Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζει τα πράγματα η Ρωσία και φαίνεται να είναι διατεθειμένη τώρα να χορηγήσει δάνειο στην Κύπρο. Βάζει όμως έναν όρο. Φαίνεται να θέλει να βοηθήσει και η Ευρώπη το Νησί. Μόνο αν λάβει αυτή τη διαβεβαίωση η Ρωσία θα προχωρήσει στην παραχώρηση δανείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ρωσία θα μπορούσε να χορηγήσει ένα νέο δάνειο στην Κύπρο, υπό την προϋπόθεση οι ευρωπαίοι εταίροι της συμφωνήσουν επίσης στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.



«Η Ρωσία μπορεί να δώσει ένα ακόμα δάνειο στην Κύπρο μόνο στην περίπτωση που θα είμαστε σίγουροι πως οικονομικές αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται από την ΕΕ τηρούνται και στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δώσουν επίσης κάτι στην Κύπρο», δήλωσε σχετικά στο ενδεχόμενο παροχής νέου δανείου προς την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή δημοκρατία είχε ζητήσει από τη Ρωσία το 2012 την χορήγηση νέου δανείου ύψους €5 δις. Άλλα €2,5 δις είχαν χορηγηθεί με τη μορφή δανείου από τη Μόσχα στη Λευκωσία το 2011.

Πάντως, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει άμεσα το θέμα ενός δανείου μέχρι να υπογραφή το μνημόνιο, διότι χρήματα δεν υπάρχουν και η Κύπρος αναγκάζεται και δανείζεται από ημικρατικούς οργανισμούς για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7943.html#.UQIkhB1VTag

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top