Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


Η επίτροπος της ΕΕ Cecilia Malmstrom με το διεφθαρμένο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Muammer Güler κατά την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής στις 16 Δεκεμβρίου.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σε Ελλάδα και Κύπρο η πρωτοφανής, κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοτικού δικαίου, απόφαση της ισλαμικής κυβέρνησης Erdoğan να εφαρμόσει όπως αυτή θέλει τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.



Τη συμφωνία αυτή θα τηρήσει η Άγκυρα με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού «δεν υπάρχει Κύπρος» σύμφωνα με προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να πείσει την Κύπρο να συναινέσει στο άνοιγμα ορισμένων προενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία.

Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες, αν και η αρμόδια επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Cecilia Malmstrom, όταν υπέγραφε τη συμφωνία αυτή στην Αγκυρα, παρουσία και του Τούρκου πρωθυπουργού, την υπέγραφε ως εκπρόσωπος όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ολα ανεξαιρέτως τα κυπριακά κόμματα αντέδρασαν με οργή στη τουρκική πρόκληση ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα ή κλείσιμο οποιουδήποτε κεφαλαίου της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία και με την οποία υπέγραψε πριν λίγες ημέρες συμφωνία επανεισδοχής, έχει 28 θεσμικά ισότιμα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ανήκει επιπλέον και στη ζώνη του ευρώ. Αν αυτό το απλό και θεμελιώδες δεδομένο δεν γίνει αντιληπτό και παραδεκτό από την Τουρκία, δεν έχει πρακτικό νόημα οποιαδήποτε επιμέρους συζήτηση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της».

strategy reports

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top