Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

..«Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά παίρνω ως δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου οφείλουν να καθορίσουν τους κανόνες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και εμείς δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα να παρεμβαίνουμε τώρα σ’ αυτήν τη διαδικασία», είχε δηλώσει ο κ. Πούτιν....

Τέλος στο σενάριο παραχώρησης δανείου, ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Κύπρο, δίνει οριστικά η Ρωσία, διά του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών της χώρας, Σεργκέι Στόρτσακ, ο οποίος έχει αρμοδιότητα για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και της διεθνούς χρηματοοικονομικής συνεργασίας.


Σε συνέντευξή του, την οποία δημοσίευσε χθες το «Bloomberg», ο κ. Στόρτσακ ξεκαθάρισε πως δε βρίσκεται στα σχέδια της Ρωσίας να χορηγήσει το δάνειο πέντε δισεκατομμυρίων στην Κύπρο, καθώς οι κίνδυνοι, όπως σημείωσε, είναι μεγάλοι για ν’ αντιμετωπιστούν από έναν και μόνο δανειστή.«Είναι προφανές», είπε, «ότι κανένας δανειστής δε μπορεί να δουλέψει μόνος του με την Κύπρο», τονίζοντας ότι όποιος σκοπεύει από μόνος του να χρηματοδοτήσει την κυπριακή κυβέρνηση ή να συμβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναλαμβάνει τεράστιο ρίσκο.

Ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κατέστησε επίσης σαφές πως, ακόμα και αν η Μόσχα συμμετείχε στο πρόγραμμα στήριξης, που ετοιμάζει η ΕΕ, δεν θα ήταν εκ των βασικών πιστωτών.

«Αν και δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή, όπως είπε και ο Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν είμαστε οι βασικοί πιστωτές», ανέφερε ο κ. Στόρτσακ,Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν απέκλεισε πιθανή συμμετοχή τη χώρας του στην προσπάθεια οικονομικής στήριξης της Κύπρου από την ΕΕ, όταν, όμως, οι συζητήσεις φθάσουν στην τελική ευθεία.

«Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά παίρνω ως δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου οφείλουν να καθορίσουν τους κανόνες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και εμείς δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα να παρεμβαίνουμε τώρα σ’ αυτήν τη διαδικασία», είχε δηλώσει ο κ. Πούτιν.

«Όταν οι απαραίτητες συμφωνίες θα είναι έτοιμες», είχε τονίσει, «δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να συμμετάσχουμε σε μια συνολική επίλυση του προβλήματος για τη σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας, αλλά αυτό χρειάζεται προηγουμένως μελέτη σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων».
Πληροφορίες, πάντως, φέρουν τη Μόσχα να συμμετέχει στη στήριξη της Κύπρου, σε περίπτωση μη συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος έλαβε πενταετές δάνειο €2,5 δις από τη Ρωσία το Δεκέμβριο του 2011 και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για αποπληρωμή του το 2020, αντί το 2016.

http://www.sigmalive.com/news/politics/22734

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top