Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Διαδρομές προσωπικής χαρμολύπης: Τα χρόνια της «ανοιχτής» καρδιάς (αφήγηση εν είδει ημερολογιακής καταγραφής)


Ένα οδοιπορικό ψυχής σε τόπους «χλοερούς» και «κολασμένους»… Ημερολογιακές καταγραφές μιας ολόκληρης δεκαπενταετίας (1985-2000), σαν σπαράγματα ζωής, σαν στιγμές παγωμένες στο χρόνο… Απρόσμενες εναλλαγές χαράς και λύπης με μια γεύση πικραμύγδαλου στα χείλη. Μιαν ατέρμονη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε πρωτοφανή επίθεση κατά της Ρωσία την οποία κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς ότι "Επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας", προχώρησε πριν λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε διαδικτυακή συνέντευξή του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όχι στους Ρώσους Παρατηρητές από την κυβέρνηση των εντολοδόχων.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως την ορθότητα της απόφασης του Πατριωτικού Μετώπου, «να μην συμμετέχει στην αθλιότητα των στημένων εκλογών», η κυβέρνηση των εντολοδόχων, απάντησε αρνητικά στο αίτημα διαπίστευσης Ρώσων Παρατηρητών, στις εκλογές της Κυριακής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την προβολή νέων τηλεοπτικών σποτ, βασισμένων στα γνωστά προεκλογικά διλήμματα, είχε προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο που πέρασε το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκρινε ότι αυτά δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της τελικής φάσης της προεκλογικής εκστρατείας, δηλαδή της ήπιας μεταχείρισης προσεταιρισμού ψηφοφόρων που "λοξοκοιτούν" προς τα αριστερά. Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα σποτ δεν θα προβληθούν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μάριου Ευρυβιάδη
Ποια είναι σήμερα η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στη Μεσόγειο; Ένα εξω-μεσογειακό κράτος - οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες από το 1946 διατηρούν ανεπτυγμένο στη λεκάνη της Μεσογείου τον 6ο Αμερικανικό Στόλο - μια πυρηνική δύναμη κρούσης. Ποια είναι η δεύτερη δύναμη; Είναι το κράτος του Ισραήλ, το οποίο μέχρι το 1948 δεν υπήρχε καν στο χάρτη της Μεσογείου. Είναι και το Ισραήλ μια πυρηνική δύναμη, με 200 - 400 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι αποφάσεις της Τουρκίας για παραχώρηση αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε περιοχές της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν συνέχεια των ενεργειών της, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Η Κυβέρνηση, τονίζει ο κύριος Στεφάνου, καταγγέλλει τις παρανομίες και την προκλητικότητα της Τουρκίας και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου
Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής αποτελεί η άνοδος της ακροδεξιάς αδιακρίτως στα κράτη μέλη, σύμφωνα με την Κομισιόν και τον πρόεδρο του Συμβουλίου.Ο Χέρμαν ΒανΡόμπεη εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στο πολιτικό γίγνεσθαι καθώς όλα δείχνουν πως οι ευρωσκεπτικιστές έχουν βάλει στο μάτι, πέραν του κοινού νομίσματος και το σύστημα ελεύθερης διακίνησης των πολιτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΊΤΛΟ «ΓΚΡΕΜΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΎΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΉΣ», ΤΟ ΝΟ3 ΤΗΣ ΟΡΓΆΝΩΣΗΣ, ΧΆΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΜΒΡΉΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΧΏΡΗΣΕ ΤΟ 2002, ΕΞΙΣΤΟΡΕΊ ΆΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΈΣ ΠΛΕΥΡΈΣ ΤΗΣ ΔΡΆΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ ΑΝΆΓΛΥΦΑ ΤΗ «ΓΕΡΜΑΝΌΠΛΗΚΤΗ» ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ

Mέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά υπό το βλέμμα του «φύρερ» της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής του Σικάγου και η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση και αδιαφορεί να εκπληρώσει το αίτημα της FYROM να λάβει πρόσκληση για ένταξη στην επικείμενη σύνοδο της Συμμαχίας, αναφέρει η εφημερίδα των ΗΠΑ «New York Times».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
Η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας, στην οποία μετέχουν 57 μουσουλμανικές χώρες , αποφάσισε την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού παγκόσμιας εμβέλειας για να καταπολεμήσει την ισλαμοφοβία. Στην επιτροπή που θα διοικεί τον σταθμό θα μετέχει η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Γκαμπόν. Οι εκπομπές θα γίνονται στα αγγλικά, αραβικά και τα γαλλικά. Αργότερα ενδέχεται να προστεθεί και η τουρκική γλώσσα.Η ίδια οργάνωση αποφάσισε να χορηγεί υποτροφίες σε νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν δημοσιογραφία σε Μουσουλμανικές χώρες. Πρόκειται, επίσης, να συστήσει μια Ένωση Συντακτών των Μουσουλμάνων δημοσιογράφων.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι την τέταρτη θέση των ψηφοδελτίων Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καταλαμβάνουν 2 επιστήμονες διεθνούς κύρους, με ειδίκευση στο Δίκαιο της Θάλασσας (ΑΟΖ) και στην έρευνα υδρογονανθράκων.Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης (ΠΑΣΟΚ) και ο δρ Ηλίας Κονοφάγος (Ν.Δ.). Το αν θα εκλεγούν ή όχι βουλευτές θα εξαρτηθεί από το αν τα κόμματά τους πάρουν πάνω από το 30% των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tου Σταυρου Τζιμα
Δεν είναι πολλές, ούτε θετικές, οι εξελίξεις στα ανοιχτά θέματα με τους γείτονες, σε μια περίοδο κατά την οποία η θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας μας διεθνώς, κυρίως στον βαλκανικό περίγυρο, όπου έχουμε μπόλικο «τραχανά απλωμένο», εμφανίζεται εξασθενημένη. Οι πληροφορίες ότι Τίρανα και Αθήνα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία στο θέμα των νεκροταφείων για τους Ελληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά, πολεμώντας το 1940-41 τους Ιταλούς, μονάχα στις καλές ειδήσεις πρέπει να καταχωρισθεί. Σιγά το θέμα, εδώ καράβια χάνονται και εμείς συζητάμε για τα κόκαλα των προγόνων μας, θα πει κάποιος. Δεν είναι καθόλου έτσι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν πίστεψε ότι «οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα το έφθαναν μέχρις εκεί» θέλοντας να τον αποκλείσουν από την εκστρατεία για τον νέο Γάλλο πρόεδρο, αναφέρει ο ίδιος στη σημερινή συνέντευξή του, στο βρετανικό «Γκάρντιαν», προσθέτοντας ότι «αναφέρεται σε πρόσωπα συνδεδεμένα με τον Σαρκοζί, σε πράκτορες του Σαρκοζί».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Υeni Safak με τον τίτλο «Απόβαση από τον ΜUSΙΑD της Προύσας στη Δυτική Θράκη» γράφει ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του Παραρτήματος του ΜUSΙΑD στην Προύσα Χασάν Τσεπνί και τα μέλη του δ.σ. επισκέφθηκαν την περιοχή της Δυτικής Θράκης στο πλαίσιο των περιοδειών εργασίας τους στο εξωτερικό. Η αντιπροσωπεία, συμμεριζόμενη τα οικονομικά προβλήματα της «τουρκικής» μειονότητας Δυτικής Θράκης, εξέφρασε την επιθυμία να αναπτυχθούν δυνατότητες συνεργασίας. Η Επιτροπή επισκέφθηκε τον δήμαρχο της Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη και στη συνέχεια τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκο Αγγελίδη, με τους οποίους συζήτησε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. http://www.philenews.com/digital/
http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Διαβάστε το ολόκληρο...

H παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνοαυστραλοί στα αυστραλιανά στρατεύματα στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», που έγραψε ο βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ Στιβ Κυρίτσης, θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαΐου στην αίθουσα της Πολιτειακής Βουλής, από τον βουλευτή Sandringham, Murray Tompson.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση της Μαριλένας Κοππά αφού στην ουσία δίνειτο"πράσινο" φως στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ άσχετα με την επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα. Το θέμα είανο ότι ακόμα η ευρωβουλευτής δεν έχει προχωρήσει σε διευκρινήσεις ούτε σε δήλωση διάψευσης μια που οι Σκοπιανοί έχουν έφεση στην παραποίηση εκτός της Ιστορίας και δηλώσεων (και γενικότερα οτιδήποτε γράφεται) αρκεί να τους δώσεις την κατάλληλη λαβή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την πόρτα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα περάσουν 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δηλώνουν στην εφορία χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» αλλά και με άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο χρήμα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατεξευτέλισαν το επίσημο τουρκικό κράτος στο διαδίκτυο, οι "Ανώνυμοι". Οι Anonymous, είχαν βάλει στο στόχαστρο τις ιστοσελίδες των τουρκικών υπουργείων και όχι απλώς περιφερειακών οργανισμών. Τελικά σύμφωνα με την Hurriyet, πέτυχαν απολύτως, "κατεβάζοντας" τις σελίδες 3 υπουργείων, μεταξύ των οποίων του υπουργείου Εξωτερικών και τις σελίδες της αστυνομίας...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο ξεκλήρισμα των οικογενειών και της χώρας με το διωγμό των νέων ανθρώπων αναφέρθηκε από την Τρίπολη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Αρκαδία, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη και συνομίλησε και με πολίτες της περιοχής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μπροστά στο δικαστή θα μιλήσει για όλους και για όλα, είπε με σημερινή του δήλωση ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τα τεκταινόμενα της συζύγου του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος στη δήλωση του αναφέρει:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξεζούμισαν τον κόσμο, προκάλεσαν ύφεση 13% σε τρία χρόνια, επίσημη ανεργία 21% καταστροφή της οικονομίας και έβαλαν δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε ελληνικές επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες. Kαι τι πέτυχαν; Ούτε 2% δεν αύξησαν τα έσοδα, παρά το τρομακτικό ξεζούμισμα. Μέτρα χωρίς τέλος, αλλά αποτέλεσμα ουδέν!

Διαβάστε το ολόκληρο...


Οι κηδείες των οικονομικώς αδύναμων Γερμανών, τις οποίες χρηματοδοτεί το γερμανικό κράτος, αυξήθηκαν τα πέντε τελευταία έτη κατά 64%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, από 14.000 οι κηδείες αυτής της κατηγορίας το έτος 2006, το έτος 2010 αυξήθηκαν αισθητά φθάνοντας σχεδόν στις 23.000.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Την τελευταία διετία οι περισσότεροι ιθύνοντες στην Ευρώπη και πολλοί πολιτικοί και ειδήμονες στην Αμερική είναι δεσμώτες ενός καταστροφικού οικονομικού δόγματος. Σύμφωνα με το δόγμα αυτό, οι κυβερνήσεις οφείλουν να αντιμετωπίζουν μια οικονομία σε βαθιά ύφεση όχι όπως προστάζουν τα διδακτικά εγχειρίδια _ δηλαδή, ξοδεύοντας περισσότερα για να αντισταθμίσουν την πτώση της ιδιωτικής ζήτησης _ αλλά με δημοσιονομική λιτότητα, περικόπτοντας τις δαπάνες σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συντάκτης: Σ. Μανουσογιαννάκης, Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α.
Εκφωνητής Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνων Κώστας Σταυρόπουλος«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι? Έλληνες, οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του Μετώπου. Ο εισβολέας εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Έλληνες, ψηλά τις

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατ' αρχήν, για να υπολογίζετε μόνοι σας τον αριθμό βουλευτών που θα πάρει ένα κόμμα από το ποσοστό του, χρειάζεστε:
τα αποτελέσματα των εκλογών, πραγματικά, ως πρόβλεψη (γκάλοπ), ή κατά επιθυμία, φόβο ή φαντασία σας (προσέξτε όμως, στην τελευταία περίπτωση το άθροισμα των ποσοστών να μην περνά το 100.)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ισραηλινός Στρατηγός Benny Gantz
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Haaretz, με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης του αυτοαποκαλούμενου κράτους του Ισραήλ, ο Στρατηγός Benny Gantz παραδέχθηκε ότι το Ιράν δεν επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

