Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας  Βίκτορ Γιανουκόβιτς ύστερα από την περιπετειώδη φυγή του από το Κίεβο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με νυχτερινή επιχείρηση ένστολοι ένοπλοι χωρίς διακριτικά στις στολές τους, σαφώς μέλη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, κατέλαβαν και το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, εκτός από την ουκρανική στρατιωτική βάση την οποία κατέλαβαν χθες το νύχτα όπως πρώτο μετέδωσε του defencenet.gr απόψε τη νύχταμ με στόχο, όπως να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο ελέγχου του από ουκρανικά στρατεύματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014
Στις  7.30 το πρωί ,συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του  σχολείου μας,  εμείς οι μαθητές της Β΄ Τάξης, η διευθύντριά μας κ. Αμαλία Ηλιάδη και οι καθηγήτριες κ. Καλλιόπη Μαγαλιού και κ. Καλλιόπη Μπλούνα, πανέτοιμοι για την   εκπαιδευτική τριήμερη εκδρομή μας στη Λιβαδειά. Οι αποσκευές τακτοποιήθηκαν γρήγορα στο λεωφορείο , επιβιβαστήκαμε κι εμείς και ξεκινήσαμε για τον πρώτο προορισμό μας που ήταν η Άμφισσα(Σάλωνα), με ενδιάμεσο σταθμό τη Γραβιά. Ύστερα από μια όμορφη ολιγόωρη  διαδρομή και τον

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για εκρηκτική ατμόσφαιρα στην σπαραζόμενη από τις αιματηρές ταραχές Ουκρανία, για απειλές και ξυλοδαρμούς εναντίον Ελλήνων που κατοικούν στην χώρα, κάνει λόγο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, περιγράφοντας την αναστάτωση που επικρατεί μεταξύ των ομογενών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο, αγκυροβόλησε σήμερα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»/ «адмирал Кузнецов».
Το πλοίο ανήκει στο Βόρειο Στόλο της Ρωσίας και επί του παρόντος εκτελεί καθήκοντα στο πλαίσιο της ομάδας των πλοίων του Ναυτικού της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το φλέγον ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες στην εμφυλιακή Ουκρανία ανέδειξε τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα...
Την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη χώρα και, πιο συγκεκριμένα, των συνολικά 150.000 Ελλήνων που ζουν σήμερα στην Ουκρανία και οι οποίοι τελούν υπό το φόβο και την ανησυχία που προκαλούν οι ένοπλες απειλές των νεοναζιστών εθνικιστών του «Δεξιού Τομέα» που έχουν πάρει τον έλεγχο της χώρας και απειλούν με εθνικές εκκαθαρίσεις.
-Μια υπόθεση 2.500 ετών...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρόκειται για το πιο σημαντικό «όπλο» του Κρεμλίνου

Μητροπούλου Ειρήνη
Τα γεγονότα στην Ουκρανία επιταχύνονται. Στην Κριμαία, ένοπλοι φιλορώσοι κατέλαβαν την τοπική βουλή. Και ο Βλαντίμιρ Πούτιν τρίζει τα δόντια θέτοντας σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας 150.000 ρώσους στρατιώτες, 880 τανκς και 90 μαχητικά αεροσκάφη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Σε προηγούμενα άρθρα (βλέπετε εδώεδώ και εδώ, παρακαλώ βρείτε χρόνο να δείτε και τα video και τις παρατηρήσεις που έχω γράψει στα αντίστοιχα κείμενα) έχω αναφέρει:
1> τις πλέον πιθανές θέσεις στις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτές προκύπτουν απο μετρήσεις MAD του 2007, που πήραν άλλοι…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρ. Δούρου: «Αφωνία» Βενιζέλου για τους ομογενείς της Ουκρανίας
Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή τις καταγγελίες για επιθέσεις κατά Ελλήνων ομογενών από την νεοναζιστική οργάνωση «Δεξιός Τομέας», εξαπέλυσε η Χρυσή Αυτή.

Σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ στο εσωτερικό μίας ανεξάρτητης χώρας που, όπως σημειώνει, «οδηγεί με βεβαιότητα σε αιματοχυσία και εμφύλιο πόλεμο».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέντευξη Τύπου από την ρωσική πόλη Ροστόφ θα παραχωρήσει την Παρασκευή στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ο έκπτωτος πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Interfax.

