Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ, η κόρη του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, Χαρά, αποχαιρέτησε τον πατέρα της, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού όπου τελέστηκε η κηδεία του.



«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ήθος και την ταπεινότητα με τα οποία μας μεγάλωσες. Σ' ευχαριστούμε που ήσουν αυτός που ήσουν. Να ξέρεις ότι είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι που ήσουν ο άνθρωπός μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπέροχες αναμνήσεις που μου χάρισες. Ήσουν δίπλα μου και στις χαρές και στις λύπες. Επίσης σ΄ ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έμαθες. Σ' ευχαριστώ που με άφηνες να σχηματίζω τη δική μου γνώμη και να παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Σ΄ ευχαριστώ που μου έμαθες το ήθος, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια. Τέλος, σ' ευχαριστώ που μου δίδαξες την τεράστια σημασία της αγάπης» είπε η Χαρά Μητσοπούλου.
Αυτή η αγάπη είναι από εδώ και πέρα ο τρόπος που θα επικοινωνούμε μαζί σου, κατέληξε η Χαρά.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9291.html

Συγκλονιστικά λόγια από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο ύστατο χαίρε προς τον Τάσο Μητσόπουλο


Φεύγεις από τη ζωή και αφήνεις σαν κληρονομιά το πρότυπο του πολιτικού, το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα, φεύγεις σαν ένας ενάρετος Χριστιανός με την καθολική αναγνώριση του συνόλου του Ελληνισμού.
Με αυτά τα λόγια και φανερά συγκινημένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα Υπουργό Αμύνης, αναφερόμενος στις αρχές που πρέσβευε ο Τάσος Μητσόπουλος, στις αρετές του, στην πολιτική του πορεία, αλλά και στη μεταξύ τους σχέση, μια σχέση «γονιού και παιδιού», όπως είπε, σημειώνοντας ότι ο Τάσος Μητσόπουλος έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε αρχικά στα αφιερώματα που προβάλλονταν τις τελευταίες ημέρες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δελτία στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου, αλλά και στα μηνύματα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, που εκθείαζαν την προσωπικότητα και τις αρετές του.

Μίλησε για τα χαρίσματα του Τάσου Μητσόπουλου και αναφέρθηκε στη γνωριμία τους, που ξεκίνησε, όπως είπε, από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της Νεολαίας του ΔΗΣΥ όταν από τους πρώτους ο Τάσος Μητσόπουλος εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα, ως στέλεχος της Φοιτητικής Παράταξης Πρωτοπορία και σαν μέλος της ηγεσίας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασε την περηφάνια που ένοιωθε όταν ο Τάσος Μητσόπουλος εξελέγη αντιπρόεδρος και στη συνέχεια Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η ευρυμάθεια, η αξιοπρέπεια, η σεμνότητα και η ευγένεια του Τάσου Μητσόπουλου είναι που οδήγησαν την τότε Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Βιργινία Τσουδερού, να τον προσλάβει σε ηλικία μόλις 24 ετών στο Υπουργείο Εξωτερικών σαν ειδικό Σύμβουλό της, προσθέτοντας ότι είναι τα ίδια γνωρίσματα που οδήγησαν, 4 χρόνια αργότερα, το σημερινό Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβρααμόπουλο να εμπιστευθεί στον Τάσο Μητσόπουλο τη Διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου.

«Η αγάπη σου για την Ευρώπη δεν ήταν λιγότερη από τον έρωτα σου για την Ελλάδα» είπε ο Πρόεδρος, για να αναφερθεί στη μετάβαση του Τάσου Μητσόπουλου το 1995 στις Βρυξέλλες όπου για τα επόμενα δύο χρόνια διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Κωστή Χατζηδάκη, τότε Ευρωβουλευτή και σημερινού Υπουργού Ανάπτυξης το 1995.

Ο Πρόεδρος είπε ότι το 1997 όταν εξελέγη στην Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού «δεν χρειάστηκε, ούτε χρόνο, ούτε προβληματισμό» για να επιλέξει τον Τάσο Μητσόπουλο για τη διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου , αποκτώντας έτσι «ένα χαρισματικό πολιτικό».

