Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Κάναμε ότι κάνουν όλοι» λένε οι επικεφαλής ενώπιον επιτροπής

O επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ (αριστερά) και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάππερ (δεξ.). ( Πηγή: REUTERS/Jason Reed)
Παρακολουθήσεις ξένων ηγετών από τις αμερικανικές υπηρεσίες; «Έτσι κάνουν όλοι, και το κάνουν και σε μας». Παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων στην Ευρώπη από την NSA; «Ούτε τις κάναμε όπως λένε, και μας βοηθούσαν οι Ευρωπαίοι».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υποκλοπές, Συρία και Υγεία κλονίζουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές του

«Είμαστε μάρτυρες μιας χαοτικής πραγματικότητας στην δεύτερη θητεία της κυβέρνησηςΟμπάμα», γράφει η Ρουθ Μάρκους σε άρθρο γνώμης στην Washington Post.
«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με την εξαίρεση στον κανόνα του χάους: τους σταθερούς χειρισμούς του προέδρου στο θέμα του ανώτατου ορίου του χρέους, και στο λουκέτο της κυβέρνησης. Το χάος εκεί περιορίζεται στην πλευρά των Ρεπουμπλικάνων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Βλέπει Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του έλληνα ομολόγου του Ευ. Βενιζέλου
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Μπορούν να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι που απασχολεί τους ασχολούμενους με αυτές στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης τουΣεργκέι Λαβρόφ στην ελληνική πρωτεύουσα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Παρακαλώ γνωστοποιήστε στους γνωστούς σας αυτή τη δημόσια πρόσκληση για δημιουργία πολιτικού φορέα, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος Αθήνα
Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας
 Για συμμετοχή
http://sakkas-ioan.eu 
 http://sakkasioannis.blogspot.com
email: sakkasioannis@gmail.com
Μηνύματα sms: 6985-753543 (cosmote) 6942-235211 (Vodafone)
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πρόσκληση:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περισσότερο από το μισό της ταράτσας έχουν αφιερώσει οι Αμερικάνοι σε εξοπλισμό παρακολούθησης, ενώ μας παρακολουθούν και οι Ρώσοι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η στρατηγική του κόμματος για επέκταση σε χώρες με ισχυρή ελληνική παρουσία. Πώς κινήθηκε σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Κύπρο. Οι αδυναμίες χρηματοδότησης και οι αντιδράσεις των ομογενών στις «επεκτατικές» κινήσεις.

Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή του σε άλλες χώρες, μακριά από την παραδοσιακή βάση των υποστηρικτών του στην Ελλάδα. Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία, η οργάνωση προσπαθεί τον τελευταίο χρόνο να στήσει γραφεία και πυρήνες στήριξης στο εξωτερικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η συγκυρία της προετοιμαζόμενης (με αργούς, δυστυχώς, ρυθμούς) ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. και η κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα οδηγούν σε αυτονόητα ερωτήματα και για τις σχέσεις της Αθήνας με την Ουάσινγκτον. Αν και τα προβλήματα της χώρας συνδέονται με την Ευρώπη και προσδοκάται ότι θα επιλυθούν, κυρίως μέσω αυτής, η άσκηση της προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 2014, και ο διάλογος με το ΔΝΤ επιβάλλουν διαρκή επαφή με τις ΗΠΑ.
Η διατήρηση της στήριξης της Ουάσινγκτον στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αποτελεί την κύρια επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ σε ίσο επίπεδο τίθενται οι κινήσεις για την εδραίωση ήπιου κλίματος στη ΝΑ Μεσόγειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το βαρύ παρελθόν του ομογενούς από τη Γεωργία, που συνελήφθη πρόσφατα για την εισαγωγή 119 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου, κρυμμένα μέσα στα τοιχώματα κοντέινερ βρέθηκαν 119 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το κύκλωμα είχε και τον περασμένο Αύγουστο εισάγει 30 κιλά κόκας, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για μια στρατηγική σχέση η οποία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έθεσε στη ρωσική πλευρά το θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου. Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα.
Πιστεύω πως υπάρχει πολιτική βούληση για τη συνέχιση των διμερών μας σχέσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσίας Βλ. Πούτιν.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει στο «Προξενείο-Στοπ» το μείζον ζήτημα των ατιμώρητων προκλήσεων που εδώ και χρόνια εκπορεύονται από τον τουρκόψυχο μειονοτικό Τύπο της ελληνικής Θράκης. Φαίνεται πάντως ότι τον τελευταίο καιρό αυτή η εμπεδωμένη ασυδοσία έχει πλέον αρχίσει (επιτέλους) να φθίνει. Σχετικό το πολύ ενδιαφέρον κείμενο που αναδημοσιεύουμε πιο κάτω από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή» (16/10/2013)…
Προ ημερών ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου Θράκης, σύμφωνα με την οποία οι δύο τουρκοφυλλάδες «Γκιουντέμ» και «Μιλλέτ» καταδικάζονται σε χρηματική αποζημίωση 30.000 ευρώ η καθεμιά προς τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τις ευρωεκλογές η απόφαση για ελάφρυνση χρέους - Δεν θεωρεί πιθανόν ένα νέο κούρεμα

