Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο ζήτημα των ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, από τη Λιουμπλιάνα όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σλοβένο ο ομόλογό του, ο Ολάντ έκανε επίκληση στις καλές σχέσεις της Γαλλίας με την Ελλάδα και επισήμανε πως η χώρα του είναι "διαθέσιμη να επιδιώξει μία λύση".




"Το θέμα της ονομασίας παρεμποδίζει επί του παρόντος την όλη διαδικασία και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ' αυτό" σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ υπενθύμισε τη δέσμευση της Γαλλίας για τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Την ίδια ώρα, πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπιών, τόνιζε ότι το κόμμα του "δεν συμφωνεί με λύση που μπορεί να θίξει την ταυτότητα του 'μακεδονικού' λαού, της γλώσσας και του έθνους".

Μάλιστα, ο Νίκολα Γκρούεφσκι είπε ότι το κόμμα του επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας και η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης, όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά.

"Το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι πως εμείς και ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση του διαλόγου στο ζήτημα της ονομασίας" δήλωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

MEGA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top