Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

REUTERS/MARKO DJURICA
Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τη συμφωνία ανεπαρκή «αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση» και επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία προτίθεται να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε..Η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε επί της αρχής στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.
Οπως διευκρίνισε, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, συμφώνησαν στο άνοιγμα του κεφαλαίου 22, που αφορά την περιφερειακή πολιτική.

Η έναρξη ωστόσο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων δεν πρόκειται δεν θα γίνει να πριν από το φθινόπωρο, σημείωσε ο εκπρόσωπος, ώστε να συνεκτιμηθεί η πρόσφατη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις τουρκικές αρχές.
Την αναβολή της επίσημης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είχε επιδιώξει η Γερμανία και τελικά η συμβιβαστική λύση βρέθηκε μεταξύ των ευρωπαίων ΥΠΕΞ έπειτα από νεά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, αν οι «27» δεν κατέληγαν σήμερα σε ομόφωνη απόφαση κατά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ, η διακυβερνητική διάσκεψη που πρόκειται να δώσει αύριο το «πράσινο φως», θα αναβαλλόταν για πολλούς μήνες.
Η Άγκυρα είχε προειδοποιήσει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είχε συνέπειες για την Ε.Ε., ενώ είχε επικρίνει ιδιαίτερα τη στάση της Γερμανίας.
«Ένα θέμα που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσκομμα στις ευρω-τουρκικές σχέσεις ξεπεράστηκε... Το τρένο Τουρκία - Ε.Ε. μπορεί να προχωρήσει με όλη του την ταχύτητα», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτγλου.
Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τη συμφωνία ανεπαρκή «αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση» και επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία προτίθεται να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε..
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας ξεκίνησαν το 2005 με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Μέχρι σήμερα, μόνο ένα κεφάλαιο, το 35, έχει κλείσει. Εμπόδιο στην πρόοδό τους είναι τουρκική στάση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και η αρνητική στάση κρατών - μελών στην προοπτική της τουρκικής ένταξης.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/06/27.html#.Ucp37jtUFQA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top