Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση προκάλεσε σε Λευκωσία και Αθήνα, η σύνταξη δήλωσης από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για προτεινόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και εύλογος χρόνος στα κράτη-μέλη να τοποθετηθούν.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι η Λευκωσία διαχώρισε τη θέση της και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας.

Δυσαρέσκεια πρόσθεσε, εξέφρασαν εκτός από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε ως δήλωση των 28 αρχηγών κρατών, κοινοποιήθηκε σε ένα μόνο άτομο κάθε κράτους-μέλους, αντί σε τρία, όπως γινόταν έως σήμερα ενώ την ίδια ώρα δόθηκε ο ελάχιστος χρόνος των τριών μόλις ωρών για σχόλια.

Είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε επίπεδο Μονίμων αντιπροσώπων και αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος οι ευρω-ρωσικές σχέσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι λόγω της στάσης και της αντίδρασης πολλών κρατών-μελών το κείμενο δεν πρόκειται να υιοθετηθεί.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η Κύπρος θεωρεί πως ο ορθός τρόπος για επίλυση της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης, είναι δια της διπλωματίας και δια της επιβολής κυρώσεων.

Η διαφωνία Τσίπρα για την απόφαση της ΕΕ

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την δυσαρέσκειά της δημοσίως, αλλά και κατ' ιδίαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την αρμόδια για την κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Ανακοίνωση της γραμματείας της κυβέρνησης αναφέρει ότι η δήλωση της ΕΕ "κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας".

Διαφορετικοί τόνοι

Στις Βρυξέλλες προσπαθούν να κρατήσουν προς το παρόν χαμηλούς τόνους και να δώσουν χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους εταίρους να κάνουν τις "πρώτες γνωριμίες" και να δοκιμάσουν τα νερά.
Αντιθέτως, το Βερολίνο εμφανίζεται να υιοθετεί άλλους τόνους. Ο Σόιμπλε, μιλώντας χθες στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε χάσιμο χρόνου οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης στα "φορολογικά ζητήματα".

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΕΤΑΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top