Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κόσσοβο, Αλβανία και Βοσνία έχουν εξελιχθεί σε κέντρα ανεφοδιασμού της ισλαμικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra στη Συρία, η οποία θεωρείται παρακλάδι της al-Qaeda και προσφάτως χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτό μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι στα όπλα που προμηθεύουν οι τρεις αυτές δυνάμεις περιλαμβάνονται προηγμένα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά κυρίως όμως αντιαρματικά.



Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συστήματα Fagot κσι Κornet. Πάντως για τα τελευταία είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορούν ελεύθερα και στο διεθνές εμπόριο όπως δεδομένου ότι τα κράτη που τα χρησιμοποιούν είναι συγκεκριμένα, αν και η φιλοϊρανική Hezbollah χρησιμοποιεί ένα αντίγραφο του Kornet το οποίο παράγεται από το Ιράν και δίνεται σε αφθονία στην οργάνωση, είναι απίθανό όμως τέτοια υποδείγματα να έχουν καταλήξει στα χέρια της al-Nusra.

Ως πηγή των προμηθειών αυτών προς την al-Nusra περιγράφονται εξτρεμιστικές ομάδες της Βοσνίας σχετιζόμενες με την al-Qaeda, το Κόσσοβο, αλλά και την αλβανική μαφία, η οποία φαίνεται ότι διοργανώνει και τις διαδρομές των όπλων.

Είναι η πρώτη φορά που καταφθάνουν όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες χωρίς τον έλεγχο κάποιας δυτικής ή αραβικής μυστικής υπηρεσίας, αναφέρει το defencenet.gr.
Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν στην Jabhat al-Nusra η οποία έχει μεταφέρει τις συγκρούσεις στον Λίβανο και συγκεκριμένα σε οχυρές θέσεις της Hezbollah στην κοιλάδα Μπεκάα.
Η τελευταία έχει μεταφέρει τουλάχιστο 1000 μαχητές της στην περιοχή της πόλης Χομς για την προστασία σιιτικών χωριών πιστά στον Άσαντ. Η παρουσία των μαχητών της Hezbollah έχει ως σκοπό να απαλλάξουν τον συριακό Στρατό από αυτό το βάρος, αναλαμβάνοντας και την προστασία ιερών σιιτικών τόπων.

Τις τελευταίες 10 ημέρες ομάδες ισλαμιστών χτυπούν οχυρές τοποθεσίες και παρατηρητήρια της Hezbollah σε περιοχές που ελέγχει στην κοιλάδα Μπεκάα.
Οι συγκρούσεις έχουν εξαπλωθεί πλέον και στο Λίβανο, ενώ το μέτωπο στη Συρία έχει σταθεροποιηθεί για τον Άσαντ χάρις στην υποστήριξη του Ιράν και της Hezbollah αλλά και της χρήσης βαρέων όπλων όπως τα Scud και τα ιρανικά Fateh.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1947.html#.USb-1h2bEmA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top