Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μόνο να απλώσει χέρι στο φυσικό αέριο, ενδιαφέρει τον Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος επιμένει στις λεγόμενες πραγματικότητες, και παραπέμπει σε προτάσεις για την ενέργεια που κατέθεσε στον Δημήτρη Χριστόφια. Οι διαπραγματευτές συναντώνται εκ νέου αύριο, υπό το φως της κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας.
Του Κυριάκου Πομηλορίδη



Θετικά αξιολογεί την κοινή θέση των 28 για την Τουρκία ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Με γραπτή ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος προδρόμου σημειώνει τόσο τις σαφείς αναφορές στις «κυπρογενείς» υποχρεώσεις της Τουρκίας, και στην ανάγκη έμπρακτης συμβολή της Τουρκίας, για επιτυχία των υπό εξέλιξη συνομιλιών για το Κυπριακό, όσο και την κατ εξακολούθηση άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί:

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας πρέπει να συνεχίσει να αξιοποιεί τα σημαντικά ερείσματα που δίνουν στη χώρα μας οι σαφείς υποδείξεις των “28” προς την Τουρκία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ούτως ώστε και η ίδια η ευρωπαϊκή πίεση προς την τουρκική πλευρά να καταστεί πιο αποτελεσματική.»

Στην ανάγκη αξιοποίησης των πολλών θετικών στοιχείων της έκθεσης για την Τουρκία, στάθηκε και ο Επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής, καθώς όπως σημειώνει, θα μπορούσαν αν δεν υπήρχε η τουρκική αδιαλλαξία , να κάνουν τη διαφορά:

«Με αυτά τα δεδομένα επιβάλλεται η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβληματιστεί αφού εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια η πολιτική που ακολουθεί αναφορικά με τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας αποδεικνύεται αναποτελεσματική.»

Από τουρκικής πλευράς, ο αρχιδιαπραγματευτής της Άγκυρας Μελβούτ Τσαβούσογλου, έμεινε και πάλι στις δηλώσεις. Αν και παραδέχθηκε ότι η χώρα του θα π ρέπει να στηρίξει περισσότερο από όλους την διαδικασία λύσης στο Κυπριακό ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποκάλεσε και πάλι προκλητικά την Κυπριακή Δημοκρατίας, Νότια Κύπρο. Κατ άλλα επέμεινε πως η Τουρκία είναι σε θέση να ανοίξει το κεφάλαιο 23 (για την δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα ) αν βεβαίως αρθεί το πολιτικό εμπόδιο που έθεσε η Λευκωσία.

Και όλα αυτά ενώ οι κύριοι Μαυρογιάννης και Οζερσάι θα επιχειρήσουν αύριο να ορίσουν νέα ημερομηνία για την ανακληθείσα συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου.

Παράλληλα οι δύο διαπραγματευτές αναμένεται να συνεχίσουν την συζήτηση στα ζητήματα της Οικονομίας, της ΕΕ και της ιθαγένειας.

Για την Κυπριακή πλευρά πλευρά ωστόσο το ζητούμενο παραμένει η κατάθεση προτάσεων και από την τουρκική πλευρά στο εδαφικό, την ασφάλεια και το ζήτημα των εποίκων. Αντί αυτού ο κος Έρογλου θα επιδιώξει όπως, δήλωσε το πρωί στα κατεχόμενα να βάλει στην ατζέντα και το ενεργειακό, το οποίο όπως ισχυρίστηκε θα πρέπει να συζητηθεί στη βάση των «πραγματικοτήτων», κατά την έκφραση του.
Πηγή: ΑΝΤ1

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top