Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

H Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ψήφισε υπέρ της αναβάθμισης του στάτους των Παλαιστινίων – μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής – στο Οργανισμό, από το καθεστώς του «οντότητας παρατηρητή, μη μέλους» αναβαθμίζεται σε «κράτος παρατηρητή, μη μέλος».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το Ισραήλ μαζί με άλλες έξι χώρες τάχθηκαν εναντίον της αναβάθμισης αλλά αυτό δεν επηρέασε την τελική εξέλιξη. Πάντως δεν πίεσαν ιδιαίτερα για να μην ληφθεί η απόφαση...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φαραωνικό και ικανό να προκαλέσει φρίκη στους κεμαλιστές: ψηφιακή απεικόνιση του νέου τεμένους που οραματίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός σε λόφο δίπλα στο Βόσπορο

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται στο θέμα της κατασκευής ενός γιγάντιου ισλαμικού τεμένους στο λόφο της Τζάμλιτζα που δεσπόζει του Βοσπόρου στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσημου ταξιδιού του στην Ισπανία ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μικρότερο τζαμί στην πλατεία Ταξίμ κι ένα δεύτερο, μεγαλύτερο, στο λόφο της Τζάμλιτζα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το νέο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, δεν αναφέρει ότι ο παππούς του μεγάλου επαναστάτη (από την πλευρά της μητέρας του) ήταν εβραίος που αναγκάστηκε να εκχριστιανιστεί


Μόσχα, Ρωσία
Το καινούργιο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας, που πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, παρουσιάζει τη ζωή των Εβραίων στη Ρωσία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέσα από ιστορικά έργα, επιστολές καθώς και βιντεοσκοπημένου υλικού με μαρτυρίες ρωσοεβραίων που ζουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην υλοποίηση ενός νέου φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος προχωρά η Τουρκία με την ενίσχυση του πολεμικού ναυτικού της. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία αποφάσισε την αγορά τεσσάρων φρεγατών τελευταίας τεχνολογίας αξίας περίπου $ 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξοπλισμένες με πλατφόρμες, διοίκησης και ελέγχου, έγκαιρης προειδοποίησης, αναγνώρισης και θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα για πόλεμο επιφάνειας, υποβρύχιου πολέμου και ηλεκτρονικού πολέμου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μόνο ο Ερντογάν δεν εξέδωσε  (τουλάχιστον όχι ακόμη) ανακοίνωση κατά της ΕΛΜΕ, μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό των επιθέσεων από τουρκοβουλευτές, εφημερίδες, συλλόγους και οργανώσεις τουρκοφρόνων (από τη «Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων Δυτικής Θράκης» και το κόμμα DEB έως την πρακτορίστικη αλυτρωτική ΜΚΟ του κ. Χαμπίπογλου) ενάντια στο επίσημο θεσμικό όργανο των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, επειδή είχε το…θράσος να πάρει θέση στο ζήτημα της μειονοτικής εκπαίδευσης, την οποία χαρακτήρισε θεσμό πρωτόγονο, αναποτελεσματικό και αντιεκπαιδευτικό!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πρώην γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Κάρλα ντελ Πόντε δήλωσε σήμερα ότι δεν αιφνιδιάστηκε από τη σημερινή αθώωση του πρώην διοικητή του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», Ραμούς Χαραντινάι και των συγκατηγορούμενών του Ιντρίζ Μπαλιάι και Λάχμι Μπραχιμάι, αλλά από το γεγονός ότι ήταν δύσκολο να συλλεχθούν επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ωμή παρέμβαση της Τουρκίας για την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν»

Η Τουρκία δεν φιλοδοξεί μόνο να διατηρήσει την κατοχή στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στον Πόντο, να μην πληρώσει το ιστορικό και υλικό αντίτιμο για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και να επεκτείνει την κυριαρχία της στα ελληνικά εδάφη. Θέλει να καθορίσει και όρια στους πνευματικούς ορίζοντες των Ελλήνων. Αφενός μέσω των προπαγανδιστικών τουρκικών σίριαλ που προβάλλουν οι ελληνόφωνοι τηλεοπτικοί σταθμοί και αφετέρου μέσω της «απαγόρευσης» παρουσιάσεων βιβλίων εντός των ελληνικών συνόρων!

Διαβάστε το ολόκληρο...

H πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες.
Μπουένος Αϊρες: «Πάγο» στην απόφαση του δικαστή Γκριέζα, ο οποίος ζητούσε την άμεση εξόφληση των κερδοσκοπικών hedge funds που δεν αποδέχθηκαν το «κούρεμα» του αργεντινού χρέους, έβαλε το Εφετείο των ΗΠΑ. Η εξαιρετικά γρήγορη απόφαση του Εφετείου, δίνει «ανάσα» στο Μπουένος Αϊρες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να καταθέσει πληρέστερα στοιχεία για το «κούρεμα» του παρελθόντος, το οποίο είχε αποδεχθεί το 93% των πιστωτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Σε διάλεξη του στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης ο Καθηγητής της Γλωσσολογίας και λεξικογράφος, Γεώργιος Μπαμπινιώτης με αναφορά του σε λέξεις και τη φωνολογία της Αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου απέδειξε ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες είχαν καλλιεργήσει φωνολογικά μια δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο, την οποία χρησιμοποιούσαν προφορικά.

Η διάλεξη δόθηκε στην αγγλική γλώσσα στο Wright Theatre της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και οργανώθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών, το Ελληνικό Μουσείο και την Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2012.
Ο κ. Μπαμπινιώτης διευκρίνισε ότι διάλεκτος των Αρχαίων Μακεδόνων παρέμεινε η καθομιλουμένη του λαού, ενώ η βασιλική οικογένεια

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το πρακτορείο ειδήσεων ProPublica υποστηρίζει ότι διαθέτει αρχεία πτήσεων που δείχνουν ότι η συριακή πολεμική αεροπορία μετέφερε τεράστια χρηματικά ποσά από την Μόσχα στην Δαμασκό, μέσα στο καλοκαίρι.

Τα αρχεία «εμφανίζουν» ένα στρατιωτικό αεροπλάνο να μεταφέρει 240 τόνους χαρτονομίσματα στην Συρία, από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο τύπος των χαρτονομισμάτων δεν περιγράφεται.Καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν σχολιάζει ή επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των αρχείων.Πιστεύεται πως τα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Mια ιστορία από το ένθετο "Αέρινες αναμνήσεις", Άμυνα και Διπλωματία - Μάνος Ηλιάδης..
Hταν μια ακόμη από τις αργίες που αφιέρωσα στην Αεροπορία μακριά από την οικογένεια και τα παιδιά μου. Ήταν Κυριακή του Απρίλη, Πάσχα των Ελλήνων, Αγιο Πάσχα που λέει κι ο Νταλάρας. Αν και παλιός στη μοίρα κυβερνήτης, έπρεπε να πάω ως επικεφαλής, επειδή οι άλλοι δύο κυβερνήτες αλλά και οι συγκυβερνήτες ήταν νέοι.
Βλέπεις είναι η μοίρα του νέου να μοιράζεται τις καλύτερες αργίες με την Αεροπορία, αλλά να παίρνει στο λαιμό του και λίγους παλιούς. Έτσι, λοιπόν, και εμείς από Μ. Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα απολαύσαμε τις άγιες ημέρες στη Σκύρο, δίπλα στα αεροπλάνα φυσικά, μαζί με πέντε τεχνικούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μουσείο του Λούβρου θεωρεί "σημαντικό να προωθηθεί η μελλοντική συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με την αρχαιολογία και τον Οθωμανικό πολιτισμό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ανρί Λοϊρέτ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του γαλλικού μουσείου, που έχει στην κατοχή του αρχαιότητες την επιστροφή των οποίων ζητεί η Άγκυρα.Ο κ. Λοϊρέτ αντέδρασε στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι που κάλεσε τις γαλλικές αρχές να συμμετάσχουν σε ένα "διάλογο" για την επιστροφή στη χώρα του, ορισμένων αρχαιοτήτων που έχει στην κατοχή του το Λούβρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ελλάδα αποφάσισε να υπερψηφίσει, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την απόφαση για την αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης σε κράτος μη-μέλος του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.Το ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι «η απόφασή μας αυτή είναι συνεπής προς την πάγια θέση αρχής της χώρας μας για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος στην βάση των δύο κρατών, ήτοι ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, που θα συμβιώνει με ειρήνη και ασφάλεια με το κράτος του Ισραήλ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στα σημερινά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, κυριαρχούν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μλαντένοφ ότι, «σε τυχόν περίπτωση πτώχευσης και εγκατάλειψης της ευρωζώνης εκ μέρους της Ελλάδας, η Βουλγαρία θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες».

