Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ*
Ο Κυπριακός Λαός στο σύνολό του, επέτυχε κάποια επιτεύγματα που έχουν καταχωρηθεί στην Ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα. Στην πορεία του άλλοτε ακολούθησε ηγέτες και άλλοτε την χάραξε ο ίδιος.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το ΟΧΙ του 2004 και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει γιατί είναι καταγεγραμμένη εξ αρχής η απόφαση του Λαού να μην εξανδραποδιστεί, καθώς και η προοδευτική προσχώρηση «υψηλά ιστάμενων» στο ρεύμα…

Εκείνο το συγκλονιστικό 76% δεν είχε κομματική ταυτότητα και δυστυχώς δεν μπόρεσε κανένας ηγέτης να το κρατήσει συνενωμένο, να το κεφαλαιοποιήσει σε δύναμη κρούσεως και να επηρεάσει έτσι, αποφασιστικά, την εξέλιξη του Εθνικού μας θέματος.
Αψευδής απόδειξη τούτου, είναι το γεγονός ότι ακόμη και ο ηγέτης που έκανε όλο τον Ελληνισμό να ριγήσει με το διάγγελμα σ’ εκείνη την κρίσιμη καμπή, δεν μπόρεσε να πείσει το Λαό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2008 και να επακολουθήσει η γνωστή λαίλαπα.

Άρα, έκτοτε απωλέσθη οριστικά η δυνατότης να εκπροσωπηθεί αυτό το κομμάτι του Λαού σαν ενιαίο σύνολο, αφ’ ης στιγμής οι ηγέτες επέλεξαν την κομματική τους ιδιότητα. Μοιραίως και ο απλός ψηφοφόρος επανήλθε στην κομματική του στέγη, αν όχι στάνη.

Πάντοτε όμως υπήρχε ένα ποσοστό ελευθεροφρόνων πολιτών που δεν αποδέχθηκαν ποτέ τον κομματικό εγκλωβισμό, λόγω ακριβώς της προσηλώσεώς τους στις απαράβατες αρχές της απελευθερώσεως και της επανόδου της δικαιοσύνης στο πολύπαθο νησί. Μέσα από αυτόνομες αντιδράσεις προσπάθησαν να διατηρήσουν ζωντανό το πνεύμα του Αγώνος.

Όμως, ο εκάστοτε πρόεδρος, είτε με είτε χωρίς την έγκρισή μας, διαχειρίζεται τις τύχες όλων και της Πατρίδος. Δεν αρκεί λοιπόν η αυτάρεσκη άποψη «Εγώ είμαι σταθερός και ασυμβίβαστος», διότι τα γεγονότα τρέχουν και κάποιες βλάβες είναι ανεπανόρθωτες.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, έδειξε ότι οι πλείστοι των πολιτών, ακολουθούν την κομματική τους ιδιότητα. Οι ασυμβίβαστοι έχουν τέτοιο κατακερματισμό και πολυδιάσπαση που δεν φαίνεται στον ορίζοντα πιθανότητα συγκροτήσεως ενιαίου μετώπου. Πρέπει λοιπόν να πάρουν θέση.
Η ψήφος στον επόμενο πρόεδρο, δεν είναι κατ’ ανάγκην ψήφος εμπιστοσύνης ή υποταγής. Είναι πάνω απ’ όλα ψήφος απαιτήσεων και θα μπορούμε να του το υπενθυμίζουμε ανά πάσα στιγμή, διότι έχει καταγραφεί ήδη η κομματική του δύναμη.

Ο κύριος Αναστασιάδης οφείλει να γίνει πρόεδρος πανεθνικής συμμαχίας. Στο χώρο των ανθρώπων που τον επολέμησαν, βρίσκονται προσωπικότητες που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία για τα αγαθά τους κίνητρα, έχουν γνώσεις και τους έχει ανάγκη και εκείνος και κυρίως η Κύπρος.

Θα δώσει δείγματα γραφής από τις πρώτες μέρες ασκήσεως της εξουσίας, αν καλέσει να τον πλαισιώσουν οι συγκεκριμένες προσωπικότητες, που τις γνωρίζει καλά. Όσον αφορά αυτούς που διατείνονται αβασάνιστα ότι ο Κυπριακός λαός εψήφισε υπέρ του γνωστού σχεδίου την περασμένη Κυριακή, προσφέρουν χειρίστην υπηρεσία και στην Κύπρο και στην αλήθεια.

Το ΟΧΙ του 2004 κατεγράφη στην Ιστορία και δεν έχει αξιοποιηθεί. Κανένας δεν δικαιούται να θεωρεί ότι το εκπροσωπεί τώρα διότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Η ψήφος στις προεδρικές, ας είναι ψήφος ελπίδας και όχι πίστης, ας είναι ψήφος απαιτήσεως και όχι υποταγής.

*Καρδιολόγος
Φιλελλήνων 27Α, Χαλάνδρι Τηλ: (0030) 6932275185, Fax: (0030) 2106831483
Τ.Κ.: 15232, ΕΛΛΑΣ E-mail: nikos.er.ioannou@gmail.com

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top