Παράλληλα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας έχει βρει προστασία σε ρωσικό έδαφος την ώρα που ο ίδιος, με δήλωσή του τονίζει ότι παραμένει ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

H φωτογραφία του Associated Press έχει ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014. Δόθηκε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες για να τονίσει το ανθρωπιστικό δράμα στη Συρία.

Είναι ανέφικτο να χωρέσει σε μία φωτογραφία ο θάνατος και η καταστροφή που έχει φέρει ο τριετής συριακός εμφύλιος:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νικολάι Σουρκόφ
Η καταστροφική εμπειρία των επαναστάσεων στην Τυνησία και την Αίγυπτο, υποχρεώνει τη Ρωσία να ανησυχεί για τη μελλοντική τύχη της Ουκρανίας. Η ομοιότητα των γεγονότων είναι ολοφάνερη με την ακραία πόλωση και την εξουσία στους εξτρεμιστές. Στο εκρηκτικό κοκτέιλ προστίθεται και η ουσιαστική χρεοκοπία, με το μέλλον να φαντάζει ζοφερό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρεις νέες κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων θα τεθούν στην υπηρεσία του ρωσικού ναυτικού μέχρι το τέλος του 2015, δήλωσε ο γενικός διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτορ Τσιρκόφ. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, «το ναυτικό αναμένει την κορβέτα“Veliky Ustyug” φέτος και άλλα δύο πλοία της ίδιας κατηγορίας το 2015».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τσουμπάροφ: Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα

Με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας να βράζουν μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς, η Κριμαία έχει γίνει θέατρο έντασης και διαδηλώσεων με ρωσικές σημαίες: Αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το πρωί της Πέμπτης ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο της τοπικής Βουλής, χωρίς ακόμη να είναι σαφές για ποιους πρόκειται.
Λίγο πέραν των συνόρων, υπενθυμίζεται, η Ρωσία έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Επισήμως, η Μόσχα αναφέρει ότι η μέχρι πρότινος μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αμερικανική βοήθεια προς την Τιφλίδα «για να υποστηριχθεί το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό της όραμα»
Ουάσινγκτον
Εν μέσω της ψυχροπολεμικού τύπου αντιπαράθεσης στην Ουκρανία και ενδείξεων ότι η Ρωσία ενδεχομένως κινείται προς σενάριο τύπου Αμπχαζίας στην Κριμαία, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν πρόσθετη βοήθεια προς την έτερη πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας για να ενσωματωθεί περαιτέρω στις ευρωατλαντικές δομές, και καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική παρουσία στις αποσχισθείες επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Toυ Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Χάρι στη Δυτική παρέμβαση η Ουκρανία φαίνεται ότι οδηγείται σε διάλυση δείχνοντας ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν απο ένα σπινθήρα να εξελιχθούν τα πράγματα στη Δυτική Θράκη. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος του παιγνιδιού για τους εξής λόγους:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ένοπλοι πριν από λίγη ώρα κατέλαβαν τα κτίρια της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης στην Κριμαία χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ποιοι έχουν κάνει την κατάληψη. Οι ένοπλοι φέρονται να είναι ένστολοι αλλά χωρίς διακριτικά, ενώ το πρακτορείο Reuters ανέφερε πώς κυματίζει στα κτίρια η Ρωσική σημαία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

H ρωσική πολεμική Αεροπορία ανατύχθηκε σε θέσεις διασποράς στην δυτική Ρωσία και είναι έτοιμη να αναλάβει επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έχουν τεθει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής 5' τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όπως μεταδίδεται από τη Μόσχα η Ρωσία αποφάσισε διεύρυνση της διαχείρισης της κρίσης σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αποφάσισε εκτεταμένη διεύρυνση της στρατιωτικής της παρουσίας σε ολόκληρο τον κόσμο, γι' αυτό και το ρωσικό Ναυτικό και η Αεροπορία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με χώρες όπως οι Αλγερία, Κύπρος, Νικαράγουα, Βενεζουέλα, Κούβα, Σεϋχέλλες, Βιετνάμ και Σιγκαπούρη για την παροχή διευκολύνσεων!

Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαβάστε το ολόκληρο...

(Φωτό: Ο Μακέιν στο πλευρό των ναζιστών της Ουκρανίας)

Με τις προσπάθειες να εντείνονται, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τη διαμαρτυρία της 9ης Μαρτίου «Σταματήστε τη Γενοκτονία των Χριστιανών στη Συρία», ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Μουράτ Κανατλί καταδικάστηκε και απέρριψε την επιλογή εξαγοράς ποινής
Την αμέριστη συμπαράστασή του στον Τουρκοκύπριο Μουράτ Κανατλί, οργανωτικό γραμματέα του κόμματος «Νέα Κύπρος», μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που καταδικάστηκε, επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός στον στρατό κατοχής της Κύπρου, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Audrey DuperronRéseau International (Γαλλία)               (μτφΚριστιάν)
«Η κατάσταση στην Ουκρανία, και πρώτα της οικονομίας είναι καταστροφική. Δεν υπάρχουν πια χρήματα στο λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος Oleksandr Turchynov στη βουλή. Μετά τις ταραχές της περασμένης εβδομάδας, η Ρωσία ανέστειλε την καταβολή του δανείου έκτακτης ανάγκης της των 15 δις. δολαρίων και ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μόνο μετά το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Σήμερα στην αρχή του 2014 η συγκυρία θυμίζει το 1991: μια κρίσιμη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στροφή και μια περιφερειακή κρίση που την περιπλέκει. Τότε η κρίση στη Γιουγκοσλαβία που ξέσπασε λίγους μήνες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Μάαστριχτ. Σήμερα μια βαριά τραυματισμένη Ευρωζώνη, με τον Νότο στα όρια αντοχής σε αναμονή των κινήσεων του Ντράγκι και του σοκ των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών βρίσκεται, πρώτον, μπροστά στο ενδεχόμενο εκτροπής πόρων για την ενίσχυση της Ουκρανίας και, δεύτερον, του συνολικού κόστους μιας ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

EPA/ARTUR SHVARTS
Αστυνομικοί προσπαθούν να σταματήσουν Τατάρους διαδηλωτές της Κριμαίας, έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της επαρχίας της Κριμαίας στην Ουκρανία.
Χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται οργισμένοι διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτήριο του κοινοβουλίου, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.

Διαβάστε το ολόκληρο...


REUTERS/OSMAN ORSAL
Υποστηρικτές του κόμματος της αντιπολίτευσης, του κεμαλικού - κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),διαδηλώνουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του, μετά τη διαρροή ανεπιβεβαίωτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτικά και Κεντρική στρατιωτική περιφέρεια διέταξε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέθεσε στο Υπουργείο Αμυνας να προχωρήσει σε έκτακτη στρατιωτική άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην κεντρική και τη Δυτική στρατιωτική περιφέρεια» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Μόσχα τονίζει στο Κίεβο πως στις συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» δεν μπορούν να μη συμμετέχουν οι ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου κυριαρχεί ο ρωσόφωνος πληθυσμός. Ζητάει δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και υπογραμμίζει το στόχο της εθνικής συμφιλίωσης
Ιγκορ Ρόζιν, ειδικά για τη RBTH
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία της Μόσχας σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις προσπάθειες να θιγούν τα δικαιώματα της ρωσικής μειονότητας, καθώς και για την επιδίωξη «ορισμένων δυτικών χωρών» να υλοποιήσουν, μέσα στο κλίμα αστάθειας, τις δικές τους γεωπολιτικές φιλοδοξίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...


