Ιανουαρίου 1974.

Μορφή την οποία δεν χάνει ευκαιρία να τυπώνει, όπου τη βρει αναρτημένη, στην καθημερινή του «Χαραυγή» κι ανελλιπώς στην εβδομαδιαία του «Γνώμη»: Ο Αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. «ζη και καθοδηγεί» τον προεκλογικό του ΑΚΕΛ, 38 χρόνια μετά τον θάνατό του!!!

Τ Ω Ρ Α ΤΟ ΑΚΕΛ διεξάγει προεκλογικό αγώνα, όχι πλέον για κάποιον υποψήφιο που έχει - ή είχε ποτέ - οιεσδήποτε ρίζες, ή απ’ τα πατρογονικά του σχέσεις με την 86χρονη ιστορία και δράση του κόμματος. Τέκνο και γόνος της Ε.Ο.Κ.Α. του Αρχηγού Διγενή και του Εθνάρχη Μακαρίου είν’ ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές κ. Σταύρος Μαλάς. Διπλαμφοτέρως: Και απ’ τον πατέρα του Ε.Ο.Κ.Α. κι απ’ τη μητέρα του Ε.Ο.Κ.Α.:

Α Ν Τ Α Ρ Τ Η Σ τής Ε.Ο.Κ.Α., μ’ επιτόπου παρόντα και διευθύνοντα τις αντάρτικες δράσεις τον ίδιο τον 59χρονο τότε Αρχηγό Διγενή, στα λημέρια τής περιοχής Κύκκου - Κάμπου, υπήρξε ο πατέρας τού υποψηφίου του ΑΚΕΛ, ο κ. Διονύσης Μαλάς της αντάρτικης ομάδας «Ουρανός» του ήρωα Μάρκου Δράκου, μέχρι τη σύλληψή του απ’ τους Εγγλέζους στις 18 Μαΐου 1956.

Α Δ Ε Λ Φ Η ΤΟΥ ήρωα αντάρτη της Ε.Ο.Κ.Α. και 1ου πεσόντος σε μάχη της 15ης Δεκεμβρίου 1955 στο Μερσινάκι των αρχαίων Σόλων, Χαράλαμπου Μούσκου, ξαδέρφου του Εθνάρχη Μακαρίου, είν’ η μητέρα τού υποψήφιου του ΑΚΕΛ, η κ. Ορθοδοξία. Κάτω απ’ τα κάδρα των Διγενή και Μακαρίου και των Αθανάτων της Ε.Ο.Κ.Α. - όπως άλλωστε σ’ όλα τα σπίτια των αγωνιστών και της πλειονότητας των Ελλήνων Κυπρίων - γεννήθηκε κι αναγιώθηκε ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ κ. Σταύρος Μαλάς. Κι όχι βέβαια κάτω από οιονδήποτε κάδρο του μ. Εζεκία Παπαϊωάννου ή άλλου (ποιου, άραγε;) του 71χρονου ή 86χρονου ΑΚΕΛ...

Α Υ Τ Ο Σ ΙΣΩΣ είναι ο βαθύτερος ψυχολογικός λόγος που η μορφή του Διγενή προβάλλεται τόσο συχνά απ’ τις εφημερίδες του ΑΚΕΛ. Ενδεχομένως αύριο ή μεθαύριο θα δημοσιευτεί κι η φωτογραφία του κ. Χριστόφια, ο οποίος, μόλις την περασμένη Δευτέρα, 19.11.12, από τις 5 μ.μ. ίστατο κάτω απ’ τα κάδρα των Διγενή και Μακαρίου εντός του εθνικόφρονος σωματείου που φέρει τ’ όνομα του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Σάββα Ροτσίδη στο Μάμμαρι, όπου ο απερχόμενος Ακελιστής ΠτΔ διένειμε σε 91 πρόσφυγες τίτλους οικοπέδων…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Η κ. Μ. Φράγκου ενυπογράφως στην 3η σελ. της «Χαραυγής» χθες, δεν πρόσεξε άραγε ότι, στη φωτογραφία - στιγμιότυπο που η ΙΔΙΑ δημοσίευσε, ο κ. Λιλλήκας «αρθρώνει τον πολιτικό του λόγο υπό το βλέμμα» ΟΧΙ ΜΟΝΟ του Διγενή της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959, αλλά και του Μακαρίου και του Ρήγα Φεραίου, και του Στυλιανού Λένα και του Θοδωρή Κολοκοτρώνη και της Μπουμπουλίνας και των τεσσάρων του Αχυρώνα Λιοπετρίου, Ηλία Παπακυριακού, Φώτη Πίττα, Χρίστου Σαμάρα και Ανδρέα Κάρυου; Και γιατί άραγε στην 1η σελίδα έκοψε κι απέκρυψε τον Μακάριο και τον Κολοκοτρώνη; Γιατί;

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4745.html#.ULBa9eRNV14

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top