Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο Σαμπρί Οκ-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚCΚ, ανέφερε πως την ώρα που παραμένουν οι λόγοι που επέφεραν την έναρξη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ούτε αφοπλισμός αλλά ούτε και απόσυρση και δήλωσε πως ¨η συζήτηση υπό αυτές τις συνθήκες για αφοπλισμό, αποτελεί ασέβεια στην βούληση των Κούρδων¨. Ο Οκ είπε πως η παρουσία και οι πρακτικές του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας στο Κουρδιστάν δεν είναι νόμιμες και ότι κινήσεις όπως συλλήψεις, προφυλακίσεις και έφοδοι σε σπίτια, δίνουν το δικαίωμα στους αντάρτες για αντίποινα.



Ο Οκ δήλωσε : Υπάρχει μια μεγάλη χειραγώγηση και προσπάθεια κατεύθυνσης. Υπάρχει προσπάθεια δημιουργίας αντίληψης. Αυτή είναι η στρατηγική του ΑΚΡ. Το κίνημα μας, ο λαός μας αλλά και ο λαός της Τουρκίας δεν είδε κάποιο πειστικό βήμα από το ΑΚΡ για την επίλυση του κουρδικού και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Ακόμη δεν επιτρέπουν την συνάντηση του ηγέτη Οτζαλάν με τους δικηγόρους του. Επί μακρόν τώρα ούτε με την επιτροπή δεν επιτρέπουν συναντήσεις. Αυτό είναι κάτι που πηγάζει από την αυθαίρετη και εργολαβική στάση του ΑΚΡ που δεν δέχεται την ύπαρξη του Κουρδικού λαού. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να λυθεί το κουρδικό ζήτημα αν δεν υπάρξει νομική και συνταγματική εγγύηση για την ύπαρξη και τα θεμελιώδη δικαιώματα του Κουρδικού λαού.

Ο Οκ λέει πως ¨Εάν είναι να λυθεί ένα θέμα, τότε είναι ανάγκη να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη του¨ και υπενθύμισε πως το τουρκικό κράτος και το ΑΚΡ δεν έχουν λογική αποδοχής του Κουρδικού λαού.
………..

Ο Οκ είπε : ¨Είναι ξεκάθαρο πως το ΑΚΡ ακολούθησε μια άκρως πολιτική και πονηρή κίνηση. Πάντοτε λέει πως θα κάνει κάποια βήματα, κάνει κάποια για επίδειξη αλλά όταν φτάνουμε στην ουσία δεν κάνουν κανένα βήμα. Ακολούθησαν μια στάση να κερδίζουν χρόνο και να αποσπάνε την προσοχή. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σήμερα αλλά είναι μια κατάσταση που παρουσιάζεται σε όλες τις συναντήσεις από το Όσλο κι εντεύθεν.
…………….

Δεν είναι σωστό να μιλά κανείς εξ ονόματος μας σχετικά με τα όπλα. Εμείς δεν ξέραμε κάτι τέτοιο. Ούτε είναι στην ατζέντα μας κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε καν ενήμεροι για τα περί έκκλησης για αφοπλισμό και ότι το ΠΚΚ θα κάνει αυτό ή το άλλο. Αυτά είναι θέματα που μπορούν να γίνουν μόνο με γνώση της ηγεσίας μας. Μάλιστα εμείς το έχουμε πει και παλιότερα : ¨Αυτού του είδους τα θέματα δεν μπορούν να συζητούνται αν δεν γίνει κάποιο σοβαρό βήμα για την επίλυση του Κουρδικού και αν δεν απελευθερωθεί ο ηγέτης ΑΠΟ και δεν το συζητήσει ο ίδιος προσωπικά με τους αντάρτες. Ο αντάρτης σε καμία περίπτωση δεν αφήνει το όπλο του.
…………..

Εάν υπάρχει κάποια δύναμη που πρέπει να αποσυρθεί από το Κουρδιστάν, αυτή είναι ο στρατός και η αστυνομία που αποτελούνε κατοχικές δυνάμεις. Και εκδημοκρατισμένη η Τουρκία, για όσο δεν λύνεται το κουρδικό θέμα, αυτή θα είναι πάλι η θέση του στρατού και της αστυνομίας στο Κουρδιστάν. Εάν είναι να γίνει κάτι αυτό δεν είναι ο αφοπλισμός μας αλλά πρέπει το τουρκικό κράτος και ο στρατός να σταματήσει τις επιχειρήσεις, τις επιθέσεις και τις συλλήψεις στο Κουρδιστάν. Πρέπει να σταματήσει την κατασκευή των φυλακίων, των φραγμάτων.
…………………
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 22/11/2014
tourkika nea

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top