Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τουρκική φάλαγγα 12 αρμάτων μάχης εισέβαλε στη Συρία

Αργά το απόγευμα πέρασε ο τουρκικός στρατός στη Συρία

Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση εντός της Συρίας, όπως επιβεβαίωσε, έμμεσα, ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, με πρόσχημα την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν χαν, ο οποίος βρίσκεται σε βάθος, 25 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αποστολή «βοήθειας» στον τάφο του Σουλεϊμάν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν απέναντι στους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL) και ενισχύθηκαν με εφοδιοπομπή που εισήλθε στο συριακό έδαφος. Αποστολή της εφοδιοπομπής είναι να μεταφέρει βοήθεια για τις δυνάμεις που προστατεύουν τον τάφο του Σουλεϊμάν.

«Οι φίλοι μας που είναι υπεύθυνοι εκεί συνεχίζουν την προσπάθειά τους», είπε ο Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα οι τουρκικές δυνάμεις μάχονται εκεί και αναμένουν ενισχύσεις. Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσε η πληροφορία ότι μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ένας ουλαμός αρμάτων και δύο μηχανοκίνητοι τουρκικοί λόχοι, με τα οργανικά τους ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ.
Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις σε βάθος τουλάχιστον 25 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Θεωρητικά, οι Τούρκοι, βρίσκονται απέναντι από τους αντάρτες, για να τους αποτρέψουν. Στην πραγματικότηταουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις επιδιώξεις της Άγκυρας, με δεδομένα τα όσα προηγήθηκαν.
Ο τάφος υπήρξε εξ αρχής το πρόσχημα για την Τουρκία για να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία και αυτό πράττει, αρχικά επιφυλακτικά και σε μικρή κλίμακα, αναμένοντας τις αντιδράσεις. Αν αυτές είναι χλιαρές τότε πιθανώς να γίνουμε μάρτυρες σοβαρότερων εξελίξεων.

Πηγή 
  

Αργά το απόγευμα πέρασε ο τουρκικός στρατός στη Συρία
Φωτό από το δημοσίευμα

Şanlıurfa.
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η είσοδος των τουρκικών  ενόπλων δυνάμεων, στο έδαφος της Συρίας,  έγινε από τη συνοριακή διέλευση της επαρχία Gaziantep -  Karkamış (την αρχαία πόλη) .

Η διέλευση έγινε κατόπιν συνεννοήσεως  με την οργάνωση της Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων της περιοχής- YPG και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προκειμένου να φθάσουν στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι η κοντινή πόλη Jerabulus (Cerablus), που είναι σε μικρή απόσταση, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ισλαμικής ομάδας της Αλ Κάιντα, «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», η οποία και έχει απειλήσει την καταστροφή του τουρκικού μνημείου.

Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο μόνος σκοπός των τουρκικών στρατευμάτων είναι η προστασία του τάφου, που θεωρείται τουρκικό έδαφος.

Επιπρόσθετα ο διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, Hulusi Akar,  δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα περιοριστούν στην περιοχή του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ, αναφέρει το τοπικό δημοσίευμα της Σανλιούρφα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τουρκική φάλαγγα 12 αρμάτων μάχης εισέβαλε στη Συρία

Με πρόφαση την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ

(Suriye Arşiv)


Απρίλιος 23, 2014.

Έχει άρματα μάχης και δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα που ανήκουν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισβάλει στη Συρία για να αναπτυχθούν στην τουρκική βάση, του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ, στην περιοχή του Χαλεπίου.

Εκατοντάδες στρατιώτες, όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη βάση, που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα μακριά από περιοχή που ελέγχεται από την ομάδα «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επιβεβαίωσε το γεγονός και ανέφερε ότι οι ενισχύσεις έχουν σταλεί για να φρουρούν τη βάση, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν απάντηση σε απειλές που της ισλαμικής ομάδας της Συρίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αυτοκινητοπομπή είχε σταλεί για να παραδώσει προμήθειες προς τη βάση.

Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, που είναι ο χώρος ανάπαυσης του παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με τις συμφωνίες και η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι θα υπερασπισθεί το έδαφός του, αν δεχθεί επίθεση, σημειώνει το DunyaBulteni.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top