Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Alexey Kudenko στη Rossiyskaya gazeta © RIA Novosti.   (μτφ. Κριστιάν)
Rossiïskaïa gazeta
Rossiïskaïa gazeta

Η CIA φυγάδευσε τον Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία!
Μα που πήγε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς; 
Οι υπηρεσίες πληροφοριών, εκατοντάδες πολιτικοί και εμπειρογνώμονες από πολλές χώρες, όπως και τα εκατομμύρια των Ουκρανών, έσπαγαν το κεφάλι τους τη Δευτέρα για να προσπαθήσουν να απαντήσουν σε αυτο το ερώτημα. Τελικά, δεν θα μπορούσε απλά να εξαφανιστεί. Είναι ένας γνωστός πολιτικός άνδρας. 

Και μάλλον έρχεται στο μυαλό το λογικό ερώτημα: μήπως κρύβεται από εκείνους που είναι οι άριστοι αφέντες στην τέχνη του να μπερδέψουν τις πίστες, ήτοι από τους Αμερικανούς, έγραψε η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta την Τρίτη.

Στο τέλος των διαπραγματεύσεων αρκετών ωρών μεταξύ του Ουκρανού Προέδρου και της αντιπολίτευσης, με την παρουσία των υπουργών εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας στις 21 Φεβρουαρίου, ήταν παράξενο να δούμε την ευκολία με την οποία ο Γιανουκόβιτς σήκωσε τη λευκή σημαία και υπέγραψε τη συμφωνία την οποία, κανείς, εκτός από τον ίδιον, δεν φαινόταν να έχει την πρόθεση να εφαρμόσει.
Εξάλλου, ήταν οφθαλμοφανές ότι οι κύριοι «εγγυητές» του εγγράφου αυτού δεν ήταν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες αλλά οι Αμερικανοί ομόλογοι τους.

Ο Γιανουκόβιτς αναπόφευκτα θα συνέχιζε να αντιστέκεται, αν δεν είχε λάβει φερέγγυες εγγυήσεις ασφάλειας για τον ίδιο, την οικογένεια και το άμεσο περιβάλλον του.
Ποιος θα μπορούσε να παρέχει τέτοιες εγγυήσεις στην σημερινή κατάσταση της Ουκρανίας; 
Δεν μπορεί παρά να πρόκειται για τη Ουάσιγκτον, η οποία όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα γεγονότα στο Κίεβο, αποτελεί η «φαιά ουσία» της πλατείας Μαϊντάν.

Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Αμερικανούς. 
Δεν χρειάζονται τον Γιανουκόβιτς: την Ουκρανία θέλουν. 
Γνωρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί λογικά να αποφύγει την επανάληψη της αιματηρής σφαγής του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος. 
Με άλλα λόγια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπόρεσε να δώσει στον Γιανουκόβιτς όλες τις εγγυήσεις ασφαλείας για να εξαφανιστεί από την ουκρανική πολιτική σκηνή. Και οι Αμερικανοί είναι πολύ ταλαντούχοι για τις εξαφανίσεις. Αρκεί να θυμηθούμε την ιστορία των ιπταμένων φυλακών της CIA.

«Ο Γιανουκόβιτς δεν κρύβεται στις βάσεις ή στα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού», ανέφερε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα μια ενημερωμένη στρατιωτική πηγή. Νωρίτερα, ορισμένα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης πίστευαν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν στη Σεβαστούπολη, στον κόλπο του Κοζάκων, όπου αναπτύσσεται μια πεζική ταξιαρχία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο Γιανουκόβιτς ήταν στο Χάρκοβο, αλλά δεν βρέθηκε εκεί. Κατέφυγε προς το Κόλπο; Και αυτή η πληροφορία διαψεύστηκε επίσης από τις αρχές των Αραβικών Κρατών.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει παραιτηθεί ακόμη και από την προσωπική του ασφάλεια. Αναμφισβήτητα, είναι πιο εύκολο να εξαφανιστεί κανείς χωρίς την ομάδα ασφάλειας του παρά με αυτήν.

Τότε λοιπόν που πέρασε ο Γιανουκόβιτς; 
Ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε από το Κίεβο, αλλά τα άτομα που κατέλαβαν την εξουσία στην ουκρανική πρωτεύουσα θα έπρεπε καλύτερα να θέσουν αυτό το ερώτημα στον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος γίνεται όλο και πιο σημαντική φιγούρα στον Όλυμπο της «ανεξάρτητης» Ουκρανίας. 
Αλλά ελάχιστη είναι η πιθανότητα να τους πει την αλήθεια. 
Γιατί θα εκμυστηρευτεί σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν ούτως ή άλλως, χωρίς αντίρρηση, όλες τις «συστάσεις» της Ουάσιγκτον, που όλα δείχνουν ότι είναι διαταγές;


και μια καλύτερη μετάφραση:


26/02/2014  [13:40]

Κρεμλίνο: Η CIA φυγάδευσε τον Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία!


Κρεμλίνο: Η CIA φυγάδευσε τον Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία!Μπορεί να μην είναι επίσημη ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά όταν το άρθρο δημοσιεύεται από την εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση Πούτιν, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. 

Σύμφωνα με την Rossiyskaya Gazeta, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν σε άγνωστο μέρος τον Γιανουκόβιτς αφού πρώτα τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα εγκαταλείψει για πάντα την πολιτική ζωή της Ουκρανίας. 
Κάποιοι λένε ότι το δημοσίευμα είναι προπέτασμα καπνού προκειμένου να κρύψει η Ρωσία το γεγονός ότι ο Πούτιν είναι πίσω από την φυγάδευση του Γιανουκόβιτς και ότι μάλιστα βρίσκεται σε πλοίο του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα. 
Ολοι πάντως αναρωτιούνται που είναι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρέπει να είναι κάπου πολύ καλά κρυμμένος αφού δεν είναι δυνατόν να μην τον έχει δει κανείς. Η όψη του είναι γνωστή και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
Ο Γιανουκόβιτς δεν θα έφευγε έτσι εύκολα αν δεν του είχαν δοθεί εγγυήσεις ότι θα μεταφερθεί κάπου με ασφάλεια, εκείνος και η οικογένειά του αλλά και οι στενοί του συνεργάτες γράφει η εφημερίδα... 
Και συνεχίζει: Ποιός θα μπορούσε να δώσει τέτοιου είδους εγγυήσεις; 
Μόνο η Ουάσινγκτον. 
Και εξηγεί την θέση αυτή η ρωσική εφημερίδα η οποία απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου ως εξής: Οταν γίνονταν οι διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση ο Γιανουκόβιτς μίλησε με πολλούς στους τηλέφωνο, μεταξύ των οποίων και με τον Πούτιν. Την ίδια νύχτα και ενώ είχε συμφωνήσει, μάζεψε τα υπάρχοντά του και εγκατέλειψε την έπαυλη αποφασισμένος να μην ξαναγυρίσει. 
«Καταλαβαίνουμε τους Αμερικανούς. Δεν ήθελαν αιματοχυσία. Δεν ήθελαν ο Γιανουκόβιτς να έχει την ίδια τύχη με άλλους "τυρράνους". Δεν ήθελαν τον Γιανουκόβιτς. Την Ουκρανία ήθελαν. 
«Με άλλα λόγια, το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εγγυήσεις στον Γιανουκόβιτς για την ασφάλειά του με αντάλλαγμα να εγκαταλείψει την Ουκρανία», γράφει η εφημερίδα. 
Η εφημερίδα, λειτουργεί και ως γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου τονίζοντας ότι ο Γιανουκόβιτς δεν είναι σε πλοία του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2549.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top