By Ed Hammond
Οι πωλήσεις κτιρίων του Δημοσίου υπερδιπλασιάστηκαν τον προηγούμενο χρόνο στην Ευρώπη, καθώς οι κυβερνήσεις αναζητούν ρευστότητα και παλεύουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους διαθέτοντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτουν.
Οι πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου – όπου συμπεριλαμβάνονται σχολεία, νοσοκομεία και φυλακές – ενισχύθηκαν το 2011 στα 2,3 δισ. ευρώ, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η χρηματοοικονομική κρίση, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής CB Richard Ellis.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ερώτημα που έκαιγε τα χείλη όσων παρακολουθούν στενά το ημερολόγιο της παγκόσμιας ελίτ ήταν: πού και πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ 2012. Έχουμε τώρα μια ικανοποιητική απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Μπίστης
Στατιστικές των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν πως τόσο η παραγωγή όσο κι η κατανάλωση παράνομων ναρκωτικών αυξάνονται συνεχώς και ότι ο αγώνας εναντίον των λαθρεμπόρων τους, που διεξάγεται σε όλο και περισσότερες χώρες, φαίνεται τώρα πως αποτυγχάνει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αποφάσεων περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου.
Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ, οι αποφάσεις αυτές αντιβαίνουν στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία του Ερντογάν, εντελώς διαφορετικό από τον επίσης αποσταθεροποιητικό ρόλο που έπαιζε επί δεκαετίες, με πρωταγωνιστές τους στρατιωτικούς και τους κεμαλιστές, και στις δυο περιπτώσεις με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μία απίστευτου μεγέθους πληγή του ΙΚΑ αποκαλύφτηκε μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο του ιδρύματος σε 8 νοσοκομεία της Αττικής. Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός της αδήλωτης ή παράνομης εργασίας ανθρώπων που εκτελούσαν χρέη αποκλειστικού νοσοκόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο καταγράφηκαν 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια, πιστοποιητικά υγείας ή νομιμοποιητικά έγγραφα. Την στιγμή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία την στιγμή που τα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα «άκουσε» η Βίκυ Σταμάτη στις τουαλέτες της Ευελπίδων

Πυρ και μανία με μία ηλικιωμένη κυρία έγινε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο γραφείο του ειδικού ανακριτή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις τόσο για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών που αποδίδονται στο σύζυγό της, όσο και για χρηματικά ποσά που λάμβανε, πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το τέλος της Μεταπολίτευσης, με "τα δύο μεγάλα κόμματα να κερδίζουν το πολύ 40% των ψήφων" περιγράφεται ανάγλυφα σε ανάλυση του Stratfor, που όπως απέδειξε και η διαρροή εγγράφων του στο WikiLeaks, πρόκειται για μια "light CIA", αφού συνεργάζεται στενά με την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ και φιλοξενεί πολλούς απόστρατους της CIA στις τάξεις του.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ενόχλησε την Τουρκία τα όσα αναφέρει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, για την καταστροφή της Σμύρνης το καλοκαίρι του 1922 που αντικατέστησε την παλαιότερη έκδοση με το περιβόητο «συνωστισμό» της κυρίας Μαρίας Ρεπούση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αυτή την στιγμή στα γραφεία της εφημερίδας «Παρασκευή +13», βρίσκεται η αστυνομία προκειμένου να συλλάβει τον Αιμίλιο Λιάτσο, έπειτα από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη.
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν ο δημοφιλής δημοσιογράφος, αλλά η σύζυγός του, η οποία μας είπε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Και μετά του λένε μην πιστεύεις στον Θεό και στον Διάβολο, το καλό και το κακό: Μια πυρηνική καταστροφή ακριβώς ίδια με της Φουκουσίμα που προκλήθηκε λόγω παύσης λειτουργίας της διαδικασίας ψύχρανσης του πυρηνικού αντιδραστήρα, παραλίγο να συμβεί στην Καλιφόρνια από μία απίθανη αιτία.
Και φυσικά μια τέτοια καταστροφή θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή και την παγκόσμια οικονομία:

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της πατρίδας, τη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με καθαρότητα, ενότητα και ομοψυχία», δήλωσε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, αναφερόμενος στην εκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στις δηλώσεις Α.Τσίπρα περί "αποδοχής ψήφου ανοχής μιας αντιμνημοναικής κυβέρνησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το δελτίο τύπου στην συνέχεια.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Για "θερμό" καλοκαίρι ετοιμάζονται οι ΕΔ - Η Άγκυρα δείχνει έτοιμη για κινήσεις...Για καλοκαίρι υψηλής έντασης, ανάλογο με εκείνο του 2009 προετοιμάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζοντας ότι πάντα οι Τούρκοι σε περιόδους ελληνικής πολιτικής αστάθειας, είτε το 1974 στην Κύπρο, το 1996 στα Ίμια, είτε το 2009 στην Στρογγύλη και στην Ρω, όταν σκηνοθέτησαν δήθεν μεταφορά ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά, είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Και είναι βέβαιο ότι ο συνδυασμός πολιτικής ρευστότητας, χαμηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας σε ολόκληρες κατηγορίες οπλικών συστημάτων, λόγω των περικοπών και διάθεσης να πάρουν τη ρεβάνς από το στραπάτσο που έπαθαν στην Α.Μεσόγειο τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ένας πολύ κακός συνδυασμός για την ασφάλεια.