Μαντικίδης Τάσος                          (REUTERS)
Ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες και ο επίσημος τομέας δεν θεωρείται πιθανό, ενώ η όποια μορφή ελάφρυνσης του, θα γίνει μέσω μείωσης των επιτοκίων ή επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης, απόφαση που θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου εκτίμησε η Deutsche Bank, θεωρώντας μάλιστα πως ο κίνδυνος κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ μικρός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συμφώνησε με
το Γεωργιανό ομόλογό του Irakli Alasania στην
αναβάθμιση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
Επίσκεψη-αστραπή στον Καύκασο πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη Γεωργία όπου επικράτησε συντριπτικτά ο κυβερνητικός υποψήφιος Giorgi Margvelashvili, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Bidzina Ivanishvili και ορκισμένος εχθρός του απερχόμενου προέδρου Mikheil Saakashvili. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει.
Όπως ίσως γνωρίζετε, στα διαγνωστικά κέντρα υπάρχει το rebate, δηλαδή ανάλογα με τον “τζίρο” που κάνει πχ ενα μικροβιολογικό εργαστήριο έχει και παρακράτηση από 5 ως 20%. Σήμερα σε μια γνωστή μου μικροβιοόλγο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2013, της ζητηθηκε επιτέλους να προσκομίσει φορολογικη και ασφαλιστική ενημερότητα για να ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης των πρώτων της χρημάτων (είναι απλήρωτη από τον Μάρτιο !!!), δηλαδή για τα χρήματα του Απριλίου. Για τους υπόλοιπους μήνες σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν έχει γίνει κάν η προσ.ωρινή εκκαθάριση.Το ποσό είναι περίπου στα 1000€.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η ισπανική εισαγγελία ξεκίνησε σήμερα προκαταρκτική έρευνα με στόχο να εξεταστεί αν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκλήματος στην υπόθεση των φερόμενων παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων στην Ισπανία, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Το τμήμα της εισαγγελίας, που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος, επιφορτίστηκε να επαληθεύσει αν διαπράχθηκε έγκλημα, αν υπάρχει κάποιος που να ευθύνεται γι'αυτό και αν η ισπανική δικαιοσύνη είναι αρμόδια να το εξετάσει, δήλωσε πηγή της γενικής εισαγγελίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα συμμετάσχει σε ελληνορωσικό φόρουμ που οργανώνει το Ιδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και το ίδρυμα Αγίου Ανδρέα για την επέτειο της σύναψης 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βασικό θέμα στις συναντήσεις θα αποτελέσει το φυσικό αέριο, δηλαδή τα ζητήματα γύρω από τη ΔΕΠΑ και τον αγωγό South Stream. Ενδιαφέρον υπάρχει και για ΟΣΕ καθώς μαζί με τον Λαβρόφ στην Αθήνα έρχεται και ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επικεφαλής του οργανισμού των ρωσικών σιδηρόδρομων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σχετικό έγγραφο της NSA δημοσίευσε στο γερμανικό περιοδικό

Kέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προσπάθεια για μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε διμερές επίπεδο με τους γείτονές μας -εκτός Τουρκίας- έχει ξεκινήσει η Αθήνα.

