Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

- Ο Αδριατικός Αγωγός Αερίου θα ξεκινήσει από τους Κήπους στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία όπου θα διασυνδεθεί με τον Trans Anatolian Pipeline (TANAP). Από εκεί ο TAP θα διασχίσει την επικράτεια της Ελλάδας και της Αλβανίας από τα ανατολικά προς τα δυτικά μέχρι την ακτή της Αδριατικής.

- Προσφέρει την πιο άμεση διαδρομή για το φυσικό αέριο της Κασπίας στις προσοδοφόρες ευρωπαϊκές αγορές
- Στο σημείο κατάληξής του στη Νότια Ιταλία, ο αγωγός TAP θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο της εταιρίας Snam Rete Gas που δραστηριοποιείται στη μεταφορά φυσικού αερίου και θα είναι σε θέση να φτάσει το εικονικό εμπορικό σημείο από το οποίο θα μπορούν να προσεγγιστούν όλοι οι έξοδοι φυσικού αερίου.



- Ο αγωγός TAP θα επιτρέψει επίσης στο φυσικό αέριο της Κασπίας να φτάσει τις αναπτυσσόμενες αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
- Έχουν, επίσης, συναφθεί αρκετές συμφωνίες με διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς και άλλες κυβερνήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρέχοντας στον αγωγό TAP τη δυνατότητα να συνδεθεί με σχεδιαζόμενους αγωγούς, όπως τον Αγωγό Ιονίου Αδριατικής και τον Ενεργειακό Δακτύλιο Δυτικών Βαλκανίων. Κατά συνέπεια, η Αλβανία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο μπορούν όλοι να επωφεληθούν από το κοίτασμα φυσικού αερίου Shah Deniz.

- Αρχικά ο TAP προβλέπει τη μεταφορά 10 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Shah Deniz που έχει προγραμματισθεί να τεθεί σε λειτουργία το 2018. Η συντομότερη διαδρομή και η μεγάλη διάμετρος του αγωγού TAP καθιστούν δυνατή την επέκταση της μεταφορικής ικανότητάς του ώστε να εξυπηρετήσει τη μεταφορά επιπρόσθετης ποσότητας όταν τεθεί σε λειτουργίας.

Στην Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Σαχ Ντενίζ μετέχουν η βρετανική BP και η νορβηγική Statoil με ποσοστά από 25,5 % καθώς και οι SOCAR (Αζερμπαϊτζάν, 10%) Total (Γαλλία, 10%) LukAgip (ιταλική Eni και ρωσική LUKoil, 10%) ΝIOC (Ιράν, 10%) και TPAO (Τουρκία, 9%).

Καθημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top