Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία επιδιώκει πλήρη συμμετοχή στις έρευνες
Δεν βλέπει οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος ο Χρ.ΡοζάκηςΛευκωσία: Ο σκοπος της Τουρκίας, εκμεταλλευόμενη και τα πολιτικά δεδομένα του διεθνούς περιβάλλοντος τώρα, να αποκτήσει «πλήρη συμμετοχή σε όλες τις φάσεις των ερευνών» για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ πιστεύει πως εξηγεί τις πρόσφατες επιθετικές ενέργειές της στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου ο πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ροζάκης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση του μεγαλυτέρου μουσουλμανικού τεμένους στα Βαλκάνια, στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, στα Τίρανα, μεταδίδει ο Ιλίρ Πάτσο, ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ, το νέο τέμενος θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και θα έχει χωρητικότητα περίπου 4.500 θέσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το θέμα της επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα συζήτησε μαζί του ο Ρώσος πρέσβης, Στανισλάβ Οσάντσι. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο ότι ο πρόεδρος Πούτιν τον περιμένει στη ρωσική πρωτεύουσα, μετέδωσε από τη Λευκωσία ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, Αριστείδης Βικέτος.

«Μιλήσαμε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης, το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Ρώσος πρέσβης και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμά του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψής του στη Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είναι πλέον γεγονός.
Οι πρώτοι Πεσμεργκά έφτασαν στην Κομπάνι και οι πρώτες φωτογραφίες είναι από το κουρδικό πρακτορείο DIHA. 

Οι Πεσμεργά σε όλη την πορεία τους μέχρι να φτάσουν στην Κομπάνι έγιναν δεκτοί με πρωτοφανείς εκδηλώσεις ενθουσιασμού από τους Κούρδους της Τουρκίας.
Όπως έγραψε στο twitter ένας Κούρδος από την Τουρκία, τους έλεγαν: «Στην επιστροφή απελευθερώστε και εμάς».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις θέσεις της σημερινής Ρωσίας για την αποφυγή επικίνδυνης τροπής των διεθνών αναταράξεων στη τρέχουσα περίοδο μετάβασης από την ισχύουσα «παγκόσμια τάξη» σε ρευστότητα, ανέπτυξε ο Πρόεδρος Πούτιν σε μια πολύ διαφωτιστική ομιλία του, ενώπιον 180 πολιτικών, δημοσιολόγων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, στην 11η σύνοδο των «Διεθνών Συνομιλιών Βαλντάϊ, στο Σόχι, στη 24 Οκτωβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ που είναι δείγμα του φανατισμού και της αρρώστιας των τζιχαντιστών.
Τζιχαντιστές στην Συρία, κάνουν έλεγχο σε τυχαίους ανθρώπους τους οποίους, επειδή δεν ξέρουν πόσες προσευχές πρέπει να κάνουν την ημέρα, τους σκοτώνουν εν ψυχρώ!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα έχουν εξαπολύσει το ισλαμικό Κράτος εναντίον των Κούρδων στηνΚομπάνι σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλάβουν, αν μπορούσαν, και όλη την πόλη πριν φτάσουν οιΠεσμεργκά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι μαχητές μέσα από την Κομπάνι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να αποκρούσουν όλες τις επιθέσεις και σύμφωνα με κάποιες αναφορές υπάρχουν αρκετοί νεκροί τζιχαντιστές. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, ο συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), υποστήριξε ότι οι μαχητές που έφτασαν στη Συρία από το Ιρακινό Κουρδιστάν θα εμποδίσουν τους τζιχαντιστές να καταλάβουν την κουρδική πόλη Κομπάνι. μετέδωσαν το Πρακτορείο REUTERS και το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τύνιδα
Τις περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο της Τυνησίας απέσπασε το κοσμικό κόμμα Νίντα Τούνις, με το μέχρι πρότινος κυρίαρχο κόμμα των μετριοπαθών ισλαμιστών της Ενάχντανα γλιστρά στη δεύτερη θέση. Το Νίντα Τούνις -που έχει δεσμούς και με το καθεστώς που ανέτρεψε η «Αραβική Άνοιξη»- πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Η Τύνιδα ετοιμάζεται επίσης για προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης η εκλογική επιτροπή, το Νίντα Τουνές κατακτά 85 έδρες στο σύνολο 217 του Κοινοβουλίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη λύπη της εκφράζει η Ε.Ε για τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο LifeNews είπε χθες πως η Μόσχα θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση της υπηρεσίας για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική καιΠολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. (CFSP) ήταν και η δήλωση εκπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος είπε πως οι προγραμματισμένες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στην νοτιοανατολική Ουκρανία θα υπονομεύσουν σοβαρά την υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βλαντίμιρ Στσερμπακόφ, ειδικά για τη RBTH
Η υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής του προηγμένου αντιτορπιλικού κλάσης «Leader» («ηγέτης») σχεδιάζεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Θα βρεθούν όμως οι απαραίτητοι πόροι, ή το άκρως φιλόδοξο σχέδιο του Πολεμικού Ναυτικού θα μείνει στα χαρτιά;
Το πρώτο σκάφος της σειράς «Leader» σχεδιάζεται να ενταχθεί στον Στόλο το 2025. Τα πλοία θα έχουν ως αποστολή τους να επιβάλλουν την παρουσία του ρωσικού ΠΝ στους Ωκεανούς. Ηδη, το υπουργείο Άμυνας ενέκρινε τις προδιαγραφές (τακτικές και τεχνικές απαιτήσεις) για το σχεδιασμό του προηγμένου αντιτορπιλικού νέας γενιάς. Όπως ανέφερε το TASS, στις 21 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα είναι γνωστό με τον κωδικό: Έργο «Leader».

