Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο συμπρόεδρος του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) θα είναι υποψήφιος στις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα τον Αύγουστο. 

Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του αρχικά στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι Haberturk TV και στη συνέχεια έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι θα επιθυμούσε να είναι “ο υποψήφιος όλων των καταπιεσμένων και παραμελημένων ομάδων της Τουρκίας”.

Οι Κούρδοι αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας. Το HDP είναι “αδελφό” κόμμα με το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που κυριαρχεί στις κουρδικές περιοχές, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους για να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές σε περιοχές της δυτικής Τουρκίας όπου οι Κούρδοι αποτελούν μειονότητα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικό Κίνημα (MHP), σε μια προσπάθεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον Ερντογάν ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τον ίδιο υποψήφιο, τον Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

“Ο κύριος Ιχσάνογλου επισκέφθηκε σήμερα το HDP και ζήτησε την υποστήριξή μας για τον δεύτερο γύρο” των εκλογών, ανέφερε ο Ντεμίρτας. “Παρομοίως, του είπαμε ότι αναμένουμε τη δική του υποστήριξη στον υποψήφιό μας εάν περάσει στον δεύτερο γύρο”, πρόσθεσε.

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο τις προεδρικές εκλογές, με ποσοστό γύρω στο 55-56%. Και οι δύο δημοσκοπήσεις έδωσαν στον Ντεμίρτας ποσοστό μικρότερο του 10%.

ΠΗΓΗ: REUTERS, APE-MPA
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: http://mignatiou.com/2014/06/proanangelloun-ipopsifiotita-erntogan-gia-tin-proedria-ntavoutoglou-prothipourgos/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top