Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η τεράστια εκροή χρυσού από την τουρκική οικονομία, που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πληρωμή για το ιρανικό αέριο, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν, γράφει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal Europe.«Η μετάβαση των δύο χωρών σε λογαριασμούς σε χρυσό για το φυσικό αέριο αποτελεί αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες απειλούν με αυστηρά μέτρα τις τρίτες χώρες, που χρησιμοποιούν δολάρια στις συναλλαγές με την Τεχεράνη.

Η μετάβαση σε ράβδους χρυσού επέτρεψε στην Άγκυρα να αποφύγει την “τιμωρία” από την πλευρά της Ουάσιγκτον. Οι συναλλαγές αυτές δεν παραβιάζουν το καθεστώς των διεθνών κυρώσεων, που έχουν επιβληθεί κατά του Ιράν», γράφει η εφημερίδα. Τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους η εκροή χρυσού από την Τουρκία έφτασε στο ύψος ρεκόρ των 10,7 δισ. δολαρίων. Στο Ιράν εισήχθη χρυσός αξίας 6,4 δισ. δολαρίων. Στο ενεργειακό ισοζύγιο της Τουρκίας το μερίδιο του ιρανικού φυσικού αερίου αποτελεί το 18 %.

http://greek.ruvr.ru/2012_11_26/95931555/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top