Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η Ελβετή υπουργός Οικονομικών Εβελιν Βίντμερ–Σλουμπφ
Στην Ελβετία μετέβη χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης για μία ακόμη συζήτηση με τις ελβετικές αρχές για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.
Επί της ουσίας ο κ. Μαυραγάνης θα προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της επίσημης επίσκεψης της Ελβετής υπουργού Οικονομικών Εβελιν Βίντμερ–Σλουμπφ στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για μια συμφωνία φορολόγησης των τόκων. Το θέμα πάντως της φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία «σέρνεται» περισσότερο από δύο χρόνια.
Με το θέμα έχουν ασχοληθεί πρωθυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων, υπουργοί Οικονομικών και κυρίως ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης, ο οποίος προσπαθούσε να ξεπεράσει τα τεχνικά κωλύματα που επικαλούνταν οι Ελβετοί.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι τα οφέλη από τη φορολόγηση των καταθέσεων θα είναι περιορισμένα, παρά τα όσα ακούγονταν τα προηγούμενα χρόνια για έσοδα ύψους 6-10 δισ. ευρώ. Μάλιστα και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε έγγραφό του προς τη Βουλή έχει επιχειρήσει προ πολλού να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών. Διάφοροι οργανισμοί δε, που έχουν ασχοληθεί με κάποιες συμφωνίες με τις ελβετικές αρχές, υποστηρίζουν ότι το όφελος για την Ελλάδα θα ανέλθει στα 700-800 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες δημοσίευμα ανησύχησε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα τον υφυπουργό Οικονομικών. Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι η Ελβετή υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο περιθώριο του Νταβός ότι δεν πρόκειται να συναφθεί συμφωνία με την Ελλάδα για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος στις ελβετικές τράπεζες. Χρειάστηκε να υπάρξει επικοινωνία του Γ. Μαυραγάνη, που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, με τον Ελβετό ομόλογό του, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι φερόμενες ως δηλώσεις της Εβελιν Βίντμερ–Σλουμπφ δεν έγιναν ποτέ.

Συγκεκριμένα, η οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα FinanzNachrichten.de ανέφερε πως η Ελβετή υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν μπορούν να αναζητηθούν αναδρομικοί φόροι για περιουσία ελεύθερων επαγγελματιών, με δεδομένο ότι παλαιότερη ελληνική νομοθεσία τούς απάλλασσε από την καταβολή διαφόρων εισφορών.
Καθημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top