Απώτερος στόχος να διαμορφωθεί μια κρίσιμη διπλωματική μάζα στην οποία θα κυριαρχεί ο σεβασμός και η αποδοχή «επί χάρτου» των διατάξεων της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA
Η προκλητική δήλωση του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου ο οποίος κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά, φαίνεται ότι είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της επεκτατικής …υγειονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα οι γείτονες!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η “δασκάλα” δεν παρέλάσε για το ΟΧΙ, αλλά για το ΝΑΙ & έγινε viral! 

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες της ξανθιάς δασκάλας που συνόδευε σχολείο στην παρέλαση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φωτογραφίες φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά portals & blogs της χώρας, ενώ τα shares & tweets πέφτουν κατά εκατοντάδες.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Πρόκειται για το υπό νορβηγική σημαία σεισμογραφικό «PRINSESS» της GCC Veritas, το οποίο προγραμματίζεται ότι για τους επόμενους τρεις μήνες, θα διεξάγει λεπτομερείς τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στο τεμάχιο «9»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων, τα στικάκια USB και οι φορτιστές τηλεφώνων τους οποίους χάρισε η Ρωσία στους υψηλούς καλεσμένους της Συνόδου των G-20 στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο μήνα, βρέθηκαν «θετικά» όταν ελέγχθηκαν για παρουσία κατασκοπευτικών μηχανισμών.
Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας ενώ συνεχίζεται ο ορυμαγδός των ευρύτατων αντιδράσεων για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις στην Ευρώπη — στο πλαίσιο των οποίων καταγράφονταν εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, όπως επίσης και οι επικοινωνίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η επιλογή των εκπροσώπων της Ελλάδας που υπηρετούν ως σύμβουλοι στο γραφείο του εκτελεστικού διευθυντή στην Παγκόσμια Τράπεζα γίνεται με βάση τα προϊόντα και την εμπειρία τους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σεραφείμ Τσόκας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή κατόπιν ερώτησης περί της ανακοίνωσης για τοποθέτηση του Χρ. Παπουτσή στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στον οργανισμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οκτώβριος 28, 2013. Βηρυτός.
Ο Μεγάλος Μουφτής της Συρίας, δήλωσε την Κυριακή ότι οι δύο επίσκοποι που απήχθηκαν στη Συρία, είναι ζωντανοί και βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με ένα μέλος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινωνίας».

Εξάλλου, μετά τη συνάντηση με τον Μουφτή της Συρίας, Αχμάντ Μπαντενίν Χασούν στη Μόσχα, η Έλενα Αγάποβα, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινωνίας, ανέφερε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημαντικές αποφάσεις, για τη νέα μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας, καλείται να λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο

«Οι κυπριακές τράπεζες, θα πρέπει να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σημειώνοντας, ότι «η Εκκλησία της Κύπρου, αδιαφορεί για το ποσοστό της».
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε εμείς ως Εκκλησία αλλά ούτε και το Κράτος σ` αυτούς που έχουν λεφτά, να έρθουν να αρπάξουν την Ελληνική Τράπεζα, της οποίας αυτή την στιγμή η μετοχή της είναι πολύ χαμηλή και με ελάχιστα λεφτά μπορούν να την αλώσουν», ανέφερε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγιώτης Ήφαιστος www.ifestosedu.gr 
Περιεχόμενα.
1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου.
2. Ξένες κλίκες, εγχώριοι πραιτοριανοί και το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα.
3. Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα και η άμεση ανάγκη οι έλληνες να γίνουν οι εντολείς της διακυβέρνησης.
4. Διέξοδος: Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Συντακτική Συνέλευση.
5. Το άμεσο έργο μιας άξιας μεταβατικής διακυβέρνησης: διάσωση και διασφάλιση της κοινωνίας και της οικονομίας. 
6. Το περιεχόμενο μιας διαπραγμάτευσης με τους τρίτους.
7. Τα «καλά πλην εγκλωβισμένα παιδιά»  των κομμάτων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
20131026-151130.jpg Θλίψη με τυλίγει, καθώς τούτες τις ώρες, ξεχύνονται στο μυαλό μου σαν ατίθασα άλογα, μνήμες από το παρελθόν. Τότε που ήρωες αγωνιστές, πολεμούσαν στα βουνά με πολυπληθέστερους εχθρούς, με επίδοξους κατακτητές που είχαν βαρύτερο και καλύτερο οπλισμό.