@yanisvaroufakis
Όπως ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί, όσο και να το αρνείτο η νέα τραπεζο-κλεπτοκρατία που οικοδομήθηκε στη χώρα μας με δανεικά από την τρόικα (τα οποία βεβαίως φορτώθηκε το πτωχευμένο δημόσιο), φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το φέρουν με το μαλακό στον εξουθενωμένο έλληνα φορολογούμενο:
«Τα χρήματα που δανείστηκες εκ μέρους μας δεν έφτασαν. Χρειαζόμαστε άλλα 20 δισ., και βλέπουμε.»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Alexey Kudenko στη Rossiyskaya gazeta © RIA Novosti.   (μτφ. Κριστιάν)
Rossiïskaïa gazeta
Rossiïskaïa gazeta

Η CIA φυγάδευσε τον Γιανουκόβιτς από την Ουκρανία!
Μα που πήγε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς; 
Οι υπηρεσίες πληροφοριών, εκατοντάδες πολιτικοί και εμπειρογνώμονες από πολλές χώρες, όπως και τα εκατομμύρια των Ουκρανών, έσπαγαν το κεφάλι τους τη Δευτέρα για να προσπαθήσουν να απαντήσουν σε αυτο το ερώτημα. Τελικά, δεν θα μπορούσε απλά να εξαφανιστεί. Είναι ένας γνωστός πολιτικός άνδρας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρωσική μοίρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, επέστρεψε στις 25 Φεβρουαρίου από το Σότσι στη Σεβαστούπολη και πέρασαν στη Γιάλτα, 11 χιλιάδες αλεξιπτωτιστές με πλήρη επιθετικό εξοπλισμό.
Αυτό αναφέρουν πηγές της Σεβαστούπολης, οι οποίες έχουν ανεβάσει και ένα σχετικό βίντεο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ισραηλινή εφημερίδα «Yediot Ahronot» αναφέρει ότι Ρώσοι αξιωματικοί έφθασαν τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν οργανώσει συμβουλευτικές αποστολές στον αγώνα που διεξάγεται από το συριακό στρατό εναντίον των ενόπλων ομάδων.

Η εφημερίδα επικαλείται δυτικές πηγές που αναφέρουν ότι η Μόσχα έστειλε αξιωματικούς του στρατού και εμπειρογνώμονες για την οργάνωση κατά των ανταρτών στη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σαφή και αποφασιστική καταδίκη της ανόδου «εθνικιστικών και νεοφασιστικών τάσεων» στη δυτική Ουκρανία ζητά η Ρωσία απο τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανεβάζοντας την αντίδρασή της στις εξελίξεις στο Κίεβο.
Ήδη από την παραίτηση του Γιανούκοβιτς, η Μόσχα είχε καταγγείλει απόπειρες απαγόρευσης της ρωσικής γλώσσας και της υποβάθμισης του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Από τις 29 Δεκεμβρίου έχει να παραδώσει πετρέλαιο στα διυλιστήρια της Οδησσού ο ρωσικός κολοσσός της Lukoil όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η κίνηση της Ρωσίας ήρθε ως απάντηση στην κίνηση της Ουκρανίας να περικόψει κατά 80% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου σε μια προσπάθεια επίδειξης της ενεργειακής της

Διαβάστε το ολόκληρο...


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο (2) λαθρομεταναστών, υπηκόων Νιγηρίας, ηλικίας 36 και 43 ετών, μελών σπείρας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων ο 36χρονος συνελήφθη στις 13-2-2014, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τ.Α. Κυψέλης, ενώ αναζητείται ο...
43χρονος συνεργός του (Σχετικό το από 17-2-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) (επ) OSAZEE (ον) Stevar του Osazee και της Petienge, που γεννήθηκε το 1978 στη Νιγηρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πριν από λίγο το υπουργείο άμυνας της χώρας επιβεβαίωσε την κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας αλλά διέψευσε ότι σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Λογικό. Πάντα υπάρχει και ο φόβος… των εξωγήινων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Βενιζέλου
Σχεδιασμός με εξελίξεις- σταθμούς έχουν διαμορφώσει για το Κυπριακό οι Αμερικανοί και σε αυτούς περιλαμβάνεται και πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Ουάσινγκτον η ομάδα που ασχολείται με το Κυπριακό έχει διαφοροποιήσει το αρχικό σχέδιο για την προώθηση μιας διαδικασίας-εξπρές, που θα τελείωνε σε δυο μήνες η διαπραγμάτευση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία προϊδεάζει για το είδος και την ένταση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Ευρασίας τον 21ο αιώνα.
Στην Ουκρανία, τους τελευταίους μήνες, παίζονται οι πρώτες παρτίδες γεωπολιτικής στη «μεγάλη σκακιέρα» της Ευρασίας. Μιας περιοχής στην οποία είναι συγκεντρωμένο το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού και έχουν εντοπιστεί τα 3/4 των παγκόσμιων ενεργειακών πηγών και τα 2/3 του ορυκτού πλούτου!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι αποφάσεις για την εξαγωγή φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας μεταβάλλουν γεωπολιτικά δεδομένα που με τη σειρά τους επηρεάζουν την υλοποίηση ενεργειακών σχεδίων αξίας δεκάδων δις δολαρίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από την Τραπεζούντα του Πόντου, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Ο Απόλας (Απόλλων) Λέρμι, με το ελληνικό tattoo στο χέρι, σε δύο μοναδικές συναυλίες, συνοδεία της ποντιακής λύρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο θα μεταβεί στη Γερμανία για να υποβληθεί σε θεραπεία, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα της στον ιστότοπό του, δύο ημέρες μετά την απελευθέρωσή της από τη φυλακή.

