Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία, οι οποίες θεωρούνται καθοριστικές για το μέλλον της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με τους πολιτικούς
αναλυτές ο Κίσκα μίλησε στο
συναίσθημα των ψηφοφόρων κυρίως της δεξιάς, ενώ
καρπώθηκε τη μεγάλη δυσαρέσκεια του εκλογικού
σώματος προς τα κύρια πολιτικά κόμματα.
Ο φιλάνθρωπος εκατομμυριούχος και πρώην επιχειρηματίας, Αντρέι Κίσκα, είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία, κερδίζοντας με ποσοστό 59,4% τον αντίπαλό του κεντροαριστερό πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίκο, ο οποίος έλαβε το 40,6% των ψήφων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Égalité et Réconciliation (Γαλλία)      (μτφΚριστιάν)
Ο Πρόεδρος της Αρμενίας έστειλε μήνυμα προς τον Σύρο ομόλογό του σε σχέση με τη επικαιρότητα που χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή.

Ο Σερζ Σαρκισιάν καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Κεσάμπ (Kessab) προάστιο της Λατάκιας και ευχαρίστησε τον Μπασάρ αλ-Άσσαντ για την προστασία που παρέχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός στην αρμενική μειονότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Brad Hoff*         (μτφ. Κριστιάν)

Μήπως γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας Αρμενικής Γενοκτονίας μέσω μισθοφόρων;

 Ο Δρ Joshua Landis, διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας για τη Συρία και ιδρυτής τουSyria Comment , συνδέθηκε  σήμερα (29/3) με την παραπάνω φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ενισχύσει στρατιωτικά τις χώρες της Βαλτικής, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ εν μέσω της έντασης στην Ουκρανία, αναφέρει σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας είναι “διατεθειμένο να παράσχει έως έξι αεροσκάφη για μια ενισχυμένη εναέρια επιτήρηση στη Βαλτική”, γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό. Η Γερμανία μπορεί επίσης να διαθέσει ένα πλοίο, σύμφωνα με το Der Spiegel που αναφέρει ότι οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την κρίση στην Ουκρανία, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Image

Σχεδόν μια παραβίαση χωρικών υδάτων κάθε μέρα έχουν φθάσει να κάνουν οι Τούρκοι με πολεμικά τους πλοία στο Αιγαίο. Το 2012 ο μέσος όρος ήταν υψηλότερος, με 389 παραβιάσεις για να…πέσει λίγο στις 353 ,το 2013.

Διαβάστε το ολόκληρο...

το πολυνομοσχέδιο οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις Επιτροπές με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν. Αντίθετα καταψήφισανΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ (που έχει αποχωρήσει από την συνεδρίαση).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τη φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης εντείνεται, προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οι Γάλλοι. Στο πρώτο γύρο η δεξιά και κυρίως η ακροδεξιά κατέγραψαν σημαντική άνοδο ενώ αντιθέτως οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ καταποντίστηκαν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βρετανία
Η προστασία των νόμιμων
τοκογλύφων από τα κράτη, καθώς
επίσης ο διορισμός «επιτρόπου χρεών» από την
κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, για να
μπορέσει να διαχειρισθεί την προσπάθεια
εξόδου της από το πρόγραμμα εκτύπωσης
νέων χρημάτων
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι τράπεζες οι οποίες, δανείζοντας αέρα (ανάλυση), κερδίζουν τεράστια ποσά εις βάρος των πελατών τους, πρέπει να διασώζονται από τους φορολογουμένους – είτε με τις αυξήσεις των κεφαλαίων τους, οι οποίες επιβαρύνουν τελικά τα ελλείμματα και το χρέος, είτε με κρατικές εγγυήσεις (στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι εκατοντάδες εκατομμύρια €), είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

aic Γιαβάς -Γιαβάς  Αγά μου να σε δω , αλλά και δεν το βιάζομαι … Λέει μια τούρκικη παροιμία όταν τα βρίσκεις  σκούρα !

