Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ξεπέρασε τους 1.000 ο αριθμός των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν χάσει τη ζωή τους από την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς που συνεχίζεται για 19η ημέρα.
Ο υπουργός Υγείας στην περιοχή Ασράφ Αλ Γκίντρα δήλωσε πως κατά τη 12ωρη εκεχειρία που είναι σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου οι διασώστες ανέσυραν από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κτηρίων περισσότερα από 100 σωρούς.


Σημειώνεται ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα των συγκρούσεων είναι άμαχοι πολίτες.
Νωρίτερα οι υπουργοί Εξωτερικών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έκαναν έκκληση για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στην οποία συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς και η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Έπειτα και από τη σύνοδο, σύμφωνα με το Reuters, ισραηλινός αξιωματούχους που δεν κατονομάζεται δήλωσε πως το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης της εκεχειρίας.
Όπως σημείωσε, το Ισραήλ δεν έχει κανένα λόγο να αποτρέψει τους πολίτες της Γάζας να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε προμήθειες, με την προϋπόθεση όμως, όπως είπε, ο ισραηλινός στρατός να μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις καταστροφής των τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς για να επιτίθεται στο έδαφος του Ισραήλ.

«Ο πόλεμος που διεξάγουμε δεν είναι ενάντια στον λαό της Γάζας» είπε ο αξιωματούχος.
«Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ», δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της Ε.Ε.

«'Όλοι μας θέλουμε, το συντομότερο δυνατόν, μία εκεχειρία διαρκείας κατόπιν διαπραγμάτευσης, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες των Ισραηλινών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και των Παλαιστινίων σε ό,τι αφορά την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη (της Γάζας) και την πρόσβαση στο έδαφος της Γάζας», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/07/1000.html#.U9SKwfnUwwE

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top