Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με περισσότερες από 200 σελίδες και περιλαμβάνει περίπου 650 απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία
Στη Γλασκώβη παρουσιάζεται η «Λευκή Βίβλος» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Η κυβέρνηση της Σκωτίας αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη την πολύ-αναμενόμενη «Λευκή Βίβλο» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, και η οποία όπως διατείνεται η τοπική κυβέρνηση είναι το πιο «ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο» που δημοσιεύτηκε για το θέμα αυτό.



Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με περισσότερες από 200 σελίδες και περιλαμβάνει κάπου 650 απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία, τόνισε η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία είναι υπό την ηγεσία του Εθνικού Κόμματος που έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας.

«Ο οδηγός και οι απαντήσεις που προσφέρει θα δείξει με σαφήνεια τη διαφορά που μπορούμε να έχουμε στη Σκωτία, αν οι αποφάσεις για το μέλλον λαμβάνονται από εκείνους που νοιάζονται περισσότερο για τη Σκωτία δηλαδή το λαό της Σκωτίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Στάργκεον που αναμένεται να παρουσιάσει το κείμενο στη Γλασκώβη από κοινού με τον πρωθυπουργό Άλεξ Σάλμοντ. Οι δύο τους θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποιο νόμισμα θα χρησιμοποιεί η ανεξάρτητη Σκωτία, πώς θα εκμεταλλευτεί τον πετρελαϊκό της πλούτο, αν θα τον μοιράζεται με την Αγγλία, αν θα είναι μέλος της ΕΕ , και τι θα συμβεί με τα συστήματα φορολογίας και την υγεία.

Οι Σκωτσέζοι καλούνται να ψηφίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου του ερχόμενου έτους για το αν επιθυμούν να γίνουν ανεξάρτητο κράτος εγκαταλείποντας τα τριακόσια χρόνια της ένωσης με την υπόλοιπη Βρετανία. Στην περίπτωση που υπερισχύσει το « ναι» στο δημοψήφισμα η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκωτίας όρισε την 24η του Μάρτη του 2016 ως «Ημέρα της Ανεξαρτησίας».

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times και του Real Radio Scotland , έδειξε ότι το 47% των Σκωτσέζων ήταν αντίθετοι με την ιδέα της ανεξαρτησίας , ενώ το 38% τάσσονται υπέρ.

http://www.protothema.gr/world/article/331459/sti-glaskovi-parousiazetai-i-leuki-vivlos-gia-tin-aneexartisia-tis-skotias/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top