Όπως προειδοποίησε ο κ. Μλαντένοφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του στη Νόβα Τελεβίζιγια, «η επίδραση στη Βουλγαρία (από μια πτώχευση και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) θα είναι τόσο δραστική που θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις εξελίξεις του 1996 (όταν σημειώθηκε η χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση στη Βουλγαρία την τελευταία εικοσαετία, με μαζική πτώχευση τραπεζών, υπερπληθωρισμό, που 'εξαφάνισε' τις αποταμιεύσεις των πολιτών κ.λπ.) και μάλιστα πολλαπλασιασμένη επί εκατό».

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, σε μήνυμα που απέστειλε σε πολιτιστική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε στη Βιέννη η κυπριακή πρεσβεία στην Αυστρία απηύθυνε δραματική έκκληση για τον τερματισμό της καταστροφής της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς από την τουρκική κατοχική δύναμη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και το Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου-Αυστρίας, με την ευκαιρία της κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαική Ενωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ευρύτατη αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), με επικεφαλής τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεράσιμο Γεωργάτο, συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο που οργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, με θέμα «Η σοσιαλδημοκρατία στους καιρούς της αλλαγής. Αλληλεγγύη και Ευημερία στα Βαλκάνια» .
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δάμων Δαμιανίδης και ο δημοσιογράφος και καθηγητής Συμεών Σολταρίδης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από το βιντεοπαιχνίδι «Arma 3», το οποίο διαδραματίζεται στη Λήμνο.
Πράγα: Περίπου 150 άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην Πράγα μπροστά από την ελληνική πρεσβεία, ζητώντας την απελευθέρωση δύο Τσέχων σχεδιαστών βιντεοπαιχνιδιών που συνελήφθησαν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα, που ειδικεύονται στον σχεδιασμό στρατιωτικών βιντεοπαιχνιδιών συνελήφθησαν στις 9 Σεπτεμβρίου στη Λήμνο με κάμερες που περιείχαν βίντεο από διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  Προσκυνηματική εκδρομή στην Άγκυρα από την παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η επιτροπή της οποίας συνάντησε μάλιστα (μεταξύ άλλων Τούρκων πολιτικών) και τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί…
    Και ενώ, όπως σας γράφαμε τις προάλλες, ο ανθός της τουρκόψυχης ηγεσίας της μειονότητας είχε μαζευτεί στο Προξενείο για να τιμήσει την 74η επέτειο από τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, κάποιοι άλλοι δεν αρκέστηκαν ούτε σε αυτό, αλλά πήγαν ακόμη πιο…μακριά! Πού; Στην ίδια την Άγκυρα – για κανονικό προσκύνημα!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι τουρκικές επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας Star. «Η Ελλάδα, έγινε η πρώτη προτίμηση των Τούρκων επιχειρηματιών», γράφει χαρακτηριστικά.Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Τούρκοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν άμεσες επενδύσεις ύψους 18 εκατ. δολ., αναφέρει η εφημερίδα, ενώ εκτιμά πως στις επενδύσεις αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι επενδύσεις που γίνονται μέσω ευρωπαϊκών χωρών για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυβέρνηση της Συρίας, σε επιστολή που έστειλε στα Ηνωμένα Έθνη, καταγράφει λεπτομερώς τα ονόματα 142 τρομοκρατών, τις τοποθεσίες και την ημερομηνία που σκοτώθηκαν, συμμετέχοντας σε ομάδες της Αλ Κάιντα που ανέπτυσσαν ένοπλη τρομοκρατική δράση στο έδαφος της Συρίας.
Τα άτομα αυτά, που είτε είχαν από πριν δεσμούς με την ισλαμική τρομποκρατική οργάνωση είτε εντάχτηκαν στις τάξεις της εισερχόμενα στη Συρία, προέρχονται από 18 διαφορετικές χώρες και μπήκαν στη συριακή επικράτεια κυρίως από την Τουρκία αλλά και από το Λίβανο.
Πέντε από τους νεκρούς τρομοκράτες ήταν Τούρκοι υπήκοοι, ενώ οι οπόλοιποι ήταν: 47 Σαουδάραβες, 24 Λίβυοι, 10 Τυνήσιοι, 9 Αιγύπτιοι, 6 από το Κατάρ, 5 Λιβανέζοι, 11 Αφγανοί, 3 Τσετσένοι και ένας από το Τσαντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

