Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συμφωνία φέρεται να υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Κούρδους του Ιράκ ως προς την εισαγωγή φθηνού πετρελαίου, παρακάμπτοντας τη Βαγδάτη.
Η είδηση αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.



Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Τ. Ερντογάν υπέγραψε τον προηγούμενο μήνα συμφωνία με τον πρωθυπουργό των Κούρδων του Ιράκ Νεχριβάν Μπαρζανί, για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Στόχος του Τ. Ερντογάν είναι η μείωση του ελλείμματος στο τουρκικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατά το ένα τρίτο. Το 2012, οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία άγγιξαν τα 60 δισ. δολ. και ήταν η βασική αιτία για το έλλειμμα των 47,5 δισ. δολ. που κατέγραψε η χώρα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Τα ενεργειακά κοιτάσματα των Κούρδων του Ιράκ είναι πιο οικονομική λύση. Η Τουρκία σε αντάλλαγμα θα προχωρήσει σε επενδύσεις υποδομών και θα δώσει στους Κούρδους του Ιράκ απευθείας πρόσβαση στις ενεργειακές αγορές της Δύσης.

Η συμφωνία, πάντως, προσκρούει στις ενστάσεις της Βαγδάτης. Η ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει τη συμφωνία και δηλώνει ότι χωρίς τη δική της συγκατάθεση η συμφωνία είναι παράνομη.
Η συμφωνία «είναι παράνομη και παραβιάζει τον πλούτο του ιρακινού λαού» δήλωσε ο Furat al-Sharaa, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ιράκ για θέματα ενέργειας στο πρακτορείο Bloomberg.

euro2day.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top