Η Τιμοσένκο, η ηγερία της Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004, η οποία πάσχει από δισκοπάθεια, εμφανίστηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο έπειτα από την αιφνιδιαστική της απελευθέρωση το Σάββατο λίγη ώρα μετά την καθαίρεση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
22 Σεπτεμβρίου 2013

Το "ακραίο φαινόμενο" στο πολιτικό σύστημα που ονομάζεται Χρυσή αυγή αναλύεται σε αυτό το άρθρο της αθέατης γνώσης, Μια χρυσή αυγή που εμφανίστηκε στα πολιτικά δρώμενα ύστερα απο την προβλεπόμενη απόγνωση των πολιτών απο τα κόμματα που οι ίδιοι που τα κατηγορούν τώρα, τα ψήφιζαν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το δρόμο της ρήξης με τη Μόσχα φαίνεται πως επιλέγει  ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρχίνοφ ο οποίος σε δήλωσή του απείλησε με "τιμωρία" όσους αποπειραθούν να προβούν σε αποσχιστικές ενέργειες, λέγοντας ταυτόχρονα πως "Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απειλείται στην Κριμαία".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για "πογκρόμ" και εκκαθαρίσεις των ελληνικών κοινοτήτων στην Ουκρανία ανησυχούν οι Έλληνες Ορθόδόξοι της χώρας οι οποίοι ζουν εκεί από την αρχαιότητα, ειδικά στην περιοχή της Κριμαίας, καθώς οι νεοναζιστές του Δεξιού Τομέα οι οποίοι είναι πανίσχυροι και ελέγχουν πλέον τις εξελίξεις, όταν η μόνη οργανωμένη πολιτική δύναμη στη χώρα σήμερα, έχουν δηλώσει ότι θα εκδιώξουν όλες τις εθνικές εμιονότητες για να "καθαριστεί" η χώρα!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ανγκελα Μέρκελ κάτι επισημαίνει στον Γ. Παπανδρέου υπό το βλέμμα του Νικολά Σαρκοζίστη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο του 2011
Χειλάς Νίκος 
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ελέω Θεού στην ευρωζώνη. Γι' αυτό αποφασίζουν και τα άλλα κράτη-μέλη του ευρωκλάμπ. Η παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα κρεμόταν από μια λεπτή κλωστή. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ακόνιζε ήδη το ψαλίδι για να την κόψει. Λίγο ακόμα και οι Ελληνες θα ξαναγύριζαν στη δραχμή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ακόμη και αν οι ψήφοι του Ερντογάν αυξηθούν ή πάρει το ίδιο ποσοστό ψήφων, πρόκειται για έναν πολιτικό σε παρακμή. Μέσα και έξω από τη Τουρκία παρατηρητές του Ερντογάν δεν τον παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο βετεράνος τούρκος δημοσιογράφος, Χασάν Τζεμάλ, στην εφημερίδα Today's Zaman. «Δυστυχώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί πόλωση στη χώρα. Δηλητηριάζει τους ανθρώπους. Αλλά ο λαός πρέπει να βρει τη λύση στην κάλπη και σε εναλλακτικές ειρηνικές πολιτικές επιλογές. Στο τέλος, η Τουρκία θα βρει τον σωστό δρόμο και η επιθυμία του Ερντογάν να παραμείνει μόνος στην εξουσία θα τελειώσει» προσέθεσε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νεκροί με μία σφαίρα στο κεφάλι εντοπίστηκαν επτά Αιγύπτιοι χριστιανοί σε παραλία της ανατολικής Λιβύης, έξω από τη Βεγγάζη όπου δρουν ισλαμιστές εξτρεμιστές και οι δολοφονίες, οι απαγωγές και οι εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων αποτελούν συχνό φαινόμενο.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εκτέλεσης στην ανατολική Λιβύη από τις αρχές του έτους. Το πρώτο αφορά έναν Βρετανό και μια Νεοζηλανδή που εκτελέστηκαν σε μία άλλη παραλία, 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπόσχεται χρηματοοικονομική βοήθεια αν γίνουν μεταρρυθμίσεις