... «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;». -Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στο χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι...
Καστοριάδης Κορνήλιος
Δημοκρατία σήμερα δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχουν το πολύ φιλελεύθερες ολιγαρχίες σε ορισμένες χώρες σχετικά προνομιούχες. Πρέπει να είμαστε τώρα πάνω από πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στη γη. Είναι ζήτημα αν υπάρχουν 500 ή 600 το πολύ 700 εκατομμύρια ανθρώπων, που ζουν σε χώρες, όπου η πείνα δεν είναι καθημερινό πρόβλημα, όπου η καταδίωξη, η φυλάκιση, η ανελευθερία δεν είναι η καθημερινή πραγματικότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν, αναχωρώντας για τη σύνοδο των οκτώ πλουσιοτέρων μουσουλμανικών κρατών (D-8), που έγινε στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, δήλωσε ότι μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος για το πετρέλαιο μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης, ενώ επιστρέφοντας την Πέμπτη (22/11) αναφέρθηκε και πάλι στην ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις Ιράκ-Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, δηλώνοντας τα εξής:
«Μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της διοίκησης του Βορείου Ιράκ υπάρχει μια κρίση που μας ανησυχεί. Επειδή είπα ότι πίσω από αυτήν την σύγκρουση υπάρχει το ζήτημα του διαμοιρασμού των κερδών από το πετρέλαιο, ο Μαλίκι ενοχλήθηκε».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η τεράστια εκροή χρυσού από την τουρκική οικονομία, που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πληρωμή για το ιρανικό αέριο, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν, γράφει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal Europe.«Η μετάβαση των δύο χωρών σε λογαριασμούς σε χρυσό για το φυσικό αέριο αποτελεί αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες απειλούν με αυστηρά μέτρα τις τρίτες χώρες, που χρησιμοποιούν δολάρια στις συναλλαγές με την Τεχεράνη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν τον ρωτούν από πού κατάγεται, αβίαστα απαντά: «Από τη Θεσσαλονίκη». Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να αισθάνεται ο Σεφέρ Γκιουβέντς, οι γονείς του οποίου έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1923, από τη Νέα Απολλωνία για να πάνε στην Τουρκία. Σήμερα, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων της Συμφωνίας της Λοζάνης (Foundation of Lausanne Treaty Emigrants), ο Σεφέρ Γκιουβέντς ήρθε από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος στο συνέδριο «Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των προσφύγων», όπου και μίλησε. Το συνέδριο διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου, στην Καλαμαριά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προκαταρκτική εξέταση είναι σε εξέλιξη για τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφυλακίστηκε ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, το Μάρτιο του 2011.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως μέχρι σήμερα το μεσημέρι «ουδεμία ενημέρωση είχε από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση φυλακών Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Του Σταυρου Tζιμα
Ούτε ένα ούτε δύο ούτε δέκα ζώα θα θυσιάσουν οι αλβανικές αρχές στον βωμό των εορτασμών για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση του σημερινού κράτους της Αλβανίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα σφαχθούν στα Τίρανα στο πλαίσιο των πανηγυρισμών ανήμερα της επετείου χίλια αρνιά και χίλια κριάρια!
Θα τα χρησιμοποιήσουν, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, για μαζικό «κουρμπάν» από το οποίο θα ταϊστούν «νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες», που θα σπεύσουν στο κέντρο της πόλης για να γιορτάσουν. Και για επιδόρπιο ετοιμάζεται και θα σερβιριστεί μια τούρτα τεσσάρων τόνων!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Prime Tass
Η Gazprom μελετά εκ νέου το ενδεχόμενο κατασκευής τμήματος του αγωγού South Stream που θα περνά από την Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ.
Α. Μεντβέντεφ: «Η κύρια διαδρομή έχει ήδη προγραμματιστεί, και εξακολουθούμε να εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατασκευής ενός τμήματος του South Stream μέσω της Ελλάδας». Πηγή: Γραφείο τύπου της Gazprom