«Από την αρχή της συνεργασίας μας διέκρινα ένα πρωτόγνωρο ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια, μέτρο στην εκφορά του λόγου και των πράξεων, έναν προικισμένο και ικανότατο συνεργάτη», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτές οι ικανότητες του Τάσου Μητσόπουλου του έδιναν «το αίσθημα της βεβαιότητας και ασφάλειας» κάθε φορά που του ανέθετε νέες αποστολές και καθήκοντα.

Συμπλήρωσε ότι αυτά τα γνωρίσματα, αλλά και χαρίσματα, ανεδείχθησαν μέσα από την ενεργό παρουσία του Τάσου Μητσόπουλου στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και που ο λαός αναγνώρισε αναδεικνύοντάς τον πανηγυρικά βουλευτή το 2006 και το 2011.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ήθος, την πραότητα, το ακέραιο του χαρακτήρα του εκλιπόντος, τη διαλλακτικότητα και ανθρωπιά του.

«Ποτέ δεν επιστράτευσες την κολακεία για να ανελιχθείς, ποτέ δεν παρασύρθηκες από τη χαρισματική ευγλωττία που σε διέκρινε στο λαϊκισμό, ήσουν ο πολιτικός του μέτρου και της αλήθειας. Ποτέ δεν επεζήτησες την αντιπαράθεση και τον οξύ πολιτικό λόγο για να αποκτήσεις λαϊκό έρεισμα. Ήσουν αυτό που έλειπε από την πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο Πρόεδρος, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σχέση και τη συνεργασία του με τον Τάσο Μητσόπουλο.

«Η μεταξύ μας σχέση δεν περιορίστηκε σε εκείνη του συνεργάτη και συμβούλου, αλλά αναπτύχθηκε σε μια σχέση γονιού και παιδιού. Για μένα ήσουν ένα από τα παιδιά μου και για σένα ήμουν όπως μου έλεγες ο δεύτερος σου πατέρας. Στα 20 σχεδόν χρόνια της συνεργασίας μας ποτέ και καμιά σκιά δεν παρεισέφρησε στις σχέσεις μας. Μαζί μοιραστήκαμε τις χαρές και τις λύπες που η πολιτική προσφέρει. Μαζί κλάψαμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης σου μητέρας, αλλά και μαζί γιορτάσαμε τον γάμο σου με την αγαπημένη μας Κατερίνα και το ίδιο μαζί χαρήκαμε τη γέννηση της Χαράς και του Άρη» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε ότι στην εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας μεγίστη υπήρξε και η συμβολή του Τάσου Μητσόπουλου, «γι' αυτό και θερμά σε ευχαριστώ», προσθέτοντας ότι μαζί μοιράστηκαν τους αγώνες και τις αγωνίες του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης, με θετικές πάντα τις παρεμβάσεις του εκλιπόντος στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και θετικότερη την θητεία του στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

«Θέλω, αγαπημένε μου, να με συγχωρέσεις αν καθυστέρησα στην ικανοποίηση της πρώτης σου επιλογής κατά την συγκρότηση της κυβέρνησης, γνώριζα την επιθυμία σου να αναλάβεις το Υπουργείο Άμυνας, γνώριζα πόσο ήθελες να υπηρετήσεις την πατρίδα σου από μια έπαλξη που πρόσφερε και ο πατέρας σου, ο αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, Άρης Μητσόπουλος. Και όταν οι συγκυρίες το επέτρεψαν, δεν πρόλαβες Τάσο μου να ολοκληρώσεις το όραμά σου» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Φεύγεις από τη ζωή με τις τιμές που σου αξίζουν και αφήνεις σαν κληρονομιά το πρότυπο του πολιτικού, το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα, φεύγεις σαν ένας ενάρετος Χριστιανός με την καθολική αναγνώριση του συνόλου του Ελληνισμού» ανέφερε.

«Έπραξες στο ακέραιο το καθήκον σου απέναντι στην πατρίδα, την πόλη που σε γέννησε, την αγαπημένη σου οικογένεια, που από σήμερα θα είναι και οικογένεια όλων μας», είπε ο Πρόεδρος.
ΚΥΠΕ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top