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε και επίσημα τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, την ώρα που η Ρωσία ανεβάζει κατά πολύ τους τόνους, με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ να αμφισβητεί τη νομιμότητα της νέας ουκρανικής ηγεσίας. Στην Ουκρανία μεταβαίνουν ο αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Ουίλιαμ Μπερνς και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ. Οικονομική βοήθεια υπόσχονται ΕΕ και ΗΠΑ, ζητώντας παράλληλα μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) με τον Εντι Ράμα (δεξιά)
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Διαδικασία fast - track για την επίλυση των εκκρεμών διμερών θεμάτων μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας φαίνεται ότι προωθούν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών με διπλό στόχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός του 2014, την απεμπλοκή της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες (που ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα) και την απόδοση καθεστώτος υποψηφίας προς ένταξη χώρας Ευρωπαϊκή Ένωση (που «καίει» τα Τίρανα).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ουκρανία: Αμφισβητεί η Μόσχα τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης
Μεντβέντεφ: «Δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα» συνέχισε, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με μια κυβέρνηση ανθρώπων που «περιπλανώνται στο Κίεβο φορώντας μαύρες κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ».
Υπό αμφισβήτηση θέτει η Μόσχα τη νομιμότητα της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, μετά την καθαίρεση του προέδρου Βικτόρ Γιανουκόβιτς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Σταματάκη
Είπε πολλά και ενδιαφέροντα στη χθεσινή συνεντευξή του στην «Καθημερινή» ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης. Ανάμεσά τους ξεχώρισε ένα στοιχείο που είναι σχετικό με το ρόλο του ΝΑΤΟ στην επίλυση του Κυπριακού υπό τη μορφή της ανάληψης των εγγυήσεων που με βάση τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου έχουν η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία.

Ειλικρινά είναι ασύλληπτη η εφευρετικότητα εκείνων που έχουν αναλάβει εργολαβικά την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού ως ανεξάρτητης οντότητας από το χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ντμίτρι Ρομεντίκ, Γκεόργκι Μανάεφ
Οι συντομογραφίες αλλάζουν, αλλά η ουσία μένει. Στην πλατεία «Λουμπιάνκα», στην καρδιά της Μόσχας, βρισκόταν μια από τις σκληρότερες serial killers, επίσης οι γνωστές Ν.Κ.V.D. (Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων) και K.G.B. (Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας), και σήμερα η F.S.B. (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).
Τον 18ο αιώνα, στη Λουμπιάνκα εγκαταστάθηκε η γαιοκτήμονας Σαλτικόβα, μια από τις σκληρότερες serial killers στην παγκόσμια ιστορία. Λίγο πιο πέρα, βρισκόταν η Μυστική Καγκελαρία. Ενώ όμως εκεί βασάνιζαν ανθρώπους για την «εξυπηρέτηση» κρατικών συμφερόντων, από την άλλη στο σπίτι της Σαλτικόβα (Σαλτιτσίχα, όπως την αποκαλούσε ο λαός), τους δουλοπάροικους τους βασάνιζαν για προσωπική ευχαρίστηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top