Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Απολύτως κατανοητούς χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της Μόσχας στο θέμα της Κριμαίας ο πρώην γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ. Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο βετεράνος πολιτικός θεωρεί λογική την προσέγγιση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις αντιδράσεις της Δύσης στο θέμα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.



Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. βάζοντας στο στόχαστρο ρώσους πολιτικούς και επιχειρηματίες, τονίζει πως πρόκειται για «ηλίθια ιδέα». «Τα περιοριστικά μέτρα είναι συμβολικού χαρακτήρα, όμως εάν ληφθούν πιο σοβαρές οικονομικές κυρώσεις, θα πληγεί και η ίδια η Δύση, αντίστοιχα με τη Ρωσία» προειδοποιεί ο Σμιτ.

Λανθασμένη η απόφαση «απομόνωση» της Ρωσίας από το G7
«Η άρνηση των δυτικών χωρών να συνεργαστούν με τη Μόσχα στο πλαίσιο του G8 είναι μια λανθασμένη απόφαση. Θα ήταν ιδανικό να συνεργαστούν μαζί στην παρούσα φάση. Και πιο εποικοδομητικό για την προώθηση της ειρήνης από ότι οι απειλές για πιο σκληρές κυρώσεις» εξηγεί στο άρθρο του ο πρώην καγκελάριος, καταλήγοντας, πως ούτως ή άλλως το G8 δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το G20 του οποίου μέλος παραμένει η Ρωσία.

«Η Ουκρανία έχει αναστατώσει τη Δύση»
Σύμφωνα με τον Χέλμουτ Σμιτ, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη γιατί προκάλεσε σύγχυση και τρομερή αναστάτωση στην Δύση, οδηγώντας την σε επικίνδυνα μονοπάτια προπαγάνδας. Ο πρώην καγκελάριος δεν προβαίνει σε υποθέσεις για την δυνατότητα ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, σημειώνει όμως πως η Δύση «καλό θα ήταν να μην τρροφοδοτεί τις ορέξεις της Ρωσίας».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Χέλμουτ Σμιτ, εκτός από καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας την περίοδο 1974-1982 (με το SPD, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών), χρημάτισε επίσης και υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Αμυνας.
Η Ρωσία Τώρα

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top