Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τις θέσεις της σημερινής Ρωσίας για την αποφυγή επικίνδυνης τροπής των διεθνών αναταράξεων στη τρέχουσα περίοδο μετάβασης από την ισχύουσα «παγκόσμια τάξη» σε ρευστότητα, ανέπτυξε ο Πρόεδρος Πούτιν σε μια πολύ διαφωτιστική ομιλία του, ενώπιον 180 πολιτικών, δημοσιολόγων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, στην 11η σύνοδο των «Διεθνών Συνομιλιών Βαλντάϊ, στο Σόχι, στη 24 Οκτωβρίου.

Ο Ρώσος ηγέτης περιέγραψε το ιδεώδες της ειρηνικής διεθνούς συνεργασίας που υπηρέτησε η χώρα του από το 1990, την αδιαφορία και περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίσθηκαν οι
ρωσικές απόψεις από τη Δύση, την συνεχή διάβρωση του μεταπολεμικού διεθνούς συστήματος προστασίας της ειρήνης, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας των κρατών και επεσήμανε ότι χωρίς την αναστύλωση και τον εκσυγχρονισμό αυτών των θεσμών, σε μια νέα παγκόσμια τάξη, ο κόσμος θα κατρακυλήσει σε ανεξέλεγκτη ωμή βία.

Τα δυτικά συστημικά ΜΜΕ αντιπαρήλθαν αυτή την σημαντική ομιλία ηγέτη μεγάλης δύναμης, με φειδωλές περιλήψεις και περίσσευμα κακοπιστίας. Σοβαρές αναλύσεις και σχολιασμός από έγκυρους δημοσιολόγους προσφέρονται μόνο από τα μέσα «παράλληλης ενημέρωσης» της κοινωνίας των πολιτών. Μεταξύ αυτών, ο Αμερικανός καθηγητής Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς εδημοσίευσε στην προσωπική του Ιστοσελίδα ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του προέδρου Πούτιν, με εγκωμιαστικό εισαγωγικό σχόλιο, με τίτλο « Ο Βλαδίμηρος Πούτιν είναι ο ηγέτης του Κόσμου της Ηθικής».
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός γράφει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι το κείμενα αυτό αναδεικνύει τον πρόεδρο Πούτιν ως «ένα ανθρωπιστή πολιτικό ηγέτη, όμοιο του οποίου ο κόσμος δεν έχει δει κατά τη διάρκεια του βίου μου.»

Ο συντάκτης αυτού του κειμένου είναι πεπεισμένος για τη μέγιστη χρησιμότητα δημοσίευσης της ομιλίας ως εργαλείου ενημέρωσης όσων στον τόπο αυτό έχουν την υποχρέωση ή απλώς το ενδιαφέρον να είναι ενήμεροι για τον προσανατολισμό της πολιτικής μιας γειτονικής μεγάλης δύναμης. Αλλά το κείμενο της ομιλίας είναι μεγάλο (17 δακτυλογραφημένες σελίδες, 5.900 λέξεις στην αγγλική), δραστική περίληψη θα υποβίβαζε δραστικά την ενημερωτική σε βάθος αξία του και οι σύγχρονοι Ρωμιοί έχουν χάσει την υπομονή για το διάβασμα -και των μνημονίων ακόμη. Τι πρακτέον, επομένως;


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_460.html#.VFMlTvnUzTo

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top