Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Έντονη ενόχληση καταγράφεται από την πλευρά της Μόσχας από την εκ νέου προσπάθεια εμπλοκής των ρωσικών κρατικών εταιρειών στην υπόθεση Κάντα.

Δηλαδή στα όσα υποστηρίζει ο πρώην αναπηρωτής Γενικός Διευθυντή Εξοπλισμών για ποσά που υποτίθεται ότι του έδωσαν κρατικοί υπάλληλοι των ρωσικών εταιρειών ή συνεργαζόμενοι με ρωσικές κρατικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσουν οι προμήθειες των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA AKM και των αντιαρματικών Kornet-E.



Σε δήλωση στην οποία προχώρησε υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η ενόχληση εντοπίζεται και στο γεγονός ότι η προσπάθεια εμπλοκής των ρωσικών εταιρειών στην υπόθεση αφορά χρονικό διάστημα επί προεδρίας του Βλάντιμιρ Πούτιν, που εκτιμούν ότι τελικά στόχος είναι οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις ειδικά μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας-πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών και την βολή των S-300PMU1.

Oλόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας έχουν επιστρέψει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και απόδειξη ήταν η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σοιγκού στην Αθήνα και η καλή συνεργασία που είχαν επ'ωφελεία των δύο κρατών, με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με αποκορύφωμα την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής/τεχνικής συνεργασίας.

Και επιδιώκουμε να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις αυτές.

Σίγουρα υπάρχουν πλευρές οι οποίες θέλουν να τραυματίσουν αυτή την προσέγγιση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό προκειμένου αυτό να μην συμβεί.

Είναι γνωστό ότι οι ρωσικές αμυντικές εξαγωγές καλύπτονται σε όλα τα επίπεδα από την κρατική εγγύηση στην διαδικασία επιλογής και στην υλοποίηση των συμβάσεων."

Στην ρωσική πλευρά θεωρούν ότι η υπόθεση Κάντα και τα όσα ισχυρίζεται για τις ρωσικές εταιρείες ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονται στο πλαίσιο μια "ασύμμετρης" ενέργειας των ΗΠΑ κατά των ευρωπαϊκών και ειδικότερα κατά των ρωσικών πωλήσεων αμυντικού υλικού στην Ελλάδα.

Εξέφραζαν την απορία τους πώς κατονομάστηκαν τόσα προγράμματα από τον Α.Κάντα, αλλά ούτε ένα αμερικανικό, την εποχή μάλιστα που οι ΗΠΑ είχαν απορροφήσει περί το 40% των εξοπλιστικών προγραμμάτων και κορυφαίος επιχειρηματίας του χώρου (Θ.Λιακουνάκος) που τώρα κατονομάζεται από τον Α.Κάντα ότι τον δωροδόκησε μόνο (!) για γερμανικά προγράμματα, διακινούσε κυρίως προγράμματα αμερικανικών εταιρειών (μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook, αυτοκινούμενα πυροβόλα M109A5, εκσυγχρονισμός I.Hawk, προμήθεια Patriot PAC-3, ραντάρ πυροβολικού TPQ-37, ASPIS-2 κλπ)) τα οποία αποτέλεσαν και αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

"Είναι περίεργο ότι μιλάει μόνο για ευρωπαϊκά προγράμματα ο συγκεκριμένος" ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος στο defencenet.gr.

Eν πάση περιπτώσει η Μόσχα είναι σαφές ότι λαμβάνει πλέον θέση για την υπόθεση, τονίζει τον κρατικό χαρακτήρα όλων των εξαγωγών αμυντικού υλικού προς την Ελλάδα και εμμέσως αλλά σαφώς παρέχει κάλυψη στα άτομα από την ρωσική πλευρά που ο Α.Κάντας εμπλέκει στην υπόθεση.

Το παιχνίδι αρχίζει να "χοντραίνει" και να αποκρά γεωπολιτική χροιά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top