Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Φαίνεται ότι ο κύβος έχει ριφθεί. Οι κινούντες τα νήματα μαριονετών στην Ουάσιγκτων είναι πρόδηλα αποφασισμένοι να εξαναγκάσουν τη Ρωσία να «εισβάλει» στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία για την προστασία των υπηκόων της. Πρέπει με κάθε θυσία (Ουκρανών) να δώσουν σάρκα και υπόσταση στο φόβητρο του «αδιόρθωτου Ρώσου εισβολέα», που υψώνουν συντονισμένα τα φερέφωνα ψυχροπολεμικής προπαγάνδας στον «ελεύθερο κόσμο»...
Ετσι και η τετραμερής διάσκεψη της Γενεύης, την Μεγάλη Πέμπτη, και η συμφωνία στην οποία κατέληξε για την «αποκλιμάκωση της κρίσεως» στην Ουκρανία, αποδείχθηκε φάρσα. Χρησιμοποιήθηκε τελικά σαν μια ακόμη επιχείρηση στον ψυχολογικό πόλεμο που μαίνεται κατά της Ρωσίας

Γενικά η κατασκευή μιας «εξωτερικής εχθρικής απειλής» είναι αναγκαία, σε ολιγαρχικά καθεστώτα που αντιμετωπίζουν δεινή εσωτερική οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, ως μέσον χειραγώγησης και ελέγχου των λαϊκών συναισθημάτων και αντιδράσεων.

Στην κορύφωση της Συριακής κρίσης, δημοσκοπικές έρευνες και πλήμμυρα μηνυμάτων προς βουλευτές και γερουσιαστές, είχαν αναδείξει μιάν αμερικανική κοινή γνώμη εχθρική προς νέες πολεμικές περιπέτειες. Απέδειξαν ότι το συλλογικό τραύμα από τους κάθετα καταρρεύσαντες ατσάλινους πύργους της Νέας Υόρκης έχει πάψει να αποδίδει... Και ότι το φόβητρο της Αλ Κάϊντα έχει παραφθαρεί, από τη συστράτευση της σε συμμαχικές επιχειρήσεις στην Λιβύη και τη Συρία.
Επιπλέον, η Ρωσία του «σταλινικού» Πούτιν προσφέρεται ως ιδανικό σκιάχτρο για την τιθάσευση σκιρτημάτων χειραφέτησης από την Ευρώπη του 4ου Ράϊχ και για την αποκατάσταση της στρατιωτικής πειθαρχίας στις τάξεις μιας πλαδαρής πλέον συμμαχίας του ΝΑΤΟ. ΄Αλλωστε ο Λόρδος Ισμέϊ, ο πρώτος Γ.Γ. της Συμμαχίας, το είχε ξεκαθαρίσει σε επίγραμμα: «Σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατήσει τους Ρώσους ΕΞΩ (από την Δ.Ευρώπη), τους Αμερικανούς ΜΕΣΑ και τους Γερμανούς ΚΑΤΩ.»

Ειδικώτερα για τούς νεοσυντηρητικούς «νεοκόν» και το εβραϊκό λόμπυ η εμπλοκή της Ρωσίας στο ουκρανικό ηφαίστειο, θα αφήσει, υπολογίζουν, ελεύθερο το πεδίο για ισοπέδωση -με βομβαρδισμούς- της Συρίας και του Ιράν.
΄Ετσι και η δεύτερη ρωσική αποπειρα προσφοράς στον Μπάρακ Ομπάμα μιας ευπρεπούς διεξόδου, από το ουκρανικό ναρκοπέδιο, με την τετραμερή διάσκεψη της Γενεύης, υπονομεύθηκε και χρησιμοποιήθηκε στις μεθοδεύσεις του ψυχολογικού πολέμου.
Η πρώτη διάσκεψη και συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου στο Κίεβο, όπου ο Γιανούκοβιτς συμφώνησε να περιορίσει τις εξουσίες του, να δώσει αμνηστεία στους συλληφθέντες και να αποσύρει την αστυνομία από την φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων, αξιοποιήθηκε πάραυτα για την κατάληψη της βουλής και των υπουργείων από τις ένοπλες ναζιστικές ομάδες κρούσεως των οργανώσεων Σβόμποντα και Δεξιός Τομέας, που, όπως τώρα αποκαλύπτεται, είχαν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.