Υπό αυτή την προοπτική μόνο τυχαία δεν είναι η έκτακτη επίσκεψη που

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Στρατή Μαζίδη
Σε αυτή την ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας, η Αριστερά θα μπορούσε -και θα όφειλε- να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τη βγάλει από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Ιστορικά δε, της παρέχεται μια σημαντική ευκαιρία να αποδείξει ότι πράγματι μπορεί να τα καταφέρει πέρα από το να αυτοπεριορίζεται σε ένα καταγγελτικό λόγο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

TΟΥΠΑΥΛΟΥΞΑΝΘΟΥΛΗ, Βρυξέλλες

Θεμέλιο για «βαθμιαία, μακροπρόθεσμη προοπτική» ελευθεροποίησης των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων για τα 70 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών, επιχειρεί να βάλει έγγραφο της Δανικής Προεδρίας, το οποίο αποκαλύπτει ο «Φ». Το έγγραφο, το οποίο θα τεθεί σήμερα ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών των «27», θέτει αφενός θέμα έναρξης διαλόγου «προς την κατεύθυνση» ελευθεροποίησης των θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες, αλλά σε «μια βαθμιαία, μακροπρόθεσμη προοπτική».

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/ΚΥΠΕ
Με τίτλο «Ενοποίηση Τουρκίας – Νότιας Κύπρου στην οικονομία», η εφημερίδα Χαβαντίς δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα, στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις εξαγωγές προϊόντων από την Τουρκία προς την Κυπριακή Δημοκρατία για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία Ντοκουμέντο από το αρχείο του Δρ.Κιουτσούκ που ήταν Αξιωματικός κατά την περίοδο της εισβολής. Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι με τα χέρια ψηλά, οι οποίοι μετά από λίγο θα εκτελεσθούν εν ψυχρώ από τους Τούρκους στρατιώτες(http://kostasmavroskoufis.blogspot.com/
του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Η τραγική ιστορία ενός γηραιού ζεύγους, του Μιχάλη και της Μαρίας Μαρωνίτη, από το Νέο Χωρίο της κατεχόμενης σήμερα Κυθρέας, οι οποίοι παρά τη μεγάλη τους ηλικία (η Μαρία ήταν 77 χρονών και ο σύζυγός της Μιχάλης 79) εκτελέστηκαν από τους Τούρκους εισβολείς, ήρθε στο φως με τον εντοπισμό των λειψάνων και την ταυτοποίησή τους από τη Διερευνητική Επιτροπή

