Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το Κίεβο ξεσήκωσε πρωτοφανή επικοινωνιακό θόρυβο, επειδή πέρασαν κατά λάθος, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ρώσοι αλεξιπτωτιστές τα ουκρανικά σύνορα και συνελήφθησαν. Ωστόσο, για εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες, που πέρασαν τα ρωσικά σύνορα και συνελήφθησαν, η Μόσχα ουδέποτε έκανε τέτοιο θόρυβο.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανέφερε ότι ο κυβερνητικός στρατός συνέλαβε δέκα ρώσους αλεξιπτωτιστές που πέρασαν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και βρέθηκαν εντός της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χτες, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, για την συνάντηση κορυφής με στόχο την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση, δήλωσε ότι αναμένει την αναλυτική έκθεση του υπουργείου Αμύνης για το τι πραγματικά έχει συμβεί.
Οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές που συνελήφθησαν από την SBU διήλθαν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα «τυχαία», ανέφερε στο πρακτορείο Interfax πηγή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες πράγματι περιπολούσαν στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και τα πέρασαν, πιθανότητα κατά λάθος, σε σημείο που δεν υπήρχαν οι σχετικές επιγραφές-ενδείξεις. Απ’ όσο έχει γίνει γνωστό, δεν πρόβαλλαν αντίσταση στις ουκρανικές δυνάμεις. Ο Πούτιν, σε ερώτηση που του ετέθη, απάντησε ότι δεν έχει λάβει ακόμα την αναλυτική έκθεση του υπουργείου Άμυνας, και τα συμπεράσματα, σχετικά με το περιστατικό. «Εξ όσων γνωρίζω, περιπολούσαν στα σύνορα και είναι πιθανόν να βρέθηκαν σε ουκρανικό έδαφος», είπε, προσθέτοντας ότι και εντός της Ρωσίας έχουν βρεθεί ουκρανοί στρατιωτικοί. «Οχι πέντε-δέκα άτομα, αλλά δεκάδες, την τελευταία φορά ήταν 450», τόνισε χαρακτηριστικά. Προβλήματα δεν προέκυψαν ποτέ, σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ουκρανική πλευρά».
Είχαν μαζί τα προσωπικά τους έγγραφα
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η SBU, οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές μεταφέρθηκαν πριν από μια εβδομάδα, από το μέρος όπου στρατοπεδεύει μόνιμα το σύνταγμά τους, στο Ροστόβ στον Ντον. Οι συλληφθέντες φορούσαν στρατιωτική στολή καμουφλάζ ρωσικού τύπου, αλλά χωρίς διακριτικά, ενώ τα διακριτικά των οχημάτων τους είχαν καλυφθεί με μπογιά. «Κοντά στον οικισμό Ζερκάλνι της περιοχής Αμβρόσιεβσκι της περιφέρειας Ντονέτσκ -αναφέρεται στην ανακοίνωση της SBU- μια κοινή επιχειρησιακή ομάδα των ΕΔ της Ουκρανίας της SBU συνέλαβε 10 στρατιώτες του 331ου συντάγματος της 98ης μεραρχίας της Σβιρ, των αερομεταφερόμενων δυνάμεων του ρωσικού στρατού (στρατιωτική μονάδα αρ. 71211). Συνελήφθησαν με τα προσωπικά τους έγγραφα και όπλα».
Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, η μονάδα στην οποία ανήκουν οι δέκα άντρες, αποτελείται από περίπου 400 άνδρες, μοίρα πυροβολικού, αναγνωριστικό λόχο και τμήματα υποστήριξης. Διαθέτει 30 οχήματα μεταφοράς, 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα Nona και άλλα μεταφορικά μέσα.
Οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατά την ανάκρισή τους δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι βρίσκονταν σε ουκρανικό έδαφος. Σύμφωνα με τις «καταθέσεις» τους, η διοίκησή τους είχε ανακοινώσει την έναρξη τακτικής άσκησης, και τη νύχτα προς 24 Αυγούστου η μονάδα τέθηκε σε συναγερμό. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι ουκρανοί στρατιωτικοί, σε συνθήκες σιγής ασυρμάτου εστάλησαν να περάσουν τα σύνορα και να προωθηθούν στην ουκρανική πόλη Ιλοβάισκ. «Δεν πηγαίναμε από τους δρόμους, αλλά από τα χωράφια, και δεν γνωρίζω καν σε ποιο σημείο περάσαμε τα σύνορα», αναφέρει σε βίντεο ένα πρόσωπο, το οποίο αυτοαποκαλείται δεκανέας του 331ου συντάγματος της 98ης μεραρχίας αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας, ονόματι Ιβάν Μελτσακόφ. Στο βίντεο της ανάκρισης που προβλήθηκε, ο στρατιώτης υποστηρίζει ότι κατάλαβε πως βρίσκεται σε ουκρανικό έδαφος μόνο όταν η ομάδα τους άρχισε να βομβαρδίζεται.
Προπαγανδιστική εκμετάλλευση
Όπως ανέφερε στη RBTH ο συνταγματάρχης ε.α. και ανεξάρτητος αμυντικός αναλυτής, Βίκτορ Λιτόβκιν, «το πώς βρέθηκαν οι αλεξιπτωτιστές εκεί γίνεται απόλυτα σαφές από τις εικόνες της ανάκρισης. Οι ρώσοι στρατιωτικοί έχασαν το δρόμο ύστερα από πολύωρη πορεία, συνοδεύοντας τη βασική παράταξη. Η Μόσχα δεν έχει στείλει στρατιώτες της σε πολεμικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Όταν στρατιωτικές ομάδες βρίσκονται σε πορεία, διαθέτουν πάντα εμπροσθοφυλακή η οποία προπορεύεται, καθώς και προστασία στα πλευρά της. Φαίνεται ότι τα παιδιά αυτά βρίσκονταν αποκομμένα από τη βασική παράταξη και τη νύχτα, έχοντας χαθεί, πέρασαν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Εκεί δεν υπήρχαν οι αναγκαίες ενδείξεις, και κανένα αναγνωριστικό σημάδι που να προειδοποιεί ότι πρόκειται για σύνορα. Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο στο ότι οι στρατιώτες βρέθηκαν στην ουκρανική πλευρά».
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου στρατηγικών εκτιμήσεων, Αλεξάντρ Κονοβάλοφ, αναφέρει ότι η σύλληψη των ρώσων καταδρομέων σε ουκρανικό έδαφος είναι «δώρο» για το Κίεβο, το οποίο θα κάνει τα πάντα για να πείσει ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τις εχθροπραξίες στη Νοτιοανατολική Ουκρανία. «Οι ΗΠΑ και η ΕΕ μπορεί να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας –σημειώνει- ενώ η Ουκρανία θα ζητήσει όλο και πιο ενεργά βοήθεια στην οικοδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεών της και στον εφοδιασμό της με σύγχρονα όπλα. Θα έχει περισσότερα επιχειρήματα απέναντι στη Δύση, προκειμένου να την πείσει να το κάνει αυτό». Κατά τη γνώμη του, πάντως, η Δύση θα απόσχει προς το παρόν από κάτι τέτοιο.
Ο Κονοβάλοφ τόνισε επίσης, ότι, υπό το φως των επικείμενων συνομιλιών που αφορούν την Τελωνειακή Ένωση, το περιστατικό με τους αλεξιπτωτιστές αποτελεί ένα ατού στα χέρια του ουκρανού προέδρου, Ποροσένκο.
Σύγχρονη Ρωσία

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top