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη τελειώσει, απλώς τελειώσαμε μια μακρά συζήτηση για έγγραφα που πρέπει να συνταχθούν με βάση τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στις 30 Οκτωβρίου» είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Χωρίς συμφωνία για το φυσικό αέριο ολοκληρώθηκαν τη νύχτα οι συζητήσεις Ουκρανίας - Ρωσίας - ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οκτώβριος 29, 2014.Σανλιούρφα (ŞANLIURFA). Τουρκία.
Ομάδα που αποτελείται από αντάρτες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»- ΕΣΣ, πέρασε, τελικά, από το μεθοριακό σταθμό της πόλης Suruç, και εισήλθε στη Συρία, κατευθυνόμενη προς την πόλη Κομπάνι, πριν από τις κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά.

Σημειώνεται ότι οι αντάρτες αυτοί εκπαιδεύονταν από τους Τούρκους σε στρατόπεδο κοντά στην πόλη Ρεϊχανλί, με σκοπό να εισέλθουν στη Συρία για να πολεμήσουν κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να τον ανατρέψουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφία: Γυναίκες στα όπλα στη Κόμπανι
Pepe Escobar   (μτφ. Κριστιάν)
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γυναίκες της Κόμπανι όπου οι Κούρδοι της Συρίας μάχονται το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με τη δύναμη της απελπισίας. 
Μάχονται επίσης ενάντια στα ύπουλα σχέδια των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν. Ποιος θα νικήσει;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα σε μια νέα παγκόσμια τάξη, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στις ΗΠΑ, διότι, εξαιτίας τους, κατέρρευσε το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, και προκλήθηκε σειρά πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, μιλά με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ σε επίσημη εκδήλωση. Οι συζητήσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει, αν και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας  REUTERS/ Gleb Garanich
Tης Μαργαρίτας Βεργολιά

Διαβάστε το ολόκληρο...

2008, President Barack Obama signed an executive order to close down the detention center at Guantánamo Bay. (Photo: Mark Wilson/Getty Images)  

Του Μιχαήλ Στυλιανού 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ρωσία «ψαλιδίστηκαν» κατά το ένα τέταρτο τον Αύγουστο, καταδεικνύοντας τις επιπτώσεις που προκαλούν στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οι δυτικές κυρώσεις στην Ρωσία.

