Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Του Γιώργου Καισάριου

Το ερώτημα είναι, αν είσαι ο Πάπας της Ρώμης, τι σύνταξη αρμόζει να πάρεις; Σύμφωνα με το αμερικανικό market-watch ο Βενέδικτος ο 16ος θα πάρει την ανώτατη σύνταξη που προβλέπει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία που είναι περίπου 2.500 ευρώ τον μήνα.




Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, 2.500 ευρώ (~$3340) πρόκειται περίπου για την ανώτατη σύνταξη που μπορεί κανείς να πάρει και στις ΗΠΑ. Ναι σωστά ακούσατε, τα 2.500 ευρώ είναι η ανώτατη σύνταξη που μπορεί κανείς να πάρει στις ΗΠΑ από το Social Security Administration (το ανάλογο ΙΚΑ).

Η διαφορά όμως είναι η εξής. Για να έχεις το δικαίωμα να πάρεις αυτό το ποσό, θα πρέπει να συνταξιοδοτηθείς στα 70 σου χρόνια και θα πρέπει κατά μέσο όρο, να είχες $113.700 σε μέσο φορολογητέο εισόδημα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου σου.

Το άλλο ερώτημα τώρα είναι το εξής: αν ο Πάπας της Ρώμης θα πάρει 2.500 ευρώ σύνταξη και η μεγαλύτερη σύνταξη που είναι δυνατόν να πάρει κάποιος στις ΗΠΑ είναι επίσης περίπου 2.500 ευρώ, πόση σύνταξη θα πρέπει να πάρει κάποιος που υπηρετούσε κατά τον εργασιακό του βίο στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ ή στο κοινοβούλιο;

Μα πολύ περισσότερο φυσικά!!!

Τι νομίζεις αγαπητέ αναγνώστη, οι Έλληνες πολιτικοί και γραφειοκράτες θα κάνουν τσιγκουνιά στο δίκαιο συνταξιοδοτικό εισόδημαπου αρμόζει να πάρει κάποιος που έχει δουλέψει στο δημόσιο και ευρύ δημόσιο τομέα; Δηλαδή επειδή οι Ιταλοί δίνουν μια σύνταξη πείνας στον Πάπα, θα πρέπει και εμείς να είμαστε στην πείνα;

Αγαπητέ αναγνώστη, αν δεν το έχεις καταλάβει, στην Ελλάδα είμαστε κουβαρντάδες. Δηλαδή κάτσε καλά, τι είμαστε εμείς, τίποτα φτωχαδάκι σαν τους Αμερικανούς; Δηλαδή θα πρέπει να δουλεύει κάποιος μέχρι τα 70 για να πάρει 2.500 ευρώ σύνταξη; Και πότε θα προλάβει δηλαδή να τα ξοδέψει; Γιατί να μην τα πάρει από τα 50 του για να κάνει και τη ζωή του. Στα 70 τι ζωή να κάνεις;

Και πολύ σωστά κάνουν οι Αμερικανοί και απαιτούν $113.700 σε φορολογητέο εισόδημα κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου σου, για να μπορείς να πάρεις 2.500 ευρώ σύνταξη. Για αυτό τον λόγο και εμείς πληρώνουμε το ίδιο ποσό στους εργαζόμενους του ΟΣΕ, για να μπορούν να δικαιολογήσουν την ίδια σύνταξη.

Και βέβαια είμαι περίεργος να μάθω τι σύνταξη παίρνουν οι δικοί μας, οι ανώτατοι εκκλησιαστικοί άρχοντες. Διότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να δίνει ό,τι θέλει και σε όποιον το θέλει, διότι είναι δικά της τα λεφτά. Τα λεφτά που παίρνουν οι δικοί μας οι εκκλησιαστικοί άρχοντες είναι των φορολογούμενων.

Καταλάβατε τώρα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και πάσης φύσεως αριστερίζουσας ιδεολογίας (είπαμε θεωρώ τη ΝΔ αριστερό κόμμα) γιατί πτώχευσε αυτή η χώρα, ή θα πρέπει να το κάνω περισσότερο λιανά;

Capital

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top