Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δημήτρης Μανουσάκης
Μεγάλη απογοήτευση προκλήθηκε στο Ισραήλ από την πληροφόρηση ότι στο οικόπεδο Ισάι της Ισραηλινής ΑΟΖ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ δεν περιέχεται φυσικό αέριο σε ποσότητες, όπως τουλάχιστον εκτιμούσαν οι εταιρείες που ανέλαβαν την ανάπτυξή του, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Ισραήλ Globes.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται δίπλα από το οικόπεδο Αφροδίτη της Κύπρου.

Η γεώτρηση Αφροδίτη-2 που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο οικόπεδο στοίχισε 103 εκατομμύρια δολάρια και είχε αρχικά οδηγήσει στην εκτίμηση ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου μπορεί και να έφταναν τα 3,7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Σύμφωνα με την τελευταία γεώτρηση, το οικόπεδο Ισάι είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε αποθέματα μετά το Λεβιάθαν και το Ταμάρ.

Επίσης οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν ότι μπορούσε το συγκεκριμένο νούμερο ν' ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού υπήρχε κατά 77% πιθανότητα, λόγω γειτνίασης με το οικόπεδο Αφροδίτη τα αρχικά συμπεράσματα να επιβεβαιωνόταν. Οι προσπάθειες των εταιρειών, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συνεχιστούν, αλλά αμφισβητείται κατά πόσο πλέον είναι συμφέρουσα η ανάπτυξη του οικοπέδου.

Κύκλοι που ασχολούνται έντονα με το θέμα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Κυπριακά οικόπεδα, με τους οποίους επικοινώνησε το Σίγμα, ανέφεραν ότι η εξέλιξη δεν είναι ευχάριστη ούτε για την Κύπρο διότι το οικόπεδο 12 είναι ακριβώς δίπλα και βρίσκεται στην ίδια γεωλογική δομή με το Ισαί.

http://www.sigmalive.com/news/local/22891

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top