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙ
Νέο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που προνοεί χαλαρή ομοσπονδία, επεξεργάζονται τα ΗΕ, γράφει ο τ/κ Τύπος. Το σχέδιο θα υποβληθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα "Άφρικα", στις δύο πλευρές, μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2013. Το νέο σχέδιο λύσης στο Κυπριακό προνοεί, σύμφωνα πάντα με την "Αφρίκα", μια χαλαρή ομοσπονδία, οι κυρίαρχες βρετανικές βάσεις να μετατραπούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βρετανία δεν θα αποτελούν πλέον εγγυήτριες δυνάμεις του νέου κράτους που θα προκύψει και μοναδική εγγυήτρια δύναμη θα είναι το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις σχέσεις Βουλγαρίας –ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνελίεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ομιλία του για τις εθνικές προτεραιότητες ασφάλειας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ατλαντική Ένωση της Βουλγαρίας.«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους απλούς ανθρώπους στη Μακεδονία, αλλά οι πολιτικοί στα Σκόπια θα πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να αλλάξουν κατεύθυνση: να σταματήσουν την αντι-βουλγαρική εκστρατεία και να τηρήσουν την Κοινή Διακήρυξη για καλές γειτονικές σχέσεις, που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών το 1999»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Βαγγέλης Στολάκης
Μπορεί το Πατριαχικό ως περιοχή να είναι γνωστό περισσότερο στους κατοίκους της Πυλαίας και του Πανοράματος, ωστόσο οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν το Mediterranean Cosmos. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που έχει παραχωρήσει στην οικογένεια Λάτση την εκμετάλλευσή του για συνολικά 30 χρόνια. Με το πλήρωμα του χρόνου θα επιστρέψει εξ ολοκλήρου, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων και οικοπέδου, στο Φανάρι. Μέχρι τότε το τελευταίο θα εξακολουθήσει να λαμβάνει ποσοστά επί των νοικιασμένων καταστημάτων. Και το Mediterranean Cosmos είναι μια από τις επενδύσεις που έγιναν σε ένα μέρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου στη Θεσσαλονίκη. Πώς θα μπορούσε όμως η περίπτωση του Cosmos να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει: Γιάννης Ιωάννου
Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση έχει περάσει σε ένα μεταμοντέρνο στάδιο και εμείς ακόμη «βουρούμε» με τις μαντήλες
Πριν χαρακτηριστώ «εβραιόφιλος», «άκρατος νεοφιλελεύθερος» και «σιωνιστικό γεράκι» να τονίσω πως αυτός που έχει πραγματικό πρόβλημα σε αυτό τον κόσμο είναι αυτός ο οποίος βρίσκει πίσω από κάθε συνομωσία «σιωνιστικά λόμπι», ο «σοσιαλιστής» που δεν ξέρει τι εστί Λικούντ, ο «αριστεριστής» (το είχα δει κάποτε στην Αθήνα) που τυπώνει αφίσες με κεντρικό σύνθημα ‘να διαλυθεί τώρα το κράτος του Ισραήλ’ και λοιποί χριστιανοί που πρέπει να θυμούνται τη Σάμπρα και τη Σατίλα, καθώς και τους εμφυλίους πολέμους στη Συρία (που μαίνεται), στη Λιβύη και στη Γάζα (βλέπε Χαμάς).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποκαλυπτικά για την αρχαία αρχιτεκτονική τα στοιχεία που έφερε στο φως η ανασκαφή

Θερμού Μαρία
Αρχέτυπο των ανακτόρων σε ολόκληρο τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα κτίριο δημόσιο, που στέγαζε τις δομές της βασιλικής εξουσίας θεωρείται του ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές, όπως απέδειξε η ανασκαφή, η τεκμηρίωση και η ανάδειξή του.
Στην ημερίδα για το Ανάκτορο των Αιγών, που πραγματοποιήθηκε στη Μίεζα της Μακεδονίας με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους επιστημόνων, η δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, προϊσταμένη της ΙΖ' ΕΠΚΑ, παρουσιάζοντας λεπτομερώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις εργασίες στο μνημείο τα δύο τελευταία χρόνια, υπήρξε αποκαλυπτική: «Ο μεγαλοφυής αρχιτέκτονας του ανακτόρου των Αιγών, συγχωνεύοντας με τρόπο εξαιρετικά εφευρετικό και πρωτοποριακό στοιχεία παραδοσιακά και ριζοσπαστικές επινοήσεις, δημιουργεί ένα πρωτοποριακό κτίριο, σχεδιασμένο να γίνει το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο διαδίκτυο θα αναρτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα κατάλογος 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για αξιοποίηση.Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Ελευσινιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού.
Όπως σημείωσε ο κ. Ελευσινιώτης, η περιουσία των Ταμείων Εθνικής Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Αμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, ενώ πρωταρχικός σκοπός είναι, σύμφωνα με την ίδιο, η εκμετάλλευση - ενοικίαση των ακινήτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το υπoυργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε το κάψιμο σημαιών της χώρας, χθες ,στο κέντρο των Τιράνων.Εκτιμούμε ότι αυτή η απολίτιστη πράξη δεν είναι προς όφελος των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Αλβανίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στην Αλβανία, κατά την οποία οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τις σχέσεις καλής γειτονίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην επιτραπεί να προκληθεί ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών τις οποίες θέλουμε να οικοδομήσουμε σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα», αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια φάση δυναμικής ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να καταστεί ένας σύγχρονος στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών ικανός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών και να υπερασπισθεί την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας ως αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης σε χαιρετισμό του σήμερα στην τελετή απονομής του Μαύρου Μπερέ στους Οπλίτες της 2012 Β' ΕΣΣΟ, στον Κόρνο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Λευκωσία: Τα Ηνωμένα Έθνη αναπτύσσονται διάφοροι προβληματισμοί για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό, μεταξύ αυτών κατά πόσον η προσφερόμενη λύση είναι (όντως) η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Τη βόμβα αυτή έριξε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης ξένων πρεσβευτών στη Λευκωσία.


Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, ο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος ειδικεύεται στην πρόκληση αναταραχών και αντιδράσεων, φαίνεται ότι επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει των νέων πρωτοβουλιών, που χρονικά τοποθετούνται μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Η Λ Ι Κ Ι Ω Μ Ε Ν Ο ΚΟΜΜΑ είναι το ΑΚΕΛ. Ετών 71 από την ίδρυσή του το 1941. Υπερήλικας 86 χρονών υπερηφανεύεται το ίδιο να προβάλλεται ως διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου τού 1926. Ωστόσο, απ’ όλες αυτές τις 10ετίες των γηρατειών του, κανέναν απ’ τους διατελέσαντες ιστορικούς ηγέτες του ούτε θυμάται, ούτε προβάλλει, για τις ανάγκες τού προεκλογικού του αγώνα.
Ακόμα και τον αείμνηστο Εζεκία, επί 40 χρόνια Γ.Γρ., εκλιπόντα στις 14 Απριλίου 1988, άπαξ και μόνο ετησίως τον θυμάται, μόνο στο μνημόσυνό του. Ζη, όμως, το υπέργηρο ΑΚΕΛ και… καθοδηγείται καθημερινά, εν έτει 2012, από τη μορφή του Αρχηγού της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α. Γεωργίου Γρίβα Διγενή, εκλιπόντος πριν από 38 χρόνια, 27η Ιανουαρίου 1974.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Kαταλονία, αν γινόταν ανεξάρτητο κράτος, θα ήταν το "έβδομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" όσον αφορά τον πλούτο κατά κεφαλήν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στην περιφέρεια αυτή της βορειοανατολικής Ισπανίας.
"Όσον αφορά τον πληθυσμό, θα ήμασταν εντός του μέσου όρου, σχεδόν οι μισές χώρες της ΕΕ είναι μικρότερες πληθυσμιακά σε σχέση με την Καταλονία", δήλωσε ο Μας, ο εθνικιστής πρόεδρός της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΌΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ ΤΟ ΑΝΑΠΌΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΆΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΎΤΕΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΎ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ

Παναγιώτης Μπάρκας, Αργυρόκαστρο
Όσο η κρίση στην Ελλάδα παρατείνεται, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται αναγκαίο ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί για μια ακόμα φορά την ιστορική συνιστώσα λύτρωσης του Ελληνικού Γένους και έθνους που είναι οι μεγάλες ιδέες που οδηγούν στο συλλογικό πατριωτισμό μέχρι την ύψιστη θυσία. Όσο όμως οι πολιτικοί έχουν επιδοθεί στην προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες για την κρίση με την ανάληψη ρόλου αναζήτησης φωτός στο τούνελ, όσο οι διανοούμενοι δεν μπορούν να νικήσουν την σιωπή που τους επιβάλει το σκληρυμένο κατεστημένο κρίσης, (μη μπορώντας να ανταποκριθούν αφιλοκερδώς στο εθνικό χρέος), όσο οι απλοί Έλληνες μόνο φωνάζουν για τα δυσμενή οικονομικά μέτρα που τους βαραίνουν προσωπικά και δεν αντιδρούν με συλλογική ελληνική ψυχή κατά της κατρακύλας της πατρίδας, τόσο βαθαίνει το κενό της πραγματικής και αξιοπρεπής λύσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Ερλ Μουράτι
Από την έναρξη των σχέσεων ΝΑΤΟ-Αλβανίας το 1992, η χώρα έχει μεταρρυθμίσει και βελτιώσει δραματικά τις ένοπλες δυνάμεις τις, τις διατάξεις ασφάλειας και, ως αποτέλεσμα, την οικονομία της.
Χάρη στις προσπάθειες των μεταρρυθμίσεων, καθιστώντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας πιο επαγγελματικές, πάνω από 5.000 Αλβανοί στρατιώτες έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της ΕΕ σε πέντε χώρες."Με τις συμβολές της σε διεθνείς επιχειρήσεις, μπορούμε να πούμε πως η Αλβανία έχει μεταμορφωθεί τελείως από χώρα η οποία καταναλώνει ασφάλεια σε χώρα που παράγει ασφάλεια", δήλωσε ο Έφεδρος Συνταγματάρχης Τίμι Χούντρα, επικεφαλής του Κέντρου Αμυντικής Ανάλυσης, στους SETimes.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην καλλιέργεια οπίου (παπαρούνας), μεταξύ των έξι χωρών στον κόσμο που παράγουν νομίμως το περιβόητο φυτό, υπό την εποπτεία πάντοτε των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, η Ινδία καλλιεργεί το μεγαλύτερο μέρος οπίου που χρησιμοποιείται από τις παγκόσμιες φαρμακευτικές βιομηχανίες για την παραγωγή κωδεΐνης, μορφίνης, ναρκοτίνης, θηβαίνης, παπαβερίνης, και άλλων ιατρικών προϊόντων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίµων (EFSA), πιστή στη φήµη που έχει αποκτήσει ως άµεσα εξαρτώµενη από τις πολυεθνικές εταιρείες τροφίµων και βιοτεχνολογίας, «άδειασε», όπως αναµενόταν, τη µελέτη των Γάλλων επιστηµόνων που αποκάλυψαν τις δραµατικές επιπτώσεις του µεταλλαγµένου καλαµποκιού NK603 της Monsanto σε ποντίκια-πειραµατόζωα, τα οποία εµφάνισαν καρκινικούς όγκους και άλλες σοβαρές βλάβες στα ζωτικά τους όργανα.
Και την υποβάθµισε, γνωµοδοτώντας ότι ο σχεδιασµός, η µεθοδολογία αλλά και η ανάλυση των αποτελεσµάτων είναι ανεπαρκή και για τον λόγο αυτόν κάλεσε τους Γάλλους επιστήµονες να δώσουν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Deutsche Welle (Γερμανία)

Η Άγκυρα θα ζητήσει πυραύλους Patriot από το ΝΑΤΟ. Αυτοί οι πύραυλοι αντιπυραυλικής άμυνας θα πρέπει να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
Θα χρησιμοποιούνταν για να υπερασπιστεί η Τουρκία, η οποία έχει ήδη υποβληθεί σε βομβαρδισμό οβίδων όλμων από τη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Ελίνας Γαληνού

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα υπερέχει σε ποιότητα λαδιού, καθώς εκτιμάται ότι το 75% της παραγωγής μας, είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Και εδώ όμως, η χώρα μας εμφανίζει μια περίεργη πρωτοτυπία. Εισάγουμε...ελληνικό ελαιόλαδο από τη Γερμανία, ενώ η Ιταλία κερδίζει μεγάλο προβάδισμα απ΄αυτό στις αγορές. Με άλλα λόγια, συμβαίνει κάτι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει παράλογο, δεδομένου ότι όταν μια χώρα έχει ένα καλό προιόν, θα έπρεπε να έχει και το προβάδισμα στην εκμετάλλευσή του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνεχίζεται η διαδικτυακή προπαγάνδα της ΠΓΔΜ και των υποστηρικτών των αναθεωρητικών βλέψεων της ηγεσίας της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα με την δημοσίευση ψευδών βίντεο για την υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονική μειονότητας» στην Μακεδονία.

