Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησε δημοσκόπηση με το ερώτημα: «υποστηρίζετε το Ισλαμικό Κράτος»; 
Οι δημοσκοπήσεις έγιναν από δύο κέντρα. 
 Το πρώτο είναι το ICM Research που απευθύνθηκε σε Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς με το ερώτημα εάν έχουν συγκεκριμένη θετική ή αρνητική άποψη για το «Ισλαμικό Κράτος».
Η δεύτερη δημοσκόπηση έγινε από  το Παλαιστινιακό Κέντρο για τη Δημόσια Γνώμη, που ζήτησε από τους κατοίκους της Γάζας να δηλώσουν εάν υποστηρίζουν ή αντιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος.
Το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικά εκπληκτικό, ιδιαίτερα στη Γαλλία.
 Το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι υποστηρίζει το «Ισλαμικό Κράτος». 
 Το δημοσίευμα από το Vox
Είναι ένας φοβερός αριθμός, ο οποίος γίνεται απειλητικός γιατί δημογραφικά αναλογεί στους νεότερους πολίτες της Γαλλίας- σύμφωνα με την ηλικιακή ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το Russia Today.
Αυτό είναι ανησυχητικό εν μέρει, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών στις μουσουλμανικές κοινότητες της Ευρώπης. Και δεν είναι ότι εκφράζουν μόνο την υποστήριξή τους προς το Ισλαμικό Κράτος, αλλά ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ να ενταχθούν στις τάξεις του.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ακροδεξιά πολιτική έχει άνοδο στην Ευρώπη, η οποία δείχνει μια τάση να αγκαλιάσει τον εξτρεμισμό. Αλλά το ειρωνικό είναι ότι η ακροδεξιά ισλαμοφοβία που αυξήθηκε στην Ευρώπη έδωσε μια μεγάλη υποστήριξη προς τους ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο εξτρεμισμός συχνά είναι αντιδραστικός και ιδεολογικά αντιφατικός.
Στη Γάζα
Το 85% των ερωτηθέντων στη Γάζα δήλωσε ότι αντιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ μόλις 13% το υποστηρίζει, λιγότερο ποσοστό από τη Γαλλία.
Είναι εντυπωσιακό, σημειώνει το δημοσίευμα, που οι κάτοικοι της Γάζας φέρεται να  επηρεάζονται από τη Χαμάς,  εκδήλωσαν την αντίθεσή τους προς το Ισλαμικό Κράτος, από ό, τι οι Δυτικοευρωπαίοι...
 --
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top