Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Λευκωσία: Τα Ηνωμένα Έθνη αναπτύσσονται διάφοροι προβληματισμοί για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό, μεταξύ αυτών κατά πόσον η προσφερόμενη λύση είναι (όντως) η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Τη βόμβα αυτή έριξε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης ξένων πρεσβευτών στη Λευκωσία.


Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, ο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος ειδικεύεται στην πρόκληση αναταραχών και αντιδράσεων, φαίνεται ότι επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει των νέων πρωτοβουλιών, που χρονικά τοποθετούνται μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.


Θέλει προφανώς να καταγράψει αντιδράσεις αλλά και να αποσπάσει εκ νέου την προσοχή. Το σίγουρο είναι πως τα όσα είπε δεν του ξέφυγαν. Ήθελε να τα πει. Δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ενημερώνοντας τους ξένους πρέσβεις για τις προοπτικές που υπάρχουν στο Κυπριακό, παρουσίασε την απογοήτευση των πολιτών για τη λύση και προχώρησε ένα ακόμη βήμα αφήνοντας εμβρόντητους τους διπλωμάτες. Είναι, ανέφερε, η η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η προσφερόμενη λύση ή κάτι άλλο. Δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενό του «κάτι άλλο», αφήνοντας πολλά να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Είναι, όμως, σαφές με τα όσα είπε πως θέτει εμμέσως ζήτημα βάσης των συνομιλιών, ευθυγραμμιζόμενος, θελημένα ή αθέλητα, με τις τουρκικές επιδιώξεις, που παραπέμπουν σε δυο κράτη. Δεν είπε κάτι τέτοιο, αλλά είναι προφανές πως δεν εννοούσε σε καμία περίπτωση επιστροφή στο ενιαίο κράτος.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος αναμενόταν να αναχωρήσει χθες από την Κύπρο για το Λονδίνο, είχε και συνάντηση με τους συμβούλους, τον Προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου και τον συνεργάτη του κατοχικού ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκε η πορεία των τεχνικών επιτροπών. Είναι προφανές πως οι συζητήσεις στις επιτροπές αυτές δεν προχωρούν καθώς οι Τούρκοι επιχειρούν με κάθε μέσο να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Η γενική εικόνα είναι πως πλην μερικών εξαιρέσεων, οι περισσότερες τεχνικές επιτροπές δεν κατάφεραν να παραγάγουν έργο και να προσφέρουν στα Ηνωμένα Έθνη τη δυνατότητα να προβεί σε ανακοινώσεις. Άλλωστε την τελευταία περίοδο υπήρξαν γεγονότα που έχουν επιβαρύνει το κλίμα, όπως η απαγωγή των αστυνομικών αλλά και των ψαράδων.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα μεταβεί, όπως έγινε γνωστό, σε Αθήνα και Άγκυρα καθώς και Βρυξέλλες. Θα επιστρέψει στην Κύπρο τον Ιανουάριο, μερικές εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9989.html#.ULBbReRNV14

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top