Μια ασυνήθιστη “αερομαχία “ έλαβε μέρος στο Αιγαίο την 25η Μαρτίου κοντά στο Καστελόριζο !
Ελληνικά μαχητικά  F-16  απογειώνονται από Αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας με Αποστολή να πετάξουν πάνω από το Καστελόριζο ,Ρόδο και ΚΩ για την Παρέλαση !

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μας το έστειλε ο απόστρατος συνάδελφος Απόστολος Βλασακίδης [Ταξχος (ΤΧ)] και δεν ...τολμήσαμε να αλλάξουμε ούτε λέξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Εχουν και οι ΗΠΑ τα όριά τους». Με αυτή τη φράση ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε πως οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να κάνουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο και εξήγησε γιατί έγινε το βήμα της υποχώρησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος
Ωστόσο, θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλε το μεσημέρι του Σαββάτου την παραίτησή του από την κυβέρνηση, στον απόηχο των δραματικών διαπραγματεύσεων για το θέμα του γάλακτος, και ενώ το πολυνομοσχέδιο κρέμεται πλέον από μια κλωστή.
Αναλυτικά, η δήλωση παραίτησής του έχει ως εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια πανοραμική θέα του
Τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ
Fehim Taştekin ALMONITOR    (μτφ. Κριστιάν)
 Ο τάφος, που τέθηκε υπό τουρκική κηδεμονία, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Άγκυρας του 1921 με τους Γάλλους, είναι στην ημερήσια διάταξη ως πιθανό πρόσχημα για την Τουρκία για να εξαπολύσει μια διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Ένα βίντεο που καταγράφει απειλή από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε [ISIS] κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την διάθεση πολεμικού πλοίου το οποίο θα συνοδεύει το το αμερικανικό σκάφος, πάνω στο οποίο και εν πλω θα γίνει η υδρόλυση των χημικών όπλων (διαβάστε εδω άρθρο για την υδρόλυση) της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, υπό διεθνή έλεγχο.

