Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


Δεσμούς με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και την Αλ Κάιντα αποκαλύπτει το παρελθόν των μαχητών της Αμπχαζίας που ενέπνευσαν τους βομβιστές της Βοστώνης.
Η Τσετσενία έχει πλούσιο αντάρτικο παρελθόν, με τον ηγέτη της Σαμίλ Μπασάγιεφ να έχει ανάμειξη στον πόλεμο του Αφγανιστάν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.



Εκεί όπως όλα δείχνουν ήρθε σε επαφή με μουσουλμάνους εξτρεμιστές, όπως ο Εμίρ Κατάμπ, ο οποίος δημιούργησε και την πρώτη βάση εκπαίδευσης μαχητών μουτζαχεντίν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι. Μάλιστα, το BBC είχε αποκαλύψει τότε, πως τα κεφάλαια για τη δημιουργία του στρατοπέδου είχαν χορηγηθεί μέσω του Islamic Relief Organization, που έδρευε στη Σαουδική Αραβία και χρηματοδοτούσε την εξάπλωση του ισλαμισμού.

Ο Μπασάγιεφ, αναφέρεται συχνά πως διατηρούσε δεσμούς με τη CIA, για λογαριασμό της οποίας έδρασε στο πραξικόπημα που διέλυσε τη Σοβιετική Ένωση το 1991, στη μάχη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 1992 αλλά και στο μετέπειτα αποσχιστικό κίνημα της Αμπχαζίας από τη Ρωσία. Οι διασυνδέσεις του με τις ΗΠΑ, που είχαν στόχο της αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, φθάνουν μέχρι και το 2000 όταν και πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος πόλεμος της Τσετσενίας.

Τα επόμενα χρόνια, εμφανίζεται να έχει στενή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, οι οποίες ωστόσο είναι σε ευθυγράμμιση με τη CIA ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα τον φέρουν σε αγαστή συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα της Μόσχας, της Αλβανίας αλλά και τον UCK.

Ανιχνεύσεις

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top