Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΙΟÎ-ΙΣΜΕÎ-ΗΔρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
Ας το πάρουμε ανάποδα… τι θα αισθανόταν οι τούρκοι συνοριοφύλακες αν έβλεπαν τον Έλληνα πρωθυπουργό αιφνιδιαστικά στο …
τέλος της περιόδου στο ραμαζάνι να τους
επισκέπτεται με ένα κουτί κουραμπιέδες και σαραγλί; Στην Αινειάδα, ο Βιργίλιος βάζει τον Λαοκόοντα να λέει: Equo ne credite, Teucri / Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes, δηλαδή «Μην εμπιστεύεστε το άλογο, Τρώες. / Οτιδήποτε κι αν είναι, φοβάμαι τους Έλληνες ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα». Από αυτούς τους στίχους έχει γίνει διάσημη και παροιμιώδης η φράση «timeo Danaos et dona ferentes», και στα ελληνικά: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».http://el.wikipedia.org
Εμείς το παραφράζουμε και λέμε «Φοβού τους ¨ Τούρκους¨ και δώρα φέροντας» παραμονές εορτών και εκλογών…
Παραμονή Χριστουγέννων του σωτηρίου έτους 2014

¨ Ο κ. Νταβούντογλου, ευρισκόμενος από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αδριανούπολη, ταξίδεψε αιφνιδιαστικά μέχρι τις Καστανιές του Έβρου, για να ευχηθεί στους Έλληνες αξιωματικούς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι ειδοποίησε μόλις τριάντα λεπτά πριν την άφιξή του στο φυλάκιο.

Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

Μάλιστα όπως πληροφορούν ΜΜΕ η ολιγόλεπτη συνάντηση με τους δυο αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα (είχαν ανάψει και το τζάκι) και καλύφθηκε από τα πολυάριθμα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που τον ακολουθούσαν.¨ Πηγή defencenet.gr ΑΠΕ –ΜΠΕ, Capital.gr

Γίνονται ¨θαύματα¨ ή πέφτει χοντρό δούλεμα;
Μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα δώρα που έδωσε ο prime minister , μήπως έδωσε και το πρόγραμμα- μενού των από αέρος και θαλάσσης επόμενων τουρκικών παραβιάσεων, τουλάχιστον για να προγραμματιστούν και οι δικοί μας φρουροί επι των επάλξεων καλύτερα τέτοιες χρονιάρες μέρες;
Τελικά κ. Νταβούντογλου τιμή μας που μας επισκεφτήκατε επειδή μας προτιμήσατε καθότι γιορτάζουν και άλλα φυλάκια τέτοιες μέρες στην Τουρκοβουλγαρική και Τουρκοσυριακή μεθόριο όπου και εκεί υπάρχει Ορθόδοξο στοιχείο.
Η ΕΠΊΣΚΕΨΗ σας ήταν εξόχως τιμητική και συμβολική.
Η διπλοπροσωπία της διπλωματικής σας πολιτικής μας θυμίζει σκηνικό ψυχοπαθολογικής παράκρουσης .Και αυτό είναι το επικίνδυνο της υπόθεσης και μάλιστα τέτοιες μέρες.
Δεν γνωρίζω αν στα παιδικά σας παραμύθια σας διάβασαν την κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό λύκο;

Προσωπικά όμως κάτι μας θυμίζει το όλο στήσιμο της υπόθεσης.
Όλη η πρόσφατη συμπεριφορά σας στις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από Έβρο- Αιγαίο- Καστελόριζο- Κύπρο δείχνουν ότι την επόμενη φορά μπορεί να μας ¨ επισκεφτείτε¨ πάλι αιφνιδιαστικά αλλά στο καλάθι ¨των δώρων¨ σας να κρύβεται μπαρούτι.
Να είστε σίγουρος ότι εδώ στην Ελλάδα δεν θα βρείτε ¨ κοκκινοσκουφίτσες¨ για να τις κατασπαράξετε σαν κακός λύκος..


ΑΛΛΑ θα αντιμετωπίσετε τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΠΕΡΕ μας και άλλες εκπλήξεις.
Επειδή νομίζω ότι η αβρότητα της επίσκεψης σας δεν θα έχει ισοδύναμο εθιμοτυπικό αιφνίδιας επίσκεψης Έλληνα Πολιτικού, σας υποσχόμαστε ότι θα σας επισκεφτούμε εμείς σας Ελληνικός Λαός στην ΠΟΛΗ και θα σας φέρουμε πραγματικά πολιτισμικά δώρα.
Αξιότιμε κ πρωθυπουργέ της Τουρκίας δεν μπορώ να σας ευχηθώ ¨ Καλά Χριστούγεννα¨ θα σας ευχηθώ όμως ¨καλά πανηγύρια¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
triklopodia

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top