Πληροφορίες του Onalert αναφέρουν ότι το ΠΝ θα διαθέσει ένα υποβρύχιο το οποίο θα ακολουθεί το αμερικανικό πλοίο . Προφανώς ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ενημερωθεί ακριβώς και από την άλλη πλευρά είναι αλήθεια ότι η ανακοίνωσή του αιφνιδίασε το ΥΠΕΘΑ, που δεν ανέμενε ότι ο ΥΠΕΞ θα ανανκοίνωνε αυτή την εξέλιξη σε επιστολή του προς φορείς της Κρήτης!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Βαγγέλης Πρατικάκης
Υποβλήθηκε σε τεστ νοημοσύνης και είχε εξαιρετικές επιδόσεις χρησιμοποιώντας εργαλεία
Το έξυπνο πουλί βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει τη στάθμη και να φτάσει τον μεζέ που επιπλέει. Credit: (Sarah Jelbert; CC-BY)
Όκλαντ
Ο Αίσωπος είχε προβλέψει σε έναν από τους μύθους του ότι τα κοράκια κατανοούν τις βασικές αρχές της υδροστατικής. Στο μύθο «Το διψασμένο κοράκι» ο Αίσωπος περιγράφει πώς ένα έξυπνο πουλί ρίχνει πετραδάκια σε μια μισογεμάτη στάμνα ώστε να ανεβάσει τη στάθμη και να μπορέσει τελικά να πιει νερό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
«Τ’ άλογα ταλασσεύνε και τα γαϊδούρια τρών’ τα λάχτας»*
Στα δυο προηγούμενα άρθρα μας αναφερθήκαμε στη γεωπολιτική ιδιαιτερότητα του ελληνικού χώρου, που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ελληνικό έθνος είναι ευάριθμο και ανάδελφο, καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την απόλυτη ταύτιση της πατρίδας μας με έναν γεωπολιτικό παίκτη, αφού τότε καλείσαι να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τη μήνη των άλλων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθετεί αντίποινα εναντίον «ορισμένων χωρών της Δύσης» πέραν των ΗΠΑ, απευθύνοντας μια προειδοποίηση που μοιάζει να βάζει στο στόχαστρο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι την ΕΕ στο σύνολό της.
Η ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, διεύρυνε εδώ και μια εβδομάδα τον κατάλογο των υψηλόβαθμων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και των προέδρων των δύο νομοθετικών σωμάτων, σε βάρος των οποίων επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις –ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών τους πόρων– με τον κατάλογο να περιλαμβάνει πλέον 33 πρόσωπα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Νορβηγός πρώην πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Δανό Α.Φ. Ράσμουσεν
EPA/HEIKO JUNGE
Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ (φωτογραφία αρχείου).
Οι πρέσβεις των χωρών - μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες επέλεξαν τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ ως τον διάδοχο του Δανού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιατί δεν παρέλασαν οι S - 300 στην Αθήνα όπως είχε προγραμματιστεί ψάχνουν να βρουν άπαντες. Το πιο δημοφιλές σενάριο είναι ότι υπήρξε η έκφραση αμερικανικής δυσαρέσκειας για την πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να επιλέξει τα ρωσικά συστήματα για την παρέλαση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ντμίτρι Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH
Το εμπάργκο όπλων και αμυντικού εξοπλισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Ρωσία, μετά τα γεγονότα στην Κριμαία, δεν θα ασκήσει κάποια ιδιαιτέρως μεγάλη πίεση στη Μόσχα. Αντίθετα, περισσότερο ζημιωμένες, ίσως βγούν οι Βρυξέλλες.
Μετά τα γεγονότα στην Κριμαία, η Γερμανία και η Βρετανία ανακοίνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία. Ωστόσο, οι κυρώσεις της ΕΕ στον τομέα της αμυντικής - τεχνικής συνεργασίας, είναι ένα από τα πιο αδύναμα σημεία στον «αγώνα» της Δύσης με τη Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απολύτως κατανοητούς χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της Μόσχας στο θέμα της Κριμαίας ο πρώην γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ. Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο βετεράνος πολιτικός θεωρεί λογική την προσέγγιση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις αντιδράσεις της Δύσης στο θέμα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βίκτορ Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH
Μέχρι στιγμής οι καταλήψεις των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία έχει λήξει αναίμακτα, με εξαίρεση μόνον μια περίπτωση. Βασική προτεραιότητα για τη Μόσχα, είναι να ολοκληρωθεί εξίσου αναίμακτα. Ιδού ποια είναι τα σχέδια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η 36χρονη πολιτικός-πρώην μοντέλο που ζητά την ένωση της περιοχής της με τη Ρωσία – Δηλώνει: “κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέληση των λαών για ενότητα” - Πώς αντιδρά η 41χρονη πρωθυπουργός της χώρας...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις 8 Απριλίου θα εμφανιστεί ενώπιον της Εφέτη Ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, που έλαβε σήμερα προθεσμία για την απολογία του, στην υπόθεση δύο πράξεων ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το γεγονός της συνεχιζόμενης παρουσίας του ρωσικού στόλου σε μια περιοχή στην οποία το θερμότερο σκαρφαλώνει επικίνδυνα προς το κόκκινο, αποτελεί μια δήλωση από μόνο του. Μια πιθανή χθεσινή διάταξη του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο παρουσιάζεται στο διαδίκτυο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τη συγκέντρωση των μονάδων από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, ξεκινά η διάρκεια δύο εβδομάδων άσκηση «Noble Dina 2014» στη Μεσόγειο, με τα σενάρια να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια προσδιορισμένων θαλασσίων περιοχών, δίνοντας έντονα την αίσθηση ότι η άσκηση σχετίζεται με το «μεγάλο παιχνίδι» των υδρογονανθράκων, όπως άλλωστε δείχνει και το ενδιαφέρον του ρωσικού Ναυτικού που έχει στην περιοχή ναυτικές μονάδες που θα παρακολουθήσουν… με ενδιαφέρον την άσκηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επικίνδυνη είναι για μια ακόμη φορά η ένταση σε περιοχή του Βορείου Αιγαίου (συνήθως μιλάμε για τη βραχονησίδα Ζουράφα), ανάμεσα στα σκάφη της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής (Sahil Guvenlik).