Αναγκαστικά συγκρίνω τους πολιτικούς εκείνης της εποχής με τους σημερινούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με λαμπρή δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου γιορτάστηκε την Κυριακή στο Μόντρεαλ το Έπος του '40 χοροστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου π. Παναγιώτη Σαλατέλη και με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνου Καφόπουλου, του επιτίμου προξένου της Κύπρου Μιχάλη Παϊδούση, οργανισμών και συλλόγων της ομογένειας από όλο το φάσμα των κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ραφαήλ Καλυβιώτης

Ενώ σήμερα θα έπρεπε να τιμούμε με κάθε επισημότητα και με ομοψυχία την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπάρχουν πάντοτε οι γνωστοί ‘αρνητές’ της που αρέσκονται στο να εισβάλουν σε χώρους όπου διεξάγονται οι παρελάσεις αλλά και στο να επιμένουν με πομπώδες ύφος ότι το «ΟΧΙ» το ξεστόμισε ο ελληνικός λαός και όχι ο Ιωάννης Μεταξάς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Τα χαράματα της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 1956, οδηγήθηκε στην αγχόνη από το Βρετανικό αποικιακό καθεστώς ο 22χρονος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Ανδρέας Παναγίδης, μαζί με τους Μιχαήλ Κουτσόφτα και Στέλιο Μαυρομμάτη.
Ο Παναγίδης καταγόταν από το Παλιομέτοχο και καταδικάσθηκε για τη εκτέλεση του Βρετανού σμηναγού Πάτρικ Χέιλ. Είχε προηγηθεί ένα περιστατικό όταν Βρετανός στρατιώτης σε έλεγχο στο χώρο εργασίας του Παναγίδη στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, λίγο μετά τον απαγχονισμό των Καραολή και Δημητρίου, βρήκε στη τσάντα του την Ελληνική σημαία και ζήτησε από τον Παναγίδη να του σκουπίσει τα παπούτσια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Από έκδοση του Πολεμικού Μουσείου Καλπακίου Ιωαννίνων.
Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, ενάντια στο φασισμό!
Αφήγηση: Γιάννης Κόκκινος

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προδημοσίευση από αλλόκοτες και ηρωικές ιστορίες λήσταρχων τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα

Της Ολγας Σελλα
Το 1926, όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος κήρυσσε δικτατορία, κυκλοφορούσαν σε τευχίδια διάφορα λαϊκά αναγνώσματα για τους περίφημους ληστές. Ενα από αυτά είχε τίτλο «Ο ασύλληπτος ληστής Γιαγκούλας» και είχε τιράζ τον απίστευτο αριθμό των 50.000 τευχών ανά φυλλάδιο! Η ιστορία αυτού του ληστή, από τους τελευταίους που έδρασαν στον ελληνικό χώρο, απασχολεί τον ακούραστο, πολυγραφότατο Βασίλη Τζανακάρη.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σερραίος συγγραφέας καταπιάνεται με την έρευνα για πρόσωπα και γεγονότα που επηρέασαν την πρόσφατη ιστορία ή μικροϊστορία του τόπου. Η συστηματική και αφοσιωμένη δραστηριότητά του στην έρευνα τού έχουν χαρίσει ήδη το Κρατικό Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας (το 2007, για το βιβλίο του «Δακρυσμένη Μικρασία, 1919-1922»).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αββάς Alain Arbez, Dreuz (μτφ. Κριστιάν)

"Ευχαρίστως να σας ανοίξω αν υπόσχεστε ότι δεν θα μπείτε!"
Ο Ερντογάν ξαναέβαλε τον επίδεσμο πιέζοντας τους Ευρωπαίους να δεχτούν το αυτονόητο: η Τουρκία βρίσκεται στην Ευρώπη ...

