Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Elad Uzan, νομικός και ερευνητής στο Interdisciplinary Center, Herzliya, του Ισραήλ, σε άρθρο γνώμης στο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό THE JEWISH PRESS με τίτλο «Why Israel-Turkey Relations will not Change» θεωρεί αδύνατη την αποκατάσταση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, καθώς, σύμφωνα με την ανάλυσή του, ο αντισημιτισμός είναι σύμφυτος με την κυρίαρχη ισλαμική ιδεολογία από την οποία εμπνέεται – και εφαρμόζει- ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά η περίπτωση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων δεν μπορεί να συγκριθεί με τις κρίσεις που αντιμετώπισε το Ισραήλ με άλλες χώρες, που ανακύπτουν συμπτωματικά, περιοδικά και βραχυπρόθεσμα με χώρες του Δυτικού κόσμου, όπως την Αυστραλία, και εκτονώνονται μέσω της συνεργασίας.

Αντίθετα, την τελευταία δεκαετία οι Τούρκοι πολίτες επέλεξαν έναν Ισλαμιστή ηγέτη, μετατρέποντας μια χώρα από φιλική σε εχθρική για το Ισραήλ. Ο αρθρογράφος επισημαίνει την αντισημιτική, αντιδυτική, ιδεολογία, ανάλογη της ναζιστικής που διατρέχει το τουρκικό Ισλάμ, από τον πρώην μουσουλμάνο ηγέτη Necmettin Erbakan έως τον σημερινό Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον πρόεδρο, Αμπτουλάχ Γκιούλ. Μεταξύ των πολυάριθμων στοιχείων που παρατίθενται περιλαμβάνεται θεατρικό έργο που συνέγραψε το 1974 ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος τότε των «Νέων Μουσουλμάνων» με τίτλο «Mskoiamh» και το οποίο αναφέρονταν στα τρία «σατανικά» στοιχεία, τους Μασόνους, τους Κομμουνιστές και του Εβραίους.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο δεν πρόκειται να υπάρξει αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ για όσο διάστημα το Ισλαμικό Κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, ενώ σημειώνεται ότι η Δύση θα πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της έναντι ενός πολιτικού Ισλάμ που υπονομεύει τις αξίες της.

http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/why-israel-turkey-relations-will-not-change/2013/05/27/

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ: Στην απογοήτευση της Τουρκίας από την αργή πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, μολονότι αυτές ξαναρχίζουν μετά από τριετή διακοπή, αναφέρεται ανταπόκριση του James G. Neuger από τις Βρυξέλλες στο BLOOMBERG («Turkey Rues Half-Century Wait for EU as Entry Talks Restart») παραθέτοντας σχετικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, από την βελγική πρωτεύουσα.

Όπως επεσήμανε χθες προς του δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός, «η άνοιξη δεν έρχεται με ένα λουλούδι» καθώς με αυτήν την ταχύτητα θα χρειασθεί μισός αιώνας για την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση το ενδιαφέρον της Ευρώπης για την Τουρκία ενισχύθηκε εξαιτίας της ανησυχίας για επέκταση της συριακής κρίσης και της ανάγκης αναζωογόνησης της οικονομίας της Κύπρου, μέρος της οποίας κατέχεται από τουρκικά στρατεύματα.

http://www.bloomberg.com/news/2013-05-27/turkey-rues-half-century-wait-for-eu-as-entry-talks-restart.html

Φωτογραφία: Πρωθυπουργικό Γραφείο Ισραήλ

Ιστολόγιο του Μιχάλη Ιγνατίου

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top