Σύμφωνα με ανάρτηση στον ενδιαφέροντα και γενικά ψύχραιμο και αξιοπρεπή ιστοχώρο του Ντεβρίμ Γιαγιλαλί, ‘http://turkishnavy.net/’, σκάφη των δυο χωρών ήρθαν πάλι αντιμέτωπα στον άτυπο «πόλεμο του ψαρέματος» στην περιοχή, ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες, μια «ευαισθησία» που παραπέμπει σίγουρα σε αλλότρια κίνητρα, σίγουρα όχι στο ψάρεμα…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα προκληση των Τούρκων στο Αιγαίο. Κορβέτα έφθασε μέχρι τον Καφηρέα την ίδια περίπου ώρα που αρματαγωγό του ΠΝ είχε αποπλεύσει από τον Ναύσταθμο μεταφέροντας τους S - 300 στην Κρήτη. Η τουρκική κορβέτα παρέμεινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα πάνω από 18 ώρες!

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ “η τουρκική κορβέτα «BANDIRMA», προερχόμενη από ανατολική Μεσόγειο, εισήλθε την 26η Μαρτίου την 09:45 και πραγματοποίησε πλου εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων στο Νοτιοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο. Το εν λόγω πλοίο εξήλθε των Εθνικών Χωρικών Υδάτων διερχόμενο από το στενό Καφηρέα την 27η Μαρτίου την 04:30 κινούμενο με πορεία βορειοανατολική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, περισσότεροι από 20.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου. REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μόσχα
Τις δικές τους κυρώσεις στον Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισαν να επιβάλουν Ρώσοι χρήστες του Iντερνετ και λάτρεις της κοινωνικής δικτύωσης λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στη Μόσχα για την Κριμαία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία και το Ισραήλ έκαναν "μεγάλη πρόοδο" προς την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αποζημίωση από το Ισραήλ των Τούρκων που υπήρξαν θύματα, το 2010, της ισραηλινής επίθεσης εναντίον ενός στολίσκου που έπλεε προς τη Γάζα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. "Το χάσμα που χώριζε τις προσδοκίες των δύο μερών μειώθηκε.

Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος, αλλά τα δύο μέρη πρέπει να συναντηθούν άλλη μια φορά για να φθάσουν σε μια τελική συμφωνία", δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χθες, Τετάρτη, στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία). Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε την Τρίτη πως μια επίσημη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες θα μπορούσε να υπογραφεί "μετά τις (δημοτικές) εκλογές" της Κυριακής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ΗΠΑ προωθούν «βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού» σε Τουρκία και τουρκοκυπριακή πλευρά, με στόχο τη δημιουργία νέας δυναμικής στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ.