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης στο τέλος του 2003, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποχώρησαν ενώπιον της επιμονής της τουρκικής ισλαμικής κυβέρνησης να ξεκινήσουν τις συρταρωτές συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οξύς για την υπόθεση Βατοπεδίου, τις συμπλοκές μοναχών στη Μονή Εσφιγμένου και τη ρωσική διείσδυση.

Του Σταύρου Τζιμα
Η ατμόσφαιρα στη Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος στις Καρυές για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Ορους στο ελληνικό κράτος (1913) κάθε άλλο πανηγυρική, όπως θα άρμοζε στο πνεύμα της ημέρας, ήταν την περασμένη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η είδηση για το τουρκικό κάρφωμα του δικτύου πρακτόρων του Ισραήλ, που δρούσαν μέσα στο Ιράν, ήταν ένα επτασφράγιστο μυστικό στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ από τη στιγμή που συνέβηκε μέχρι την περασμένη εβδομάδα.
Οταν την περασμένη χρονιά η Τεχεράνη ανακοίνωσε τη σύλληψη «πρακτόρων του Ισραήλ», όπως τους χαρακτήρισε, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα επικοινώνησε με τον οργισμένο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να τον συγκρατήσει, επειδή –όπως ειπώθηκε τότε- «έδειχνε αποφασισμένος να βομβαρδίσει» την πρωτεύουσα του Ιράν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Damien Millet και Eric Toussaint (Μετάφραση: Λουίζα Μιζάν)

Ο Ερίκ Τουσέν
Το ελληνικό δημόσιο χρέος ήρθε στην επικαιρότητα τη στιγμή που οι ιθύνοντες της χώρας αποδέχτηκαν τη θεραπεία λιτότητας που απαίτησαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που πυροδότησε σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010. Από πού προέκυψε όμως αυτό το ελληνικό χρέος; Όσον αφορά το χρέος που επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα, η αύξησή του είναι πρόσφατη: μια πρώτη αύξηση ακολουθεί την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001, μια δεύτερη έκρηξη του χρέους εκδηλώνεται μετά το 2007, όταν η οικονομική βοήθεια που δόθηκε στις τράπεζες από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων των Η.Π.Α., από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) χρησιμοποιήθηκε μερικώς από τους τραπεζίτες για χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ε/φ Utrinski Vesnik προβάλλει  στην εκδοση της 24ης Οκτωβριου συνέντευξη του  Πρέσβη ε.τ. κ. Αλέξανδρου Μαλλιά, υπό τον πρωτοσέλιδα προβαλλόμενο τίτλο «Αλέξανδρος Μαλλιάς: Υπολογίστε το ‘κόστος’ των μετονομασιών». Στο εσωτερικό της ε/φ, η συνέντευξη του κ. Μαλλιά, στη δημοσιογράφο της ε/φ Σλομποντάνκα Γιοβάνοβσκα, προβάλλεται υπό τον ίδιο τίτλο και με υπότιτλο: «Αυτό είναι το ‘μήνυμα’ του πρώην Πρέσβη της Ελλάδας, Αλέξανδρου Μαλλιά, σύμφωνα με τον οποίο ο Κίρο Γκλιγκόροβ υπήρξε για τη χώρα μας πιο χρήσιμος από τον Μέγα Αλέξανδρο». -- Ακολουθει σε μεταφραση το κειμενο της  συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Μαλλιάς όπως δημοσιεύθηκε στην ε/φ Utrinski Vesnik:

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Ελίνας Γαληνού
Στις 26 Οκτωβρίου, ο τούρκος αρχιστράτηγος Χασάν Ταχσίν, πείστηκε από τους προξένους των Μεγάλων Δυνάμεων να παραιτηθεί από τις αξιώσεις που προέβαλε και να δεχτεί την παράδοση της Θεσσαλονίκης, άνευ όρων. Αμέσως εκδόθηκε διαταγή προς την VII Μεραρχία και το απόσπασμα των Ευζώνων να καταλάβουν την πόλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Στον γρίφο του Καΐρου η λύση για την ελληνική ΑΟΖ
Προσπάθεια για μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε διμερές επίπεδο με τους γείτονές μας (εκτός Τουρκίας) έχει ξεκινήσει η Αθήνα, με στόχο όχι μόνο την αποσαφήνιση των περιοχών που η χώρα μας μπορεί να ασκήσει κυριαρχικά και διοικητικά δικαιώματα, αλλά κυρίως για να διαμορφωθεί μια κρίσιμη διπλωματική μάζα στην οποία θα κυριαρχεί ο σεβασμός και η αποδοχή «επί χάρτου» των διατάξεων της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απο τον Στέλιο Γαλετάκη

