Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μπρατισλάβα

 
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Βαρσοβία, Πολωνία
Η Πολωνία αρνήθηκε την Παρασκευή να δώσει άδεια να εισέλθει στον εναέριο χώρο της το αεροπλάνο που μετέφερε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του από τη Σλοβακία. 

Μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους είπε στο πρακτορείο ότι οι πιλότοι έλαβαν μήνυμα ότι η Βαρσοβία δεν επιτρέπει στην πτήση να χρησιμοποιήσει τον πολωνικό εναέριο χώρο της.

Εκπρόσωπος της πολωνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας είπε ότι αυτό έγινε επειδή το αεροπλάνο άλλαξε τον χαρακτηρισμό του από πολιτικό σε στρατιωτικό.

«Φυσικά θα δώσουμε άδεια (να περάσει από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας) η πτήση επιστροφής, όταν το αεροπλάνο αλλάξει το σχέδιο πτήσης του σε μη στρατιωτικό» είπε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Πάβελ Παλούς.

Είπε ότι το αεροσκάφος είχε λάβει άδεια να περάσει πάνω από την Πολωνία ως πολιτική πτήση. 

Μετά την άρνηση της Πολωνίας -αλλά και της Ουκρανίας σύμφωνα με πληροφορίες- το αεροπλάνο που μετέφερε τον Σόιγκου επέστρεψε στην Μπρατισλάβα. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος ανεφοδιάζεται και θα απογειωθεί σύντομα από τη Μπρατισλάβα.

Ο αναπληρωτής ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τίτοφ, είπε -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax- ότι η άρνηση της Πολωνίας να επιτρέψει στο αεροσκάφος να χρησιμοποιήσει τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτελεί «ωμή παραβίαση των κανόνων και της ηθικής της διακρατικής συμπεριφοράς».

Η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που επικρίνει τη Ρωσία για τον ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία.

Newsroom ΔΟΛ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top