Ερωτηθείς μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, για το ρόλο των ΗΠΑ στην προώθηση ΜΟΕ από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Κόνινγκ είπε ότι αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο ΜΟΕ.
Αναφέρθηκε σε «βήματα για αλλαγή του παιχνιδιού» (game changing steps) τα οποία προτείνουν οι ΗΠΑ τόσο προς την πλευρά της Τουρκιάς, όσο και των Τ/κ, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στο Κυπριακό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε απάντηση του, προς τον Βρετανό ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Αντριου Ντούφ και τον Γερμανό ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Νόρμπερτ Νιουζερ, που ζητούσαν από την Κομισιόν να πάρει θέση έτσι ώστε «να συμμετάσχει ισότιμα και η τουρκοκυπριακή κοινότητα στις επικείμενες ευρωεκλογές», ο αρμόδιος Επίτροπος Στέφαν Φούλε αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι εντάσσεται στα μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της στενής προσάρτησης των Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νικόλας Ζαννέττος
Προσχέδιο για επαναπατρισμό των ρωσικών κεφαλαίων και εταιρειών που βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού και δη τους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους», ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας. Η εξέλιξη αυτή ήδη προκαλεί έντονο προβληματισμό στους οικονομικούς κύκλους της Κύπρου, αφού εκτιμάται ότι εάν η Κύπρος περιλαμβάνεται στη ρωσική «μαύρη λίστα», θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την κυπριακή οικονομία.
Το προσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά νομοθεσιών με στόχο την αποτροπή της φοροδιαφυγής μέσω υπεράκτιων εταιρειών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τράτσα Μάχη
Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για μερική άρση των ποσοστώσεων στο γάλα
Την πρόταση της ελληνικής προεδρίας για χρηματοδότηση σε ποσοστό 75% (85% σε περιπτώσεις κρίσεων) όλων των προγραμμάτων προώθησης γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά ή σε τρίτες χώρες, δέχθηκε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, τα ποσοστά χρηματοδότησης μπορούν να αυξηθούν σε 80% και 90% αντίστοιχα, όταν οι οργανώσεις που τα διαχειρίζονται είναι εγκατεστημένες σε χώρες που βιώνουν δημοσιονομική κρίση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Δεν πληρώνω πια τόκους, εκτός εάν μου αποδείξουν πως μου έχουν δανείσει νόμιμα, πραγματικά χρήματα και όχι αέρα – ενώ, όπως γνωρίζω, οι τράπεζες δεν έχουν κόστος αναχρηματοδότησης των δανείων, οπότε δεν δικαιούνται τόκους

«Για πρώτη φορά ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η Τράπεζα της Αγγλίας, αποδέχεται δημόσια τη δημιουργία του χρήματος από το πουθενά - ενώ μέλει να αποδειχθεί εάν είχε δίκιο ο Ford όταν είπε πως, όταν οι άνθρωποι μάθουν το μυστικό, την επόμενη ημέρα το πρωί θα ξεσπάσει επανάσταση«.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν ασκήσεις  προσομοίωσης κατά τρομοκρατών και άμυνας σε στρατιωτική βάση που σταθμεύει στην Υπερδνειστερία, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Όλεγκ Κοστσέτκοφ, εκπρόσωπο της Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Η Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ενδιάμεση λύση στην έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, στόχος είναι να υπάρχει φυσικό αέριο στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή το 2016 και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα έγγραφα του διαγωνισμού και αυτό έχει ζητηθεί από όλους όσοι θα καταθέσουν προσφορά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Στο μέσο του… ωκεανού χωρίς σωσίβιο
Η απόφαση των Ευρωπαίων να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, και λόγω των απειλών εναντίον της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Ουκρανίας, δημιουργούν προβλήματα στον κ. Νίκο Αναστασιάδη, και στον υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι απ’ εδώ και πέρα και για όσο διαρκεί η κρίση, καλούνται να περπατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Οι δύο υπερδυνάμεις μετρούν τους «φίλους» και τους «εχθρούς» τους και οι μικρές χώρες δεν έχουν τύχη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη και μετά την κατάληψη, τη Δευτέρα μιας βάσης των Πεζοναυτών στη Φεοντόσια οι Ρώσοι ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως την Κριμαία (φωτογραφία αρχείου). REUTERS/STRINGER
Σε μια αναίμακτη επιχείρηση οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το βράδυ της Τρίτης το τελευταίο πολεμικό υπό ουκρανική σημαία στην Κριμαία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στα τελικά στάδια η καταβολή αποζημίωσης για τους 9 νεκρούς της ισραηλινής επέμβασης στο Μαβί Μαρμαρά