Ούτε η βάναυση ανατροπή αυτής της συμφωνίας, ούτε η ναζιστική τρομοκρατία που εξαπολύθηκε, με την «ον κάμερα» κακοποίηση βουλευτών και του υπουργού της Δικαιοσύνης από τους ξυρισμένους «μπράβους» του Σβόμποντα και του Δεξιού Τομέα, ούτε η πραξικοπηματική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό που χαιρετούσε τους οπαδούς του ναζιστικά και κυβέρνηση με ναζιστές υπουργούς στα νευραλγικά υπουργεία, ήταν ραπίσματα ικανά να ερεθίσουν το αίσθημα αυτοσεβασμού των δυτικών υπουργών των Εξωτερικών που είχαν συνυπογράψει τη συμφωνία στο Κίεβο. Δεν προκάλεσαν ούτε ψίθυρο έστω καταγγελίας ή διαμαρτυρίας από τουλάχιστον τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό του 4ου Ράϊχ κ. Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

Στη συγκρότηση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου εφαρμόσθηκαν πιστά οι τηλεφωνικές οδηγίες της Βοηθού ΥπΕξ των ΗΠΑ στον Αμερικανό Πρεσβευτή, οι οποίες είχαν ακουσθεί σε όλον τον κόσμο - εκτός ΗΠΑ και συμμάχων χωρών. Τα δημοκρατικά ΜΜΕ του «ελεύθερου κόσμου» περιορίσθηκαν στις γαργαλιστικές λέξεις σόκιν (“fuck the E.U.”) που χρησιμοποίησε η κ.Βικτώρια Νούλαντ. Αλλά αιδημόνως αποσιώπησαν την ουσία του τηλεφωνήματος, που τεκμηρίωνε την αμερικανική μητρότητα του καθεστώτος Γιατσενιούκ. Για την επώαση του οποίου οι ΗΠΑ είχαν δαπανήσει πέντε δισεκατομμύρια δολλάρια, όπως η κ.Νούλαντ επανέλαβε σε πρόσφατες δηλώσεις της στο CNN.

Η επιστροφή της Κριμαίας, με σχεδόν πάνδημο δημοψήφισμα, στούς κόλπους της Ρωσίας, από όπου αυθαίρετα την είχε αποσπάσει ο Ουκρανός Νικήτας Κρουτσώφ το 1954, επέσυρε καταιγισμό υβριστικών δηλώσεων, απειλών και μια πρώτη δόση δυτικών «κυρώσεων».
Αλλά η ρωσική ηγεσία επέμεινε πεισματικά στην επιδίωξη διπλωματικής λύσης και προσέτρεξε στην Γενεύη, καταπίνοντας την άρνησή της να συζητήσει με το καθεστώς του Κιέβου, θυσιάζοντας τους όρους που είχε θέσει (συμμετοχή εκπροσώπου και των ανατολικών επαρχιών και συζήτηση του αιτήματος συνομοσπονδίας) και παραβλέποντας κραυγαλέες ενδείξεις των προθέσεων της άλλης πλευράς.

Δυο μέρες πριν τη σύγκληση της διάσκεψης το μεν Σταίητ Ντηπάρτμεντ αναγκαζόταν να επιβεβαιώσει την μυστική επίσκεψη του Διευθυντή της CIA στο Κίεβο, το Σαββατοκύριακο, ο δε «Προεδρεύων» της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ανήγγελε την έναρξη «αντιτρομοκρατικής» στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των εξεγερμένων στις Νοτιοανατολικές επαρχίες, Ρώσων, ρωσοφώνων και ρωσσόφιλων πολιτών. Τα δυο γεγονότα συνδυάζονταν εύγλωττα σε μια είδηση του δελτίου της Ντώϋτσε Βέλλε- αισθητά αντικειμενικώτερης από το BBC και το γαλλικό TV5 (εκτός του μεσονύκτιου Ελβετικού δελτίου του).

Η συμφωνία των τεσσάρων ΥπΕξ ( Τζων Κέρρυ, Κάθριν ΄Αστον της Ε.Ε., Σεργκέϊ Λαβρώφ και του Αντρέϊ Ντεσχίτσα του Κιέβου) ανέφερε ότι «όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν να απόσχουν από κάθε μορφής βία, εκφοβισμό ή προκλητική ενέργεια». Ο Ντεσχίτσα εδήλωσε ότι συμφώνησε σε «κοινές προσπάθειες» με τη Ρωσία για «την έναρξη της αποκλιμάκωσης στην ανατολική Ουκρανία». Ο Κέρρυ διαβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες να εξασφαλίσουν «περιεκτική και διαφανή συνταγματική αναθεώρηση», «με συμμετοχή όλων των επαρχιών σε αυτό το έργο» Η ισχύς αυτής της συμφωνίας δεν κράτησε ολόκληρο εικοσιτετράωρο.

