Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Αθήνα, διοργανώνει, στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μια μεγάλη συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να λειτουργήσει και φέτος το σχολείο, στην Κόμπανι, στη Βόρεια Συρία.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Γιώτα Νέγκα, Διονύσης Τσακνής, Διονύσης Καλαφάτης, Perseus Dream. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO

Σε ένα «πάντρεμα των τεχνών», στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00, μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης συναυλίας.
Ο«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ», αποτελείται από επιστήμονες και καλλιτέχνες και ιδρύθηκε με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών της Συρίας που επλήγησαν από τον πόλεμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef 3 εκατ. παιδιά υποφέρουν. Άλλα είναι ανάπηρα άλλα ορφανά, χωρίς καμιά δυνατότητα μόρφωσης και με σημαντικές δυσκολίες ακόμη και για την επιβίωσή τους.
Η προπώληση των εισητηρίων έχει 8€ και η πώληση 10€
Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνει από το δίκτυο viva.gr και τους μεταπωλητές τους (11876, public.gr, Παπασωτηρίου -Books and more, Seven spots, Ιανός, Reload)

Ενημερωτικό Σημείωμα
Ο "Σύνδεσμος Επιστημόνων και Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Συρίας" ιδρύθηκε με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών που διαμένουν στην πόλη Κόμπανε (Kobane), μια πόλη με κυρίως Κουρδικό πληθυσμό. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου που μαστίζει τη Συρία, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών εκεί να είναι ιδιαίτερα άσχημες. Πολλά από αυτά είναι ανάπηρα, κάποια άλλα είναιορφανά, τα περισσότερα δεν έχουν τη δυνατότητα μόρφωσης και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες ακόμη και για την ίδια τους την επιβίωση. Ειδικά, δε, η περιοχή του Kobane, εδώ και ένα χρόνο βάλλεται συνεχώς από τους Ισλαμιστές του ISIS, με τραγικά αποτελέσματα στο επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της –και ειδικά των παιδιών.

Για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, δημιουργήσαμε εκεί στο Κόμπανε, με τις δικές μας δυνάμεις και με την οικονομική συνδρομή των μελών του Συνδέσμου μας, το Ελληνοκουρδικό Σπίτι. Πρόκειται για ένα σχολείο, στο οποίο, αυτή τη στιγμή, φοιτούν περίπου εκατό παιδιά, κουρδικής καταγωγής, ηλικίας από έξι έως δεκατεσσάρων ετών. Προσπαθούμε, μέσω αυτού του σχολείου, να δώσουμε στα παιδιά της μαστιζόμενης από τον πόλεμο περιοχής πρόσβαση στη στοιχειώδη εκπαίδευση, καταβάλλοντας προσπάθειες να εμπλουτίζουμε συνεχώς το περιεχόμενο των σπουδών. 

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας και με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το Ελληνοκουρδικό Σπίτι,διοργανώνουμε μια συναυλία, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, στην Τεχνόπολη, στις 10 Σεπτεμβρίου. Σας αποστέλλουμε το σύνδεσμο και την αφίσα της εκδήλωσής και θα παρακαλούσαμε για τη βοήθειά σας στην προώθησή της.
Περισσότερες πληροφορίες και εισητήρια στις ιστοσελίδες 

https://www.facebook.com/events/404124959728624/?ref=22

http://www.viva.gr/tickets/music/synavlia-gia-ta-paidia-tis-kompani/

Πρόσωπο και Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Ιμπραήμ Μουσλίμ, Ιατρός καρδιολόγος
Τηλ. 210 5555517, 6932722521



___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top