Υπογραφή συμφωνίας με την οποία η Τουρκία θα αποδέχεται αποζημίωση από το Ισραήλ για τα θύματα της επίθεσης ισραηλινών στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά αναμένει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ραχήλ Μακρή απέσπασε την προσοχή των θεατών κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Κοζάνη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε κόκκινο συναγερμό οι Ρωσσικές Στρατηγικές Δυνάμεις Βαλλιστικών Πυρηνικών Πυράυλων, από εχθές το βράδυ...
10.000 άτομα προσωπικό και πλέον των 1.000 βαρέων οχημάτων εκτόξευσης και υποστήριξης θα λάβουν μέρος σε ΜΗ προγραμματισμένη και έκτακτη άσκηση εώς το τέλος του μήνα ( τις επόμενες 4 ημέρες), στος περιοχές Όμσκ κσι Όρενμπουργκ...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λίγο πριν την συζήτηση για το νομοσχέδιο – τέρας που αναμένεται να κλονίσει την κυβέρνηση, οι κκ Γιοβανόπουλος – Γιαταγάνα έστειλαν επιστολή…
ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της βουλής. Αν και οι δυο περιπτώσεις ειναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, η συγκυρία μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Η κυρία Γιαταγανα πάντως είχε εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την στήριξη υποψηφιότητας Τζιτζικωστα εδώ και καιρό

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Ίγκορ Τενιούκ EPA/ANDREW KRAVCHENKO / POOL
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας Ίγκορ Τενιούκ, λίγη ώρα αφότου είχε απορρίψει την παραίτηση που υπέβαλε ο Ουκρανός αξιωματούχος με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του σε σχέση με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Οι βουλευτές προχώρησαν σε νέα ψηφοφορία μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων και του προέδρου του κοινοβουλίου και προσωρινού προέδρου της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ. Στην δεύτερη ψηφοφορία ενέκριναν την αποπομπή του κ. Τενιούκ με 228 ψήφους υπέρ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η τιμή του φυσικού αερίου θα μπορούσε να εκτοξευτεί από τα 380 στα 480 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι από τις υψηλότερες που ισχύουν σήμερα στις ευρωπαϊκές χώρες (φωτογραφία αρχείου).
Το Κίεβο δεν θα δεχθεί την τιμή που ζητεί η Ρωσία για το φυσικό αέριο προειδοποίησε σήμερα η Ουκρανική κυβέρνηση την Μόσχα.
Σημειώνεται ότι Μόσχα και Κίεβο διαπραγματεύονται επί του παρόντος την τιμή που θα ισχύσει στο φυσικό αέριο από την 1η Απριλίου και οι ρωσικές αρχές έχουν κάνει σαφές ότι προτίθενται να ακυρώσουν όλες τις εκπτώσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η Ρωσία είναι μια περιφερειακή δύναμη που απειλεί ορισμένους από τους γείτονες της όχι λόγω δύναμης αλλά εξαιτίας αδυναμίας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Περιφερειακή δύναμη χαρακτήρισε τη Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη τονίζοντας ότι η επέμβαση της Μόσχας στην Κριμαία ήταν αποτέλεσμα αδυναμίας και όχι δύναμης.«Η Ρωσία είναι μια περιφερειακή δύναμη που απειλεί ορισμένους από τους γείτονες της όχι λόγω δύναμης αλλά εξαιτίας αδυναμίας» είπε.
Αντίθετα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημαντική επιρροή στους γείτονές τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Η ενεργειακή σύγκρουση της Δύσης με την Ρωσία δεν τελειώνει με την Κριμαία , αλλά μόλις τώρα αρχίζει ,καθώς η Ευρώπη αναζητά εναγωνίως νέες πηγές ενέργειας που θα την βοηθήσουν να περιορίσει την σημερινή εξάρτηση από την Μόσχα ,ενώ την ίδια στιγμή και η Ρωσία αναζητά διέξοδο και προς άλλους «πελάτες» ώστε και η ίδια να εξαρτηθεί από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για την ρωσική οικονομία αλλά και για την όλο και πιο απροφάσιστη και δυναμική ρωσική εξωτερική πολιτική.
Για τον ρώσο πρόεδρο το ενεργειακό παιγνίδι δεν είναι πια ούτε τόσο απλό ούτε τόσο δεδομένο όσο ίσως φαίνονταν πριν μερικά χρόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ, η κόρη του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, Χαρά, αποχαιρέτησε τον πατέρα της, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού όπου τελέστηκε η κηδεία του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top