Με την επιστροφή του στο Κίεβο, ο Ντεσχίτσα εδήλωσε ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να επηρεάσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις ανατολικές επαρχίες». Οι Τζών Κέρρυ και Μπάρακ Ομπάμα απηύθυναν προειδοποιήσεις στη Μόσχα για νέες κυρώσεις και το φερέφωνο των «νεοκόν» στον Λευκό Οίκο, η Σύμβουλος Ασφαλείας Σούζαν Ράϊς, επανέλαβε την αστυνομική προειδοποίηση στη Ρωσία για τις συνέπειες, «εάν δεν α π ο σ υ ρ θ ε ί» από την ανατολικήν Ουκρανία...
Παράλληλα μια «είδηση», που γύριζε τον κόσμο στο διαδίκτυο, μεταδόθηκε από ισραηλινό πρακτορείο, δημοσιεύθηκε στην “USA Today” και προκάλεσε επίσημα σχόλια στην Ουάσιγκτων, ήρθε να φωτίσει μια περίεργη φράση του ανακοινωθέντος της Γενεύης, την οποία ιδιαίτερα υπογράμμισε ο Τζων Κέρρυ στις δηλώσεις του: «Οι συμμετασχόντες στην συνάντηση καταδίκασαν σθεναρά και απέρριψαν κάθε μορφή εξτρεμισμού, ρατσισμού και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων αντισημιτισμού».

Εκδηλώσεις αντισημιτισμού, με απειλές, υβριστικά συνθήματα γραφίτι και βόμβες μολότωφ σε συναγωγές είχαν εκδηλωθεί στη Δυτική Ουκρανία, την πρό του πραξικοπήματος περίοδο των επισκέψεων του γερουσιαστή Μακέην, της κ. Βικτώριας Νούλαντ (με μεγάλες σακούλες μακντόλαντς για την εμψύχωση των διαδηλωτών) και άλλων διασήμων δυτικών «φαν». Και είχαν προκαλέσει τότε την σύσταση του Ραβίνου του Κιέβου στους ομοθρήσκους του να εγκαταλείψουν την πρωτεύσα και εί δυνατόν και την χώρα ενώπιον του κινδύνου.
Δεν ήταν όμως αυτές που υπονοούσε ο κ.Κέρρυ. Ο Αμερικανός ΥπΕξ είχε προφανώς κατά νούν τήν «είδηση» που έκανε τον γύρο του κόσμου, -παρά την καταγγελία της προβοκάτσιας από εβραϊκή οργάνωση-ότι μασκοφόροι εκπρόσωποι των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ μοίρασαν σε συναγωγή προκήρυξη, με την υπογραφή του προέδρου της προσωρινής φιλορωσσικής κυβέρνησης, που καλούσε τούς εβραίους να απογραφούν, δηλώνοντας και τα στοιχεία της περιουσίας τους.

Ο υποδιευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Στήριξης των Εβραίων, υπεύθυνος για την Ρωσία,την Ουκρανία και τις Βαλτικές χώρες, κατήγγειλε, μετά από έρευνα, την πλαστότητα της προκήρυξης. Αλλά η δήλωσή του δεν σταμάτησε την κυκλοφορία της «είδησης» και τους υπαινιγμούς στις δηλώσεις αξιωματούχων, σε ένα ψυχολογικό πόλεμο χωρίς δισταγμό να εμφανίσει τον Ρώσσο πρόεδρο οργανωτή πογκρόμ και νύχτας κρυστάλλων. Η κ. Χίλαρυ Κλίντον σε ομοφωνία με την κ. Γιούλια Τιμοσένκο δεν διστάζουν άλλωστε προ του χαρακτηρισμού «Χίτλερ» για τον Ρώσο ηγέτη.
Προχθές το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την «αρχική αποστολή και ανάπτυξη χερσαίας δύναμης 600 ανδρών στην Ανατολικήν Ευρώπη» Η δύναμη θα κατανεμηθεί στις χώρες Πολωνία, Λιθουανία, Λεττονία και Εσθονία προκειμένου να τις καθησυχάσει ενώπιον «της ρωσσικής επιδρομής», κατά τον χαρακτηρισμό του Πενταγώνου. Τυτόχρονα ο προεδρεύων του καθεστώτος του Κιέβου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ διέτασσε τα ουκρανικά σρατεύματα να εξαπολύσουν γενικήν επίθεση προκειμένου να...απελευθερώσουν τις ανατολικές επαρχίες από το ζυγό των τρομοκρατών.
Την συνέχεια αυτού του παρανοϊκού σεναρίου δεν πρόκειται να δούμε σε αναμεταδόσεις ανταποκρίσεων του CNN, του BBC, ή έστω της Deutche Welle.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top