Ο Ιωάννης Μεταξάς γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1871 στην Ιθάκη,όπου ο πατέρας στου ήταν έπαρχος.
Το 1879 ο πατέρας του έχασε τη θέση του στην Ιθάκη και επέστρεψε με την οικογένεια του στην Κεφαλλονιά.
Στα δεκατέσσερά του έφυγε απο το Αργοστόλι και πήγε στην Αθήνα,όπου στις 24 Σεπτεμβρίου 1885 γράφτηκε στη Σχολή Ευελπίδων,στην οποίαν και διέπρεψε-”πάντα έπαιρνε προαγωγή ανάμεσα στους πρώτους απο τους συμφοιτητές του”,όπως αναφέρεται στο μητρώο της σχολής πλάι στην ημερομηνία αποφοίτησης του,τον Αύγουστο του 1890.

Διαβάστε το ολόκληρο...

AFP
Τους πρώτους ταξιδιώτες υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ στο Ντουμπάι, το οποίο εφόσον ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.
Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε σε αυτό ήταν της εταιρείας «Wizz Air» και είχε απογειωθεί από τη Βουδαπέστη.

Αναμένεται να ακολουθήσει την Πέμπτη αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους «Jazeera Airways» η οποία θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις από και προς το Κουβέιτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο κ. Νίμιτς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης θα συνεχιστεί.

Με αφορμή την χθεσινή δίωρη κοινή συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους των δυο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στον ΟΗΕ με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην «ονομασία» της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι «συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον κ. Νίμιτς, προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τις συνομιλίες μεταξύ των δυο μερών».
Στη συνέχεια, τονίζεται ότι «η Γαλλία εκφράζει τη λύπη της για το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, το οποίο είναι επιζήμιο για τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Μανουσάκης
Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι προσφυγές Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα με σκοπό το ξεπούλημα της περιουσίας τους.
Η οικονομική κρίση, η χρόνια αναμονή για επίλυση του Κυπριακού αλλά και η αδικία, σε ορισμένες περιπτώσεις, που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες από την ίδια την πολιτεία, οδηγεί χιλιάδες συμπατριώτες μας στο τελευταίο σκαλοπάτι: Ξεπούλημα της περιουσίας τους σε εξευτελιστικές τιμές και εδραίωση τετελεσμένων που επιδιώκει η Τουρκία στο εδαφικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας.

Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1. 137.500 $ για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Ρεπορτάζ: Απολλωνάτου Εύη
Με δύναμη χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης η τραγωδία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο μακριά από την φτώχεια και τον πόλεμο στις πατρίδες τους και χάνουν την ζωή τους στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τα θαλάσσια ευρωπαϊκά σύνορα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Χρίστο Κ. Σενέκη

Υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο κατά τη Τουρκία
Η αναγκαιότητα της προσεκτικής προετοιμασίας, ώστε να αποφύγουμε λάθη που θα παγιδεύσουν μελλοντικά την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο ομιλίες ενός δημόσιου πολεμικού «διαλόγου» τον Νοέμβριο του 1940

