Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα απηύθυνε κάλεσμα στους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο να πλήξουν δυτικά κράτη και χώρες της Δύσης που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατήγγειλε ότι οι επιδρομές που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ αποτελούν «πόλεμο κατά του Ισλάμ».



«Αυτά τα κράτη έχουν πραγματοποιήσει μία φρικιαστική πράξη που πρόκειται να τα θέσει σε μία λίστα στόχων των τζιχαντιστών σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε.

«Δεν πρόκειται για πόλεμο κατά του Αλ-Νούσρα, αλλά για πόλεμο εναντίον του Ισλάμ» είπε.

Οι προειδοποιήσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Συρία έρχονται ενώ τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού συνεχίζονται.

Την Κυριακή καταστράφηκαν τρία διυλιστήρια πετρελαίου που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.


Ο συνασπισμός κατάστρεψε ήδη την Πέμπτη και την Παρασκευή τουλάχιστον 12 διυλιστήρια που ελέγχει η οργάνωση αυτή στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
«Το Ισλαμικό Κράτος διύλιζε με αυτοσχέδιο τρόπο πετρέλαιο και το πουλούσε σε τούρκους εμπόρους», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. «Με αυτό τον τρόπο ο συνασπισμός επιθυμεί να καταστρέψει την οικονομία του ΙΚ, νευραλγικό σημείο του πολέμου», πρόσθεσε.
Ειδικοί εκτιμούν ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν επτά πετρελαιοπηγές και δύο διυλιστήρια στο βόρειο Ιράκ και έξι από τις δέκα πετρελαιοπηγές της Συρίας, κυρίως στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Από την έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων έχει σταματήσει η άντληση πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι πραγματοποίησε βομβαρδισμούς κατά θέσεων τζιχαντιστών σε κουρδική περιοχή στη Συρία, προσθέτοντας ότι καταστράφηκαν δύο στρατιωτικά οχήματα. Τα πλήγματα αυτά ήρθαν μετά από αρκετές ημέρες αεροπορικών επιδρομών στη Ράκα.
Εν τω μεταξύ, το Ιράν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα επιτεθεί στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, εάν αυτοί πλησιάσουν κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Ο διοικητής του στρατού ξηράς του Ιράν δήλωσε: «Αν η τρομοκρατική οργάνωση Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) πλησιάσει στα σύνορά μας, θα επιτεθούμε εναντίον του στο ιρακινό έδαφος και δεν θα του επιστέψουμε να πλησιάσει τα σύνορα».
Το σιιτικό Ιράν, σύμμαχος της ιρακινής κυβέρνησης, επεσήμανε ότι επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του στη Βαγδάτη και τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών.
Η Τεχεράνη έχει στείλει στο Ιράκ όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους.
Παράλληλα, βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή της Αυστραλίας στον συνασπισμό.
Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, που επέστρεψε την Κυριακή από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους των αυστραλιανών πολεμικών αεροπλάνων που σταθμεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η εντολή θα δοθεί μετά την τυπική έγκριση της κυβερνητικής πρότασης από το υπουργικό συμβούλιο, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας και την ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top