Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Την επιβολή εφάπαξ φόρου στην περιουσία των πολιτών στις περιπτώσεις χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία προτού ζητηθεί βοήθεια ξένων χωρών ζήτησε η ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας στη μηνιαία έκθεσή της.

«Ένας φόρος επί της περιουσίας αντιστοιχεί στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών» αναφέρεται στην έκθεση.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέτασε αυτή την επιλογή σε μια έκθεσή του τον Οκτώβριο όπου σημειώνει πως για τη μείωση του χρέους σε επίπεδα 2007 για ένα δείγμα 15 χωρών της ευρωζώνης, απαιτείται η επιβολή φόρου περίπου 10% σε νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο.

Το γερμανικό Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, υπολόγισε το 2012, ότι στη Γερμανία μια εισφορά ύψους 10% σε μια φορολογική βάση με εισόδημα άνω των 250.000 ευρώ θα απέφερε περίπου 230 δισ. ευρώ. Ο υπολογισμός δεν επεκτάθηκε και σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

http://topontiki.gr/article/65799

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top