Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αθανασόπουλος Άγγελος

Συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον Δ. Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες

Τον προγραμματισμό μίας επίσκεψης του Τζον Κέρι στην Αθήνα συζήτησε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος με τον αμερικανό ομόλογό του κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.



Διπλωματικές πηγές απέφευγαν μετά το πέρας της συνάντησης να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα μίας τέτοιας επίσκεψης, αλλά δεν αποκλείεται, σε περίπτωση που ο κ. Κέρι πραγματοποιήσει νέα περιοδεία στην Ευρώπη εντός του Μαϊου, η Ελλάδα να είναι μέρος αυτής. Ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαριστούν με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε προς τον αμερικανό συνομιλητή του, κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών που διήρκεσε η συνάντηση, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο παρά τα οικονομικά προβλήματά της.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε το Κυπριακό όπου και επιβεβαιώθηκε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για την επίλυσή του. Ωστόσο, αναγνωρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή η Λευκωσία έχει πριν από όλα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Ο κ. Κέρι εμφανίστηκε πολύ θετικός για τη συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ, στο πλαίσιο της κουβέντας για την Ανατολική Μεσόγειο όπου δεσπόζει φυσικά το θέμα της Συρίας αλλά και η ενέργεια. Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται σε πνεύμα συνεργασίας και τόνισε ότι τέτοιου είδους βήματα έχουν γίνει και με την Τουρκία, όπως έδειξε το πρόσφατο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι απαραίτητος.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Σκοπιανό, όπου εσχάτως παρατηρείται κινητικότητα με βάση τη νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Αθήνα επιθυμεί λύση, αλλά δυστυχώς υπάρχει έλλειψη προόδου στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ).

ΤΟ ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top