Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Tου Γιώργου Παυλόπουλου

Μάριο Μόντι και Αγκελα Μέρκελ σε παλαιότερες στιγμές ευφορίας. Η ταύτιση απόψεων δεν κρύβεται...
Την ώρα που η... Μίλαν φρόντιζε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του ιδιοκτήτη της και υποψήφιου πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι (με την εντυπωσιακή νίκη της απέναντι στην υπερδύναμη της Μπαρτσελόνα), το Βερολίνο τα δίνει όλα προκειμένου να ενισχύσει τον Μάριο Μόντι.



Το αποτέλεσμα είναι, δύο μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την κρίσιμη αναμέτρηση της 24ης-25ης Φεβρουαρίου, το προεκλογικό παιχνίδι να αποκτά μια άγρια ομορφιά, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους να «βγάζουν τα γάντια».
Έτσι, μετά το ευρηματικό τρικ του καβαλιέρε -με τις επιστολές σε μορφή ειδοποιητηρίων της εφορίας για επιστροφή φόρου- τη σκυτάλη πήρε ο προφεσόρε. «Η Μέρκελ φοβάται την ενίσχυση των κομμάτων της Αριστεράς, ειδικά σε μια εκλογική χρονιά και γι' αυτήν. Δεν νομίζω ότι θα επιθυμούσε να δει το Δημοκρατικό Κόμμα να αναλαμβάνει την κυβέρνηση», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, θέλοντας προφανώς να υπενθυμίσει σε όλους ότι αυτός είναι ο εκλεκτός του Βερολίνου. Παρά δε το γεγονός ότι αργότερα επιχείρησε να ανασκευάσει, ενώ και ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ, προχώρησε άμεσα σε διάψευση -«η καγκελάριος δεν σχολιάζει την προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία, ούτε το έκανε στο παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά- τα γεγονότα μάλλον επιβεβαιώνουν την αρχική δήλωση του Μόντι.

Δηλώσεις
Αποκαλυπτικές, από αυτή την άποψη, είναι οι τοποθετήσεις δύο εκ των πλέον γνωστών Γερμανών αξιωματούχων στην Ευρώπη, με καίριο θεσμικό ρόλο: του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Μάρτιν Σουλτς. «Τα πράγματα πήγαν καλά με τον Μόντι», παραδέχθηκε ξεκάθαρα ο υπουργός Οικονομικών σε συζήτησή του με νέους Γερμανούς. «Πολλά διακυβεύονται στις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ των οποίων το να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί η εμπιστοσύνη την οποία εδραίωσε ως πρωθυπουργός ο Μάριο Μόντι», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του φαβορί των εκλογών, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υπήρξε έντονη. «Είναι αδιανόητο η Μέρκελ να πήρε μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία (...) Μου φάνηκε περισσότερο σαν μια γκάφα του προφεσόρε», δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών -ο οποίος, πάντως, δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος...

Βατικανό: Εκλογές και σκάνδαλα
Υπέρ του Μόντι φαίνεται πως κλίνει η πλειοψηφία των καρδιναλίων -κάτι που είχε αποτυπωθεί με τη δημόσια στήριξη που του πρόσφερε τον Δεκέμβριο η εφημερίδα της Αγίας Έδρας, Osservatore Romano. Ωστόσο, έχει και ο Μπερλουσκόνι τους «οπαδούς» του -ο κυριότερος από τους οποίους είναι ο πανίσχυρος γραμματέας του Βατικανού, ο (επίσης καρδινάλιος) Ταρτσίζιο Μπερτόνε.
Χθες, πάντως, αυτό που κυριαρχούσε ήταν η αποκάλυψη της la Repubblica ότι η παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου 16ου έχει να κάνει με σκάνδαλα οικονομικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια έκθεση που έλαβε ο Ποντίφηκας στις 17 Δεκεμβρίου 2012, με λεπτομέρειες για τις ενέργειες κορυφαίων στελεχών και συνεργατών του, ήταν αυτή που τον ώθησε να λάβει την τελική του απόφαση να παραιτηθεί.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top