Οι διαδικτυακοί προβοκάτορες χαρακτηρίζου τον πληθυσμό της Μακεδονίας ως «Mακεντόνετς» που καταπιέζονται από τις ελληνικές Αρχές, παρουσιάζονται προπαγανδιστικά σκοπιανά τραγούδια, που κάνουν λόγο για «Μεγάλη Μακεδονία» και «σκλαβωμένους» Μακεδόνες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ…
Αν τα πράγματα ήταν … ανάποδα!
Αν κινδύνευαν οι Τούρκοι και όχι οι Πομάκοι…
Αν η Τουρκική Δημοκρατία ονομαζόταν Πομακική Δημοκρατία και το 1923 αντί για τους εκπροσώπους της Τουρκικής Δημοκρατίας είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη οι εκπρόσωποι της Πομακικής Δημοκρατίας …
Αν οι Πομάκοι αποτελούσαν την πλειονότητα της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης…
Αν όλοι μαθαίναμε πομακικά στα σχολεία και δεν είχαμε το δικαίωμα να μάθουμε τουρκικά…
Αν υπήρχε Πομακικό προξενείο στην Κομοτηνή και προσπαθούσε να αφομοιώσει τον Τουρκικό πληθυσμό της Θράκης…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα: Άδεια παραμονής μεγάλης διάρκειας σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών.Ακολουθώντας την πρακτική άλλων χωρών της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και πρόσφατα η Ισπανία, η ελληνική κυβέρνηση θα χορηγεί άδεια παραμονής πέντε ετών με δικαίωμα ανανέωσης του χρόνου αυτού σε πολίτες άλλων χωρών, που έχουν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα χειρόγραφα του Νεύτωνα στο Διαδίκτυο
Στο σημειωματάριο του Νεύτωνα ανακαλύπτουμε ότι σκεπτόταν και κρατούσε σημειώσεις στην ελληνική γλώσσα



Περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα ιστορικά χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα που διατηρεί το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι, πλέον, προσβάσιμα στο Διαδίκτυο σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, ένα ελληνικών συμφερόντων πλοίο ενώνει το τουρκικό λιμάνι της Αντιόχειας με το Ισραήλ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, παρά την μεγάλη ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, το ελληνικό πλοίο έρχεται να δώσει νέα ώθηση στις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών. Η τουρκική εφημερίδα «Βατάν» αναφέρει ότι το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «Algerie Ferries» έχει ναυλωθεί από την τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία «Sisa Denizcilik». Από τώρα και στο εξής, το ελληνικό πλοίο θα ενώνει το τουρκικό λιμάνι της Αντιόχειας με το Ισραήλ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Υπερσυγκέντρωση πολεμικών στην Α.Μεσόγειο - Οι Ρώσοι απομακρύνουν τους μη μάχιμους
Ένας τεράστιος πολυεθνικός στόλος από 24 πολεμικά πλοία, χωρίς να περιληφθούν σε αυτόν τα 6 τουρκικά σκάφη που ναυλοχούν σε λιμάνια της περιοχής, όπως αυτά των Κατεχομένων, έχει συγκεντρωθεί έξω από τις ακτές της Συρίας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Στην περιοχή σπεύδουν και τα τρία αμερικανικά πλοία που ενώ βρισκόντουσαν στο ύψος της Μασσαλίας με κατεύθυνση τις ΗΠΑ έλαβαν εντολή να πλεύσουν άμεσα στην Α.Μεσόγειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είναι γνωστό ότι ο Τζορτζ Τένετ ήταν ελληνικής καταγωγής, και μάλλιστα βορειηπειρώτης. Πολλοί θα πουν και τι με αυτό, ήταν διευθυντής της CIA. Τώρα όμως που η καριέρα του έχει τελειώσει μας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για άνθρωπο που ξέρει ποιός είναι, και νιώθει Ελλην και μάλλιστα ανήκει στους πιο καταπονημένους Ελληνες στους Βορειοηπειρώτες.

"Εμείς οι Βορειοηπειρώτες καταλαβαίνουμε τους Κυπρίους" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, με καταγωγή από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μεγάλο χτύπημα από την οικονομική κρίση έχει δεχθεί η αγορά ακινήτων στη χώρα μας, καθώς τα στοιχεία μεσιτικών γραφείων δείχνουν ότι οι τιμές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Ειδικότερα, οι τιμές στα παλαιά διαμερίσματα έχουν μειωθεί έως και 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα νεόδμητα -δηλαδή όσα κατασκευάστηκαν την τελευταία επταετία- οι τιμές είναι κατά 30% χαμηλότερες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιοχές οι εμπορικές τιμές βρίσκονται πλέον κάτω από τις αντίστοιχες αντικειμενικές κατά 20%, 30% ή και περισσότερο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top