Του Μιχάλη Κατσίγερα
Η «Καθημερινή» της 23ης Νοεμβρίου 1940 αναγγέλει την κατάληψη της Κορυτσάς απο τον Ελληνικό στρατό.
Στις 18 Νοεμβρίου 1940, την 22η ημέρα του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Μπενίτο Μουσολίνι εκφώνησε στη Ρώμη λόγο του οποίου ένα τμήμα αναφερόταν στην επίθεση κατά της Ελλάδας. Ο Ιωάννης Μεταξάς του απάντησε από ραδιοφώνου τέσσερις ημέρες μετά, στις 22 του μηνός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Επτά διαφορετικά πρόσωπα απο τη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν το Υπουργείο Εξωτερικών , απο το 2004, έτος του κρατοκτόνου Σχεδιου Ανάν . Ήταν οι Μολυβιάτης, Μπακογιάννη , Παπανδρέου, Δρούτσας, Λαμπρινίδης, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος. Ένας, ο κ. Μολυβιάτης διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης Πικραμμένου (Μάιο 2012).
Με εξαίρεση τον κ. Μολυβιάτη, που κατείχε σφαιρικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και λειτούργησε ως ανάχωμα το 2004 ώστε να αποφευχθεί η διάλυση του κυπριακού κράτους υπό διάφορα προσχήματα και η επιβολή ενός διευρυμένου και ατέρμονου νέο αποικιακού συστήματος εγγυήσεων, όλοι οι υπόλοιποι είχαν και έχουν ελλειμματικές γνώσεις στό κυπριακό , ή λειτουργούν με μόνα κριτήρια τον μικροκομματισμό και την ιδιοτέλεια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο θα καλεί σε άμεσο τερματισμό στην ανεξέλεγκτη κατασκοπεία και την παραβίαση της ιδιωτικότητας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των προγραμμάτων παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έχουν καταδικάσει έντονα τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της NSA, ενώ οι καταγγελίες περί πρόσβασης της υπηρεσίας σε δεκάδες χιλιάδες αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων στη Γαλλία έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης

Η Βουλγαρία άρχισε την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με τα βουλγαρικά πρακτορεία ειδήσεων Novinite και BTA.

Ο βουλγαρικός στρατός ξεκίνησε την κατασκευή του φράχτη που θα χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στη Βουλγαρία από την Τουρκία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Την έναρξη της κατασκευής του φράχτη αποφάσισε την Πέμπτη ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας Άνγκελ Νάιντενοφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Φωνή της Ρωσίας (γαλλική έκδοση) (μτφ. Κριστιάν)

Πολύ πρόσφατα, αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε ένα διασκεδαστικό κατάλογο με 12 τύπους ατόμων που ενδέχεται να σχολιάσουν δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες πληροφόρησης. Υπάρχει ο ερευνητής της αλήθειας, ο ορθολογιστής ο καλαμπουρτζής, ο ιδιοφυής (καλός ή κακός), ο καλοπερασάκιας και πολλοί άλλοι. Ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του μεταξύ αυτών των πορτρέτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...


 
Βαρντάν Μπαγκντασαριάν, πολιτικός επιστήμων
Από τη θεωρία της μεγάλης Ρωσίας ως μέλος του ευρωπαϊκού κλάμπ, που υπήρχε ακόμα από την εποχή της ΕΣΣΔ και του Γιέλτσιν, μέχρι τη σημερινή «εθνική ιδέα» της μεγάλης Ρωσίας ως παγκόσμιας δύναμης, οι αλλαγές του «εθνικού Δόγματος» είναι σημαντικές.

 
Γελοιογραφία του Νιγιάζ Καρίμοφ

Διαβάστε το ολόκληρο...

© Κολάζ: «Η Φωνή της Ρωσίας»
Ο πρώην πράκτορας της CIA ΄Εντουαρντ Σνόουντεν πήρε μαζί του δεκάδες χιλιάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα προγράμματα συλλογής πληροφοριών σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Κίνας, - γράφει η Washington Post.

Στη περίπτωση δημοσίευσης των εγγράφων αυτών, -γράφει η εφημερίδα, οι επιχειρήσεις κατασκοπείας, στις οποίες εκτός από τις ΗΠΑ συμμετείχαν και άλλες χώρες, μπορεί να βρεθούν υπό απειλή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλβανία, Κόσοβο και Σερβία εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη δήλωση Ερντογάν ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία»

Θάτσι, Ερντογάν και Ράμα κατά την επίσκεψη στο Πρίζρεν
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Αλβανία και το Κόσοβο φωτογραφία που δημοσιεύθηκε σήμερα σε εφημερίδες, στις οποίες οι πρωθυπουργοί του Κοσόβου, της Τουρκίας και της Αλβανίας κάθονται οκλαδόν κατά το μουσουλμανικό τρόπο σε ένα σπίτι στην Πρίζρεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κόσοβο την Τετάρτη και οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top