Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 δολοφονήθηκαν τριάντα τέσσερα παιδία και ο Ερντογάν συνεχίζει να καλύπτει τους δολοφόνους, γιατί είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 τουρκικά αεροσκάφη F-16 με αλλεπάλληλες βυθίσεις επιτέθηκαν και βομβάρδισαν καραβάνι Κούρδων λαθρεμπόρων στο χωριό Ρομπόσκι, κοντά στα σύνορα με το
Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), σκοτώνοντας 34 νέους, οι συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κάτω των είκοσι, με τον μικρότερο 13 ετών.

Από την επίθεση γλύτωσε μόνο ένας νεαρός, ο Servet Encü, ο οποίος δήλωσε ότι πρώτα τους σταμάτησαν οι άνδρες του φυλακίου της στρατοχωροφυλακής, που γνώριζαν για τη μετάβαση του καραβανιού, και μετά ακολούθησε η επιδρομή των F-16, με τα δολοφονικά της αποτελέσματα. Από τις έρευνες που ακολούθησαν αποδείχτηκε επίσης ότι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την περιοχή που έγινε η δολοφονική επίθεση, ενώ δημοσιεύθηκε σε αμερικανικά και τουρκικά ΜΜΕ ότι πληροφορία για τη διέλευση του καραβανιού έδωσαν στις τουρκικές αρχές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που τους εντόπισαν είχαν όλη την άνεση και τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν ότι οι δολοφονηθέντες δεν ήταν αντάρτες και ήταν απολύτως άοπλοι, ενώ η τουρκική στρατιωτική ηγεσία είχε κάθε δυνατότητα να ειδοποιήσει τα παρακείμενα φυλάκια για να κάνουν επί τόπου έλεγχο και να διαπιστώσουν ότι τα 35 άτομα δεν είχαν καμία σχέση με τους αντάρτες, δόθηκε η εντολή στα πολεμικά αεροσκάφη να επέμβουν, τα οποία με αλλεπάλληλες βυθίσεις, βομβάρδιζαν από τις 21:37 μέχρι τις 22:24 ένα καραβάνι αόπλων, σκοτώνοντας 34 παιδιά.

Γιατί αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο αποτροπιαστικό γεγονός.
Από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας 34 παιδιών μέχρι σήμερα, παρ’ ότι έχουν περάσει ένδεκα μήνες και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των γονέων και των συγγενών των δολοφονηθέντων, του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και των ανθρωπιστικών οργανώσεων, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν αρνείται πεισματικά να επιτρέψει τη διεξαγωγή ουσιαστικής έρευνας για τον εντοπισμό των υπευθύνων της μαζικής δολοφονίας 34 παιδιών.

Η Επιτροπή Διερεύνησης της Υπόθεσης, που λειτούργησε στα πλαίσια της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής, στην ουσία λειτούργησε ως πλυντήριο των εγκληματικών ευθυνών των ενόχων αυτής της αποτρόπαιης και άνανδρης πράξης, με τις αρμόδιες κρατικές και δικαστικές αρχές να λειτουργούν ως μια συμμορία που είχε ως αποστολή να προστατέψει τους ενόχους, αντί να επιρρίψει τις ευθύνες στους δολοφόνους 34 παιδιών.

Με άλλα λόγια, όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση της δολοφονίας των 34 παιδιών στο κουρδικό χωριό Ρομπόσκι από τα τουρκικά F-16, κυβέρνηση, ένοπλες δυνάμεις, δικαστική και νομοθετική εξουσία, λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός που ασκεί κρατική τρομοκρατία εις βάρος του κουρδικού λαού, σκορπώντας από τη μια πλευρά το θάνατο και από την άλλη συγκαλύπτοντας τους ενόχους.

Για να μπορεί δε να δρα ανενόχλητα αυτός ο μηχανισμός άσκησης κρατικής τρομοκρατίας, προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει αυτήν την εγκληματική δράση.
Απόδειξη είναι η φυλάκιση περίπου δέκα χιλιάδων Κούρδων πολιτικών, που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του λαού τους χωρίς να έχουν εμπλακεί σε ένοπλη δράση, αλλά και η φυλάκιση περισσότερο από εκατό δημοσιογράφων, οι οποίοι τόλμησαν να αποκαλύψουν την άσκηση της κρατικής τρομοκρατίας από πλευράς τουρκικού κράτους και κυβέρνησης Ερντογάν.

Όλα αυτά αποτελούν μόνο μέρος των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται από τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής τρομοκρατίας στην Τουρκία και αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις όποιες άθλιες αιτιάσεις της τουρκικής κυβέρνησης για υποστήριξη της «τρομοκρατικής» δράσης του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού.

Αν συνυπολογίσουμε την ανοιχτή στήριξη που παρέχει η Τουρκία σε ισλαμιστές τρομοκράτες μέλη της Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία, τότε μπορούμε με ασφάλεια πούμε ότι τρομοκράτης υπάρχει στην περιοχή και είναι ένας, το ίδιο το τουρκικό κράτος και η κυβέρνησή του.
Αυτά να τα έχουν υπ’ όψιν τους κάποιοι στην Αθήνα, κυρίως εκείνοι που προφανώς δεν γνωρίζουν την έννοια της φινλανδοποίησης…
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/34_26.html#.VKIquWciAA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top