Τον Αύγουστο, η Γερμανία εξήγαγε αγαθά αξίας 2,3 δισ. ευρώ στην ρωσική επικράτεια, μέγεθος μειωμένο κατά 26,3% σε σχέση με τον Αύγουστο 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.
Τη «σταθερή ναυτική παρουσία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή» της Μεσογείου, κάτι που όπως είπε, «όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολλές φορές από τις στήλες της εφημερίδας μας, αναφερθήκαμε στα γελοία ονόματα και επώνυμα των σημερινών Τούρκων της Τουρκίας, τα οποία επέβαλε ο «πατέρας» Κεμάλ με νόμο το έτος 1934, προκειμένου να ομογενοποιήσει τις διάφορες φυλές και εθνότητες.
Χωρίς υπερβολή, γράφαμε την αλήθεια στηριζόμενοι σε αδιαμφισβήτητες πηγές, που ειπώθηκαν και γράφτηκαν σε ανύποπτο χρόνο και πριν από αιώνες. Στο σημερινό άρθρο μας που θα αναφερθούμε στο τι λένε οι γύρω λαοί (και οι Οθωμανοί) για αυτούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καλύπτοντας την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο, από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, η μεγάλη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για τη Σμύρνη και την ιστορία της, παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, Ευ. Βενιζέλος, Ι.Κασουλίδης και Σ. Σούκρι (φωτογραφία αρχείου).
Σημαντική για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας, θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα στη Λευκωσία, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, Ευ. Βενιζέλος, Ι.Κασουλίδης και Σ. Σούκρι αντίστοιχα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση του στρατάρχη Σίσι δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου που είχε υπογράψει ο ισλαμιστής προκάτοχός του ισλαμιστής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι με την Τουρκία, κοινοποιώντας μάλιστα την απόφασή της, με τον πιο περιφρονητικό τρόπο…

Η Αίγυπτος αιτιολόγησε την απόφασή της, μέσω ενός υπογραμματέα του υπουργείου Μεταφορών λέγοντας πως η συμφωνία βλάπτει τα αιγυπτιακά συμφέροντα! Ευτυχώς που ο στρατάρχης

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αισιόδοξος για την λύση του Κυπριακού φέρεται να δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντα κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος Υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι το παράθυρο ευκαιρίας στην Κύπρο δεν θα μείνει ανοιχτό για πάντα, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση χθες στην Άγκυρα συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Άιντα είπε πως είναι ακόμη αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο Κυπριακό ‘το οποίο διαρκεί για πολλά χρόνια’.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές

Πολεμά κ' ένας Έλληνας με τους Κούρδους στη Κόμπανι

 
Πολεμικό Ανακοινωθέν εξέδωσε η διοίκηση των Κούρδων στην Κομπάνι για τη 43η ημέρα της πολιορκίας από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...


ο «Admiral Nakhimov» («Ναύαρχος Ναχίμοφ») μετά τον εκσυγχρονισμό του, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Το βαρύ πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό, σχεδιάζεται για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε θαλάσσια, υποβρύχια και εναέρια εχθρική ενέργεια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν και είναι πλέον καθ΄οδόν προς την Κομπάνι για να βοηθήσουν τους Κούρδους πολιοκρημένους μαχητές στην σκληρή μάχη που δίνουν με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλλάζουν συνεχώς βάρδιες τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας δίπλα από το Barbaros, το οποίο συνεχίζει τις παράνομες έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Του Γιάννη Σελινόπουλου
Πάνω από τα καλώδια που παράνομα ποντίζει το Barbaros για τις σεισμογραφικές έρευνες στις κυπριακές θάλασσες πέρασε πλοίο τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η τοπική κυβέρνηση των Κούρδων στο Ιράκ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι Πεσμεργκά ξεκίνησαν και κατευθύνονται προς την Κομπάνι.

Το κομβόι των αυτοκινήτων περιλαμβάνει ασθενοφόρα και στρατιωτικά οχήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι εκεί σε 2 ημέρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οξύνει την κόντρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Βρετανός πρωθυπουργός
Μίνα Αγγελίνη
Αντάρτικο Κάμερον προς Κομισιόν διαμηνύοντας στους Ευρωπαίους εταίρους ότι το Λονδίνο δεν πρόκειται να πληρώσει τα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, τα οποία καλείται να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. την 1η Δεκεμβρίου, παρά τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιβολής προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ποιος είναι ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης -"Σηκώστε το κεφάλι ψηλά" η φράση που συγκλόνισε  την Ελλάδα
 -Δείτε ξανά το εντυπωσιακό βίντεο από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχαήλ Στυλιανού
« Εάν η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θέλει να διατάσσει τη χώρα μας, τότε εμείς να ετοιμαζόμαστε σιγά- σιγά να την αποχαιρετίσουμε…» Και ακόμη:
« Εάν οι Βρυξέλλες θέλουν να λένε σε μια χώρα πως πρέπει να κυβερνάται, τότε μοιάζουν με τη Μόσχα πριν την αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσία, το 1989...»

