Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Βουλγαρία δεν λύνει τα προβλήματα της μουσουλμανικής κοινότητας Οι μουσουλμάνοι που ζουν στην πόλη Νευροκόπι (Gotse Delçev) της Βουλγαρίας αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα λόγω του προβλήματος ανεπάρκειας ενός τεμένους που στην πραγματικότητα υπάρχει αλλά βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Το κεντροδεξιό κυβερνών κόμμα GERB ως λύση στο επικείμενο ζήτημα πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην πόλη των 800 Μουσουλμάνων, για την ανέγερση η όχι ενός δεύτερου τεμένους. Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει και στην πόλη δεν υπάρχει ένα τζαμί. Το τέμενος Karaca Paşa του 15ου αιώνα πέρυσι κατάρρευσε εντελώς και η σημερινή του εικόνα θυμίζει ένα ερείπιο και παρόλο που παίρνει μέρος στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς δεν πραγματοποιείται καμία εργασία αναστήλωσης στο τέμενος και τα μέλη της κοινότητας των μουσουλμάνων αναγκάζονται να προσέρθουν για τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε μια μικρή αίθουσα, στην δομή του κτηρίου της μουφτείας. Επίσης στην συνοικία των Ρομά υπάρχει ένα μικρό τέμενος. Εντωμεταξύ η μουσουλμανική κοινότητα έκανε το παν δυνατόν για την απόκτηση ενός νέου τεμένους, με πρώτο βήμα την αγορά του κατάλληλου οικοπέδου και προετοίμασε το ανάλογο σχέδιο, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό υπό του Δήμου .

Η λύση που προτείνεται σήμερα υπό του κυβερνών κόμμα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θα ζητηθεί από τους πολίτες του Νευροκοπίου (Γκότσε Ντέλτσεβ) να προσέλθουν στις κάλπες και να απαντήσουν στο ερώτημα για την κατασκευή ενός νέου τεμένους στην πόλη τους. Την αντίθεση του εξέφρασε άμεσα στη πρόταση αυτή της κυβέρνησης το Κόμμα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Τούρκων της Βουλγαρίας, αναφέροντας ότι η εξουσία δεν μπορεί να κρηπιδώσει το δικαίωμα πίστης και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Πλεβνελιγιεβ, να ακυρώσει το δημοψήφισμα.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top