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μανώλη Κωστίδη
ΝΕΟ σκάφος υποθαλάσσιων ερευνών ναυπηγεί η Τουρκία. Το συγκεκριμένο σκάφος θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο "Piri Reis", το οποίο με την παρουσία του στο Αιγαίο έχει προκαλέσει πολλές κρίσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Το νέο σκάφος σεισμικών ερευνών θα ναυπηγηθεί στα ναυπηγεία Τουζλα στη Θάλασσα του Μαρμαρά και το συνολικό κόστος της κατασκευής θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε σήμερα την εξωτερική πολιτική που προωθεί ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιτρέψει ένα «πισωγύρισμα», το οποίο θα απομόνωνε την ίδια και όχι τους εχθρούς της.Αντιθέτως, έπλεξε το εγκώμιο της δράσης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, συνοψίζοντάς την σε μια φράση: «Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός και η Τζένεραλ Μότορς είναι ζωντανή».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την επίσημη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας, γνωστοποίησε στις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, η ΔΕΗ Quantum, θυγατρική της ΔΕΗ κατά 51% στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα Κύπρου και η Quantum Energy.Το έργο έλαβε την ονομασία «EuroAsia Interconnector» ενώ η ισχύς της διασύνδεσης θα είναι 2000 μεγαβάτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/ΚΥΠΕ
Μετά τα έξυπνα τηλέφωνα, τις έξυπνες τηλεοράσεις και τα έξυπνα παράθυρα ήρθε η ώρα να δούμε και τις έξυπνες σφαίρες, την τελευταία δημιουργία των ερευνητών των εργαστηρίων Sandia National Laboratories της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την αντίδραση τού τότε διοικητή του τάγματος, στο οποίο υπαγόταν η αντιαρματική τάφρος σε περιοχή της Πύλας, προκάλεσε η έναρξη των εργασιών επιχωμάτωσής της από εταιρεία ανάπτυξης γης, μέτοχος της οποίας ήταν και ο βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εικόνα από την οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.
Αθήνα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε συνοικίες του Κέντρου της Αθήνας, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να διαμένουν δεκάδες παράνομοι μετανάστες σε διαμερίσματα.
Στόχος των Αρχών είναι επίσης να εντοπιστούν και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, ώστε να ακολουθηθεί και η αντίστοιχη ποινική διαδικασία εις βάρος τους.Οι πρώτες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου και Χαλκοκονδύλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι παραβιάζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες καλούν όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αθήνα: Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η έναρξη γεωτρήσεων από τουρκική εταιρεία στην Κατεχόμενη Κύπρο.«Η ενέργεια αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το Κυπριακό αποτελεί πρωτίστως διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Καλούμε την Τουρκία να συμβάλει, επιτέλους, έμπρακτα στην εξεύρεση μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης διαπραγματευτικής προσπάθειας» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Θα διατηρήσει τα ειδικά μισθολόγια σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας ο Α.Σαμαράς αν γίνει κυβέρνηση, δήλωσε πριν λίγο στο Ζάππειο. Και θα δώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις την αξιοπρέπεια καταδικάζοντας την απαξίωση που υφίστανται αυτή την στιγμή.

Μάλιστα είπε ότι "έχει βρει τα ισοδύναμα μέτρα για να καλύψουμε το κόστος". Απλά δεν τα είπε. Γιατί αν τα έλεγε θα έτρωγε πάλι σφαλιάρα από την τρόϊκα, όπως έχει φάει σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι σήμερα όταν παρουσίασε τα περίφημα "ισοδύναμα μέτρα".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια λίστα με περίπου 120 ονόματα ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών αναψυχής, που εμφανίζεται να έχουν έδρα στην Ολλανδία απέστειλαν αιφνιδιαστικά, πριν από μερικές ημέρες, στο ΣΔΟΕ οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας.

Η λίστα αυτή στάλθηκε με πρωτοβουλία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ολλανδίας στο πλαίσιο της συνδρομής στη χώρα μας όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μάλιστα οι Ολλανδοί, χωρίς κανείς να τους το ζητήσει, έστειλαν και τα πλήρη παρασταστατικά, τις άδειες κ.λπ. για την απόκτηση αυτών των σκαφών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξεκινά σύντομα η πώληση μέρους της Δημόσιας περιουσίας από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με υπολογισμούς η αξία της περιουσίας αυτής εκτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ και στα ακίνητα που πρόκειται είτε να πωληθούν είτε να γίνει επαναμίσθωση συμπεριλαμβάνονται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, τα υπουργεία Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης, το Αρχηγείο Αστυνομίας κ.ά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε η προφυλάκιση της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής, μετά την απολογία της.

Η κόρη του πρώην υπουργού μόλις άκουσε την απόφαση ξέσπασε σε λυγμούς και κλάμματα φωνάζοντας "Είναι άδικο, είναι άδικο".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον Άρειο Παγο σκέφτονται διαφορετικά. Απαγορεύουν στο κόμμα «Τυραννοκτόνοι» να κατέβει στις εκλογές με τούτο το όνομα.

Δικαιολογεί την απόφασή του αυτή τονίζοντας ότι το όνομά των Τυραννοκτόνων καταδεικνύει αξιόποινη πράξη! Ναι ναι στον Άρειο Πάγο παίρνουν τοις μετρητοίς ότι λέει ένα κόμμα. Έτσι οι Τυραννοκτόνοι (Τύραννος + κτείνω) ''προκαλούν'' αφού το όνομα που επέλεξαν σημαίνει ότι

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε σήμερα ψήφισμα, στο οποίο επαναβεβαιώνεται η δέσμευση της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Μαΐου στο Σικάγο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top