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
Τη νύχτα της 30ης προς 31η Μάη του 1941, μέσα στη βαθιά Κατοχή, ο Γλέζος και ο Σάντας κατεβάζουν τη μισητή σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό από την Ακρόπολη. Ποιός Έλληνας δεν είναι περήφανος για εκείνη την πράξη;
    Ναι, αλλά τότε υπήρχαν και εκείνοι που έλεγαν αυτά:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν περιορίζεται στο «Μπαρμπαρός» και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το τουρκικό σεισμογραφικό βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου.

Φαίνεται πως το τουρκικό υποβρύχιο συνοδεύει από την πρώτη στιγμή τον κουρσάρο στα κυπριακά Οικόπεδα, όμως η παρουσία του επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από πλοία της UNFIL που διενεργούσαν έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβαινόντων του αεροσκάφους Diamond DA42 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λάρνακας την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων 28.10.1940 έως 27.4.1941

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η φωτογραφία αποδεικνύει το μέγεθος της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας που έχει κάνει άνω-κάτω τη Μέση Ανατολή.
«Είναι ακατανόητο το γιατί ο Ερντογάν συνεχίζει να αναμιγνύεται στις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και των Κούρδων του Ιράκ. Αυτό είναι εσωτερικό θέμα των Κούρδων», δήλωσε το ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Κούρδων της Συρίας, Σαλίχ Μουσλίμ, σχολιάζοντας την εμπλοκή του Τούρκου προέδρου στα κουρδικά πράγματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Χωρίς λεπτό διακοπή συνεχίζει τις σεισμογραφικές του έρευνες το τουρκικό «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά» («Barbaros Hayreddin Pasa»), που το τελευταίο τριήμερο, διένυσε συνολικά 330 ναυτικά μίλια (620 χλμ) εντός των τεμαχίων «1», «2», «8» και «9», σαρώνοντας με τα σεισμογραφικά συστήματα τον βυθό σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής που «δέσμευσε» η Τουρκία με το γνωστό προκλητικό Navtex.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την Τουρκία θα επισκεφθεί γύρω στις 20 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που ξεκινά περιοδεία σε τρεις χώρες στις 17 του προσεχούς μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. στις 17 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο Μαρακές του Μαρόκου, ηγούμενος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στην 5η Ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουκρανία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ποροσένκο, την κυβέρνηση της χώρας και ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δρ Μορδεχάι Κεντάρ (Ισραήλ)
Μορδεχάι Κεντάρ Τα σύνορα των περισσότερων από τις αραβικές χώρες ανατολικά της Μεσογείου έχουν οριοθετηθεί κατά την περίοδο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα σύνορα είχαν καθοριστεί βάσει των βρετανικών και γαλλικών συμφερόντων και των δεσμών που αυτές οι δύο χώρες είχαν σχηματίσει με τοπικές ομάδες.
Σε δύο μη-μουσουλμανικές ομάδες χορηγήθηκε ανεξαρτησία:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κούρδοι πρόσφυγες βλέπουν την πόλη τους, το Κομπάνι, καλυμμένο με πυκνούς καπνούς από εκρήξεις
Του Γιώργου Τσιάρα
Συνεχίζονται για 40ή ημέρα οι άγριες μάχες των Κούρδων με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συνοριακής πόλης. Πάνω από 800 οι νεκροί. Πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία ενισχύσεις των Κούρδων. Εκκρεμεί η ενίσχυση και από πεσμεργκά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δεκάδες τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού από την Νίσιβη και το Ντιγιάρμπακιρ είναι καθ΄οδόν αυτή την ώρα προς την πόλη Τσίζρε προκειμένου να πνίξουν στο αίμα την εξέγερση των Κούρδωνκατοίκων όπου το Σάββατο ανακήρυξαν αυτόνομη την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες από τα έκτακτα τηλεγραφήματα του τουρκικού τύπου, οι Κούρδοι έχουν κλείσει την πόλη και έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους της πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η είδηση είναι γεγονός και έχει προκαλέσει πανικό στην Τουρκία.
Οι Κούρδοι κάτοικοι της πόλης Τσίζρε κήρυξαν αυτονομία σε μια μεγαλειώδη τελετή που ήταν πρωτοβουλία του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας YDG-H, που είναι συνεργαζόμενο με το PKK.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τον συριακό εμφύλιο, απειλή για δεύτερη «μαύρη τρύπα» ανομίας και συγκρούσεων μόλις 200 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κρήτης - Εξωτερικά κέντρα επεμβαίνουν ευθέως, με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να στηρίζουν την επίσημη κυβέρνηση, ενώ Κατάρ, Τουρκία και Σουδάν στηρίζουν την αντίπαλη παράταξη - Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στο χάος που δημιούργησαν και ζητούν από όλες τις παρατάξεις παύση εχθροπραξιών, εθνικό διάλογο και συμφιλίωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σφοδρή επίθεση εναντίον τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην περιοχή ανατολικά της Κομπάνι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κούρδοι του YPG έχουν ανακοινώσει ότι συνεργάζονται με ορισμένες μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά δεν δείχνουν μέχρι στιγμής διάθεση να συνεργαστούν τον ίδιο τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, προφανώς λόγω των στενών του σχέσεων με την Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μία άκρως προκλητική και συμβολική ενέργεια παραμονή της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε η Άγκυρα. Προκλητικά 14 F 16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος . Τα τέσσερα απ΄ αυτά εξαιρετικά χαμηλά σε ύψος μόλις 500 ποδών. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα έχει χάσει τον έλεγχο και επιζητά να οδηγήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε φάση κρίσης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Τσετσένοι αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» την Κομπάνι

Μετά την απόκρουση από τους Κούρδους και της νέας τους επίθεσης στο Κομπάνι, οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να στείλουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή. 
Αυτή τη φορά όμως δεν θα στείλουν μόνο άνδρες και όπλα, αλλά και νέο διοικητή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον «πολύπειρο» Γεωργιανό τρομοκράτη Αμπού Ομάρ αλ Σισανί, έναν από τους καλύτερους «στρατηγούς» τους. Το πραγματικό όνομα του Σισανί είναι Ταρκχάν Μπατιρασβίλι. Ο Μπατιρασβίλι είναι

Διαβάστε το ολόκληρο...

AOZ ή υφαλοκρηπίδα πρέπει να ανακηρύξει 

πρώτα η Ελλάδα και γιατί

 Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη [Updated  27 Οκτ. 2014]

Διαβάστε το ολόκληρο...

EPA/NECO VARELLA
Τη βούλησή της για πολιτικές μεταρρυθμίσεις τόνισε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, επικρατώντας έναντι του αντιπάλου της, Αέσιο Νέβες.

Στη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της η Ρουσέφ επανέλαβε τη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία και τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τo μυστήριο πίσω από το δυστύχημα του 'Mr Total'

ΚΡΙΣΤΟΦ ΝΤΕ ΜΑΡΖΕΡΙ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕ... ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Eνα εκχιονιστικό όχημα, που οδηγούσε άνδρας υπό την επήρεια αλκοόλ (όπως ειπώθηκε) και ο οποίος επέζησε, βρέθηκε στον διάδρομο απογείωσης του ιδιωτικού Falcon του επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας τη νύχτα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περισσότεροι από οκτακόσιοι έχουν σκοτωθεί, τζιχαντιστές και Κούρδοι, στην Κομπάνι από την έναρξη της πολιορκίας από το Ισλαμικό Κράτος στις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό που δημοσίευσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δίχως να έχει υπολογίσει στο νούμερο αυτό τους νεκρούς τζιχαντιστές από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οκτώβριος 26, 2014. Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, είχαν δημοσιεύσει ότι οι πρώτες μονάδες των δυνάμεων πεσμεργκά θα έφθαναν την Κυριακή στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, αλλά η πληροφορία αυτή σήμερα αμφισβητήθηκε.

Ο γενικός γραμματέας του κουρδικού υπουργείου Πεσμεργκά, της περιφερειακής κουρδικής κυβέρνησης στο Ιράκ, διέψευσε τις ειδήσεις αυτές.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Δείτε πώς είναι το γυναικείο λεωφορείο στο Ισλαμικό Κράτος (φωτo) 

Είναι η πρώτη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει πώς είναι το εσωτερικό ενός λεωφορείου που μεταφέρει αποκλειστικά γυναίκες στην άτυπη πρωτεύουσα του αποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα στην Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο νέος Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ, κ. Ghattas Hazim, συνειδητοποιεί ότι η θέση που του ανετέθη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στην οποία προεξάρχει ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι΄ Yazigi, δεν είναι εύκολη.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «As-Safir» του Λιβάνου (18.10.14)
Αναδημοσίευση στα αγγλικά στο «al-monitor», 21.10.14,
Απόδοση στα ελληνικά: Σωτήρης Δημόπουλος

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top