Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων για θέματα ενέργειας θα είναι η τρέχουσα. Τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να εδραιώσουν οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα έχουν συνάντηση αύριο στη Λευκωσία.
Στη διάρκεια της συνάντησης θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα όσων έχουν συμφωνηθεί στην τριμερή σύνοδο κορυφής του Καϊρου.



Η συνεργασία θα επισημοποιηθεί με την υπογραφή μνημονίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε διμερές επίπεδο, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, θα συζητήσει με τον Αιγύπτιο ομόλογό του μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Ο κεντρικός ρόλος της Κύπρου στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου αναδείχθηκε στις εργασίας της πρόσφατης Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου, που διοργάνωσε στη Ρώμη η Ιταλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με θέμα «Δημιουργία Ευρωμεσογειακής Ενεργειακής Γέφυρας».

Από τη διάσκεψη διαφάνηκε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκεται και το σενάριο για αγωγό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Κύπρο αναμένεται, εξάλλου, εντός της εβδομάδας ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου, ο οποίος έχει διατελέσει και Υπουργός Ενέργειας.

Στην ατζέντα των επαφών του θα είναι και το θέμα των υδρογονανθράκων.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί και τη συμμετοχή του Λιβάνου στις ενεργειακές